Ο Μπερετίνι θέλει να γίνει ο πρώτος Ιταλός νικητής στο Queen's Club (vids)

Ο Μπερετίνι θέλει να γίνει ο πρώτος Ιταλός νικητής στο Queen's Club (vids)
O Ματέο Μπερετίνι θ' αντιμετωπίσει τον Κάμερον Νόρι στον τελικό της Κυριακής στο Queen's Club Championships και θέλει να γίνει ο πρώτος Ιταλός που θα φτάσει στην κορυφή από το 1881!

Στον τελικό ενός από τα πλέον παλιά και φημισμένα τουρνουά τένις στον κόσμο, του Queen's Club Championships έφτασε για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Ματέο Μπερετίνι.

Ο Ιταλός που είναι στο Νο9 κόσμου θα παίξει την Κυριακή στον τελικό απέναντι στον Βρετανό Κάμερον Νόρι και εάν τα καταφέρει θα γίνει ο πρώτος νικητής από τη χώρα του σ' ένα τουρνουά που ξεκίνησε το 1881.

Το 1998 ο Λόρενς Τίλεμαν (Ιταλία) έφτασε στον τελικό αλλά ηττήθηκε από τον Βρετανό Σκοτ Ντράπερ.

Ένας Βρετανός στο δρόμο του

Ο Κάμερον Νόρι απέκλεισε τον Τζακ Ντράπερ στον προημιτελικό ενώ στον ημιτελικό του Σαββάτου επικράτησε με 7-5, 6-3 του Καναδού Ντένις Σαποβάλοφ.

Οι Βρετανοί έχουν κατακτήσει 31 φορές το Queen's Club με τελευταίον το 2016 τον Άντι Μάρεϊ. Βέβαια φαβορί μοιάζει το Νο9 ο Μπερετίνι ο οποίος απέκλεισε με 6-4,6-4 τον Άλεξ Ντε Μινόρ στον ημιτελικό.

Για τον 5ο τίτλο

Ο Ιταλός έχει ένα τίτλο στο γρασίδι (Στουτγάρδη) και άλλους τρεις στο χώμα με τελευταίο αυτό του 2021 στο Βελιγράδι. Μέσα στο 2021 έχασε και τον τίτλο στη Μαδρίτη στον 1ο Masters τελικό του.

Όσο αφορά τον Νόρι δεν έχει τίτλο αλλά έχει 2 χαμένους τελικούς στο 2021. Τον έναν από τους δυο στο Lyon Open όπου έχασε από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα