«Πρόκληση το πλεονέκτημα για Κολοσσό»

«Πρόκληση το πλεονέκτημα για Κολοσσό»

«Πρόκληση το πλεονέκτημα για Κολοσσό»

bet365

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για το πως από τον στόχο της παραμονής έφτασαν να τερματίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Κολοσσού στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και μας... αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας τους.

Αναμφίβολα ο Κολοσσός Ρόδου είναι από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού Πρωταθλήματος της Α1 κι ο Αντώνης Ασημακόπουλος τονίζει πως σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν να έρθει αυτή η επιτυχία στην αρχή της σεζόν:

«Όχι, δεν περιμέναμε να φτάσουμε στην τρίτη θέση κάθε άλλο εμείς ήμασταν πολύ ρεαλιστικοί στους στόχους μας. Η ομάδα ξεκίνησε δύο τρεις εβδομάδες, αν δεν κάνω λάθος, την προετοιμασία της πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πήγαμε κατευθείαν μόλις συγκεντρωθήκαμε και παίξαμε φιλικά στην Κύπρο, χωρίς ούτε μία προπόνηση και ο στόχος μας ήταν καθαρά η παραμονή. 'Ομως καταφέραμε και πετύχαμε χημεία μεταξύ των παιδιών και του προπονητή μας που βρίσκεις πάρα πολύ σπάνια», κάτι που αποτελεί κι ένα από τα μυστικά της φετινής πορείας:

«Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας, γιατί το να κρατάς τον βασικό κορμό της ομάδας βοηθά και τους νέους παίκτες να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Και αυτό μας βοήθησε λιγάκι να αντισταθμίσουμε το χάντικαπ που είχαμε, με το γεγονός ότι άρχισε η προετοιμασία μας πολύ πολύ αργά».

Η χρονιά άρχισε ταπεινά και εξελίχθηκε σε θρίαμβο: «Είχαμε ρεαλιστικούς στόχους που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κοιτάζαμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, το ένα έφερε το άλλο σιγά-σιγά και φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε τερματίσει τρίτοι».

Η «μάχη» των playoffs αρχίζει την Τετάρτη (18/4) κόντρα στην Καβάλα, η προετοιμασία κύλησε ομαλά, ωστόσο η ομάδα δεν θέλει να επηρεαστεί από τη μεγάλη διακοπή που υπήρξε στο πρωτάθλημα: «Το πρώτο παιχνίδι στα playoffs είναι και το πιο σημαντικό. Έχουμε επικεντρωθεί εδώ και καιρό στο παιχνίδι με την Καβάλα κι από κι και πέρα βλέπουμε. Στο πρώτο ματς θα κάνουμε αυτά που πρέπει μέσα στο γήπεδο.

Σίγουρα θα παίξει ρόλο το πλεονέκτημα, αλλά όταν βρίσκεσαι στα playoffs όλες οι ομάδες θα παρουσιαστούν με δίψα σαν να είναι τελικός. Όλα κρίνονται σε ένα παιχνίδι και φυσικά είναι διαφορετική η ψυχολογία και το πως θα αντιμετωπίσεις το κάθε ματς. Η Καβάλα είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα», τόνισε για να συνεχίσει:

«Δόξα το Θεό η προετοιμασία μέχρι στιγμής έχει κυλήσει ομαλά. Το μόνο αρνητικό είναι η διακοπή του πρωταθλήματος. Παίξαμε το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μετά τη διακοπή, το οποίο δεν ήταν και πολύ καλό για εμάς. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε».

Όσο για το πια σειρά ξεχωρίζει από τα playoffs: «Το Ρέθυμνο με τον Πανιώνιο πιστεύω πως θα είναι πολύ καλή σειρά με αρκετό ενδιαφέρον».


Ο Κολοσσός έζησε πολλές όμορφες στιγμές μία από αυτές ήταν η μεγάλη νίκη στη Γλυφάδα επί τους Ίκαρου Καλλιθέας έπειτα από τρεις παρατάσεις (84-93): «Σίγουρα υπάρχουν πολλές στιγμές που έχω κρατήσει, αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία σίγουρα ήταν το ματς με τον Ίκαρο Καλλιθέας στον πρώτο γύρο που νικήσαμε μετά από τρεις παρατάσεις.

Ήταν κάτι το οποίο δεν το βλέπουμε πολύ συχνά στα γήπεδο, κύλησε ομαλά για εμάς και ήταν διπλή η χαρά μας, γιατί όπως είπα και πριν είχαμε ελλιπή προετοιμασία και αντέξαμε να παίξουμε τρεις παρατάσεις και να πάρουμε το παιχνίδι. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για εμάς και πιστεύω πως αυτό ήταν το highlight της χρονιάς».

Η ομάδα περιμένει τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους για ακόμη μία φορά και μαζί τους να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στα playoffs της Α1: «Είναι μεγάλη πρόκληση και για εμάς, αλλά και για τον κόσμο να παίζει αυτή η ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της με πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και νομίζω ότι όλο το νησί πρέπει να πλέει σε πελάγη ευτυχίας και να βαδίζει στους ρυθμούς της ομάδας. Αυτό περιμένουμε να το νιώσουμε και να το ζήσουμε την Τετάρτη στο γήπεδο. Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τον κόσμο της Ρόδου να έρθει να μας ενισχύσει γιατί είναι πραγματικά ένα παιχνίδι ορόσημο για την ομάδα!»

 

Τελευταία Νέα