5 μυστικά για να τα καταφέρεις στον καλύτερο ημιμαραθώνιο της Ελλάδας (pics & vid)

Gazzetta team
5 μυστικά για να τα καταφέρεις στον καλύτερο ημιμαραθώνιο της Ελλάδας (pics & vid)
Δίνουμε τα κατάλληλα tips και σας «προπονούμε» για το «Navarino Challenge 2018»

Η κορυφαία αθλητική διοργάνωση της χώρας και μία από τις πιο πρωτοπόρες διεθνώς, το «Navarino Challenge» ανοίγει και φέτος τη μεγάλη του αγκαλιά για να χωρέσει μέσα του εκατοντάδες ανθρώπους και δεκάδες αθλήματα που θα μας συναρπάσουν σε ένα συγκλονιστικό τριήμερο.

Με κεντρικό σύνθημα το «Ο Αθλητισμός Ενώνει», το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχή χρονιά, στις 12 με 14 Οκτωβρίου 2018, στην πανέμορφη Μεσσηνία και τη φιλόξενη Costa Navarino. Τρέξιμο, κολύμβηση, indoor και outdoor δραστηριότητες περιμένουν να τα εξερευνήσεις στο δυτικό άκρο της Πελοποννήσου!

Και αφού ήδη σου αποκαλύψαμε Τα 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το «Navarino Challenge 201 και σου εξηγήσαμε γιατί υπάρχουν 4+1 λόγοι να πας στην Πύλο Μεσσηνίας τον Οκτώβριο, ήρθε η ώρα να σε προπονήσουμε λιγάκι για να τα βγάλεις πέρα στον Ford Go Further ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων.

1. Ο καλός ύπνος και η σωστή διατροφή πριν την εκκίνηση

Η εκκίνηση δίνεται νωρίς το πρωί, μέσα στις εγκαταστάσεις της υπέροχης Costa Navarino. Η νότια έξοδος του συγκροτήματος οδηγεί τους δρομείς σε ένα κομμάτι χωματόδρομου προς την παραλία. Η διαδρομή κοντά στη θάλασσα είναι αρκετά εύκολη, αλλά ακολουθεί ένα απαιτητικό ανηφορικό κομμάτι στο οποίο προσεγγίζεις το χωριό Ρωμανός χωρίς όμως να το φτάνεις και στρίβεις δεξιά προς την Πετροχώρα. Φρόντισε να έχεις κοιμηθεί καλά και να έχεις φάει υγιεινά και όχι βαριά γεύματα από την προηγούμενη μέρα, ώστε να νιώθεις ελαφρύς σαν πούπουλο και με μεγάλη όρεξη νστα πρώτα χιλιόμετρα που πάντα είναι τα πιο σημαντικά για τον καθορισμό της στρατηγικής σου.

Photo: Mike Tsolis

2. Νερό και energy drinks για να αντέξεις στην παραλία

Ανάμεσα στο 3ο-4ο χλμ. ακολουθεί το πιο ανηφορικό κομμάτι όλης της διαδρομής. Το μέγιστο υψόμετρο είναι μόλις 33 μέτρα και άρα δεν χρειάζεται να... τρομάζεις! Φτάνοντας στο 5ο χλμ., θα βρεις τον τρίτο κατά σειρά σταθμό τροφοδοσίας με δροσερό φυσικό μεταλλικό νερό «Βίκος» και energy drinks. Εκεί διανύεις ένα κατηφορικό κομμάτι προς τη λίμνη Διβαρίου, όπου σε περιμένει το πιο κουραστικό και απαιτητικό τμήμα του αγώνα. Θα πρέπει να διανύσεις 650 μέτρα πάνω στη χρυσή άμμο της Βοϊδοκοιλιάς! Μπορεί η απόσταση να μην είναι μεγάλη, αλλά θέλει αρκετή προσοχή και σωστή διαχείριση των αναπνοών σου, καθώς το τρέξιμο στην άμμο είναι αρκετά ύπουλο.

Photo: Elias Lefas

3. Μεγάλη προσοχή στις εναλλαγές του εδάφους

Στην έξοδο της Βοϊδοκοιλιάς, σε περιμένει η σκιά του βράχου και τρέχεις για ένα περίπου χιλιόμετρο περιμετρικά της λίμνης, σε ένα έδαφος σχετικά δύσκολο με πέτρες και θάμνους μέχρι να ξαναβγεις σε χωμάτινο δρομάκι. Στα δεξιά σου θα έχεις τη νήσο Σφακτηρία και τον όρμο Ναυαρίνου. Στο ορόσημο των 9χλμ.θα συναντήσεις τη λίμνη Διβαρίου και θα αρχίσεις σιγά σιγά να τρέχεις κυκλώνοντας τη λίμνη συναντώντας κομμάτια απαράμιλλης ομορφιάς. Όταν ξανασυναντήσεις την είσοδο της Βοϊδοκοιλιάς, θα έχεις διανύσει ήδη 13 χλμ. Η εναλλαγή από πετρώδες έδαφος σε χωμάτινο δρομάκι σίγουρα θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό δρομέα που του αρέσουν οι εκπλήξεις, αλλά θέλει προσοχή για να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.

4. Η τεράστια σημασία του να σε εμψυχώνουν ενώ τρέχεις

Τα 4 χλμ. που ακολουθούν από τη Βοϊδοκοιλιά μέχρι το Πετροχώρι θα σε βρουν να τρέξεις ανάμεσα στις καλλιέργειες και να γίνεσαι ένα με το άρωμα της μεσσηνιακής γης, των ελιών και των αμπελιών. Όταν μπεις στο Πετροχώρι, ήδη θα έχεις διανύσει 17 χλμ. και θα συναντάς κόσμο να σε καλωσορίζει και να σε εμψυχώνει μέσα από τα σπίτια. Σιγά σιγά θα συναντάς ξανά τα ίδια τοπία που έτρεξες στην αρχή της διαδρομής, αλλά αυτή τη φορά οι ανηφόρες θα γίνουν κατηφόρες. Η ζεστασιά των κατοίκων του Πετροχωρίου, η αίσθηση ότι πλέον τρέχεις και για τους ανθρώπους που συναντάς θα σε τονώσουν και θα σε πεισμώσουν ακόμα περισσότερο για να τερματίσεις.

5. Η σωστή διαχείριση του σώματός σου μόλις τερματίσεις

Ύστερα από 21 γεμάτα χιλιόμετρα, έφτασε η ώρα να παραλάβεις το μετάλλιο σου και να νιώσεις μέρος της Ιστορίας του Navarino Challenge. Είναι σημαντικό ωστόσο να μην ξεχάσεις λεπτό την επίπονη διαδικασία που πέρασε ο οργανισμός σου και το πόσο πολύ έχει ανάγκη να ξεκουραστεί, να ενυδατωθεί και να τραφεί σωστά. Για αυτό, οι συμβουλές του υπερμαραθωνοδρόμου Ντιν Καρνάζη είναι πάντα από τα must-do πράγματα.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διαδρομής

Start – stop elevation: 6m

Maximum height: 33 m

Minimum altitude: 0 m

Route ground: 40% asphalt road, 56% dirt road, sand 4%

Power stations : 2,1 km., 3,5 km., 5 km., 7,7 km., 10 km., 12.5 km., 15.3 km., 17.4 km., 18.9 km., Finish line.

Όλες οι πληροφορίες της διοργάνωσης, δίπλα σου με ένα κλικ

Θέλεις να μάθεις τα πάντα για το «Navarino Challenge» γρήγορα και εύκολα; Η λύση είναι μία: Κάνεις follow όλους τους λογαριασμούς του «Navarino Challenge» και όλα τα νέα θα βρίσκονται στην οθόνη του υπολογιστή σου, του smartphone σου, του tablet σου ή όποιας άλλης συσκευής χρησιμοποιείς! Πρωτοπόρα διοργάνωση ακόμα και στα social media!

Website: www.navarinochallenge.com

Facebook Page: www.facebook.com/Navarinochallenge

Twitter Account: twitter.com/NavarinoC

YouTube Channel: www.youtube.com/user/NavarinoChallenge

Instagram Page: instagram.com/navarinochallenge

Hashtags: #navarinochallenge #costanavarino #eatwell #runwell #livewell #sportsunitepeople

Κεντρική φωτό: Elias Lefas

 

Τελευταία Νέα