Τάε κβον ντο: Η Παγκόσμια ομοσπονδία κατηγορείται ότι δωροδόκησε για να μείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Newsroom
Τάε κβον ντο: Η Παγκόσμια ομοσπονδία κατηγορείται ότι δωροδόκησε για να μείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

bet365

«Καμία ιδέα» δεν έχουν, όπως τονίζουν, στην παγκόσμια ομοσπονδία του τάε κβον ντο, για τις καταγγελίες δωροδοκίας, προκειμένου το άθλημα να μείνει στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα πρώην στέλεχος της ομοσπονδίας του τάε κβον ντο, ο Κορεάτης Χο Κιμ, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι ήταν ο «διαμεσολαβητής» ώστε να κρατήσει η ΔΟΕ το άθλημα στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Το τάε κβον ντο είναι από το 2000 ολυμπιακό άθλημα και σύμφωνα με τον Κιμ, ο συμπατριώτης του Ουν γιονγκ Κιμ που ήταν πρόεδρος της ομοσπονδίας, του είχε αναφέρει πως πρέπει να κάνει «ότι είναι απαραίτητο» για να μείνει το άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε δηλώσεις του στους The Times, ανέφερε πως κανόνισε να πάρει ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο το μέλος της ΔΟΕ από το Μάλι, Λαμίν Κεϊτά, προκειμένου να τους στηρίξει. Σε άλλους κατηγορείται πως έδωσε μετρητά ή και εισιτήρια πρώτης θέσης, με άγνωστο προορισμό και τα οποία πληρώθηκαν από τα ταμεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

«Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα γι’ αυτές τις καταγγελίες, ειδικά από τη στιγμή που πρόκειται για έναν κύριο και την προηγούμενη διοίκηση που ήταν πάνω για 30 χρόνια. Ζητάμε τα στοιχεία των καταγγελιών ώστε να ξεκινήσουμε άμεσα έρευνα» ανέφερε η Παγκόσμια ομοσπονδία.

 

Τελευταία Νέα