Mόνο ο Σκίμπε φταίει;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Mόνο ο Σκίμπε φταίει;
Ο Δήμος Μπουλούκος αναρωτιέται εάν ευθύνεται μόνο ο Μίκαελ Σκίμπε για την άσχημη εικόνα της Εθνικής ομάδας, την ίδια ώρα που οι περισσότεροι παίκτες εμφανίζονται αδιάφοροι!

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Η νέα ήττα της Εθνικής ομάδας στο Nations League έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Μίκαελ Σκίμπε και σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι πιο κοντά από ποτέ στην πόρτα της εξόδου.

Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου, ότι πάντα ο προπονητής είναι αυτός που την πληρώνει πρώτος. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ολόκληρη ομάδα, πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε μία Εθνική που έχει συγκεκριμένη δεξαμενή παικτών από την οποία μπορεί να αντλήσει τα αποθέματα της.

Το αν ευθύνεται λοιπόν ο Σκίμπε για την εικόνα της Εθνικής στα τελευταία ματς, δεν πρέπει καν να τίθεται το ερώτημα. Η Ελλάδα εμφανίζεται χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο και κυρίως χωρίς αγωνιστικό πλάνο μέσα στο παιχνίδι! Ουδείς κατάλαβε τι παίζαμε χθες και τι στόχο είχε ο Σκίμπε στο ματς. Ηθελε να παίξει αμυντικά με αντεπιθέσεις ή είχε στο μυαλό του να εφαρμόσει παιχνίδι κυριαρχίας; Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να το πει ο Λουντ, που μετά το ματς τόνισε: «Προβλέψιμο το παιχνίδι της Εθνικής»!

Ωστόσο, ίσως να είναι και άδικο να επικεντρωθούμε μόνο στον Σκίμπε, καθώς χθες στο Τάμπερε, πιστεύω ότι ούτε οι ποδοσφαιριστές... εμφανίστηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλά κάποια φαντάσματα που φορούσαν τις φανέλες με το εθνόσημο. Αυτό που έπρεπε να δούμε χθες, ήταν αυτό που απουσίαζε ολοκληρωτικά: το πάθος!

Ποιος από τους διεθνείς έπαιξε με πραγματικό πάθος; Ποιος έτρωγε σίδερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; ποιος κάλυψε ατελείωτα χιλιόμετρα για να κάνει δύσκολη τη ζωή των Φιλανδών; Και σε τελική ανάλυση, χρειάζεται προπονητής για να νικήσεις μία ομάδα που ο καλύτερος παίκτης παροπλίστηκε νωρίς (Πούκι) και ο επόμενος (Λουντ) αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας; Με εξαίρεση το Τσιμίκα που το πάλεψε, τον Παπασταθόπουλο που το πλήρωσε με διάστρεμμα, τον Κουλούρη που έκανε αισθητή την παρουσία του όταν μπήκε και ίσως και τον Μπάρκα, ποιος άλλος μπορεί να ισχυριστεί ότι τα έδωσε όλα στο Τάμπερε;

Μία ομάδα χωρίς δημιουργία και με τελικές προσπάθειες που μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, σε ένα ματς που ήθελες τη νίκη!

Ο Σκίμπε θα είναι το εύκολο θύμα, αλλά σίγουρα δεν είναι άμοιροι ευθυνών οι ποδοσφαιριστές. Ισως να είναι ο Γερμανός που δεν τους εμπνέει και δεν μπορεί να δημιουργήσει κλίμα ομάδας μέσα στην Εθνική, αλλά εδώ που τα λέμε δεν χρειάζεσαι και προπονητής για να μην χάσει με κατεβασμένα χέρια από τη Φιλανδία!

Και μπορεί η καρατόμηση του Γερμανού να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ, αλλά πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα χρειάζεται ριζικό ανασχεδιασμό που δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στον προπονητή. Από τους ανθρώπους δίπλα στον κόουτς, δηλαδή τους βοηθούς του μέχρι και τον τεχνικό διευθυντή. Και φυσικά χρειάζεται πλάνο και προγραμματισμό. Τι έχουμε, τι ζητάμε και τι μπορούμε να κάνουμε στα επόμενα χρόνια.

Μόνο έτσι θα ζήσουμε κάποιες από τις στιγμές που ζήσαμε από το 2004 και μετά. Και δεν ζητάω κατακτήσεις Euro αλλά τουλάχιστον προκρίσεις σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων, ειδικά τώρα που διεξάγονται με πολλές ομάδες και η συμμετοχή είναι πιο εύκολη από παλιότερα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος