Σερέλης: «Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι...»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σερέλης: «Δεν είχαμε να χάσουμε κάτι...»

bet365

Η νίκη του Λαυρίου στα Τρίκαλα ήταν από τις εκπλήξεις της πρεμιέρας κι ο Χρήστος Σερέλης, τεχνικός του Λαυρίου, μιλάει στο gazzetta.gr για τη νέα αρχή της ομάδας του, όσο και για το φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Λαυρίου παρά τις όποιες δυσκολίες που είχε, ειδικά με τον τραυματισμό του Γιάννη Κακιούζη, πέτυχε μία νίκη που σίγουρα δεν περίμεναν πολλοί. Στην πρεμιέρα της Α2 κατηγορίας πέρασε από τα Τρίκαλα, ομάδα που σύμφωνα με τον τεχνικό του Λαυρίου, είναι φαβορί για άνοδο μαζί με τη Νέα Κηφισιά.

Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε αρχικά στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη που ανέβασε ψυχολογική την ομάδα: «Δεν παίζεις ποτέ για να χάσεις. Σίγουρα ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι κι αυτό λειτούργησε τελικά θετικά για εμάς. Δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε, οπότε παίζαμε χωρίς άγχος... μόνο να κερδίσουμε είχαμε. Ενδεχομένως επειδή ήμασταν συνέχεια κοντά στο σκορ κι αρκετές φορές μπροστά, αγχώσαμε την αντίπαλη ομάδα και στο τέλος το εκμεταλλευτήκαμε και κερδίσαμε», για να συνεχίσει:

«Είχαμε κάποιες δυσκολίες. Ο Γιάννης ο Κακιούζης είναι τραυματίας, αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ ο Μιχάλης Περρακης κι Σάκης Γιαννακόπουλος. Έτσι έπρεπε κάποια παιδιά να παίξουνε για πολύ μεγάλο χρόνο, διότι τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας είναι άπειρα και θα ήταν πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθουν σε αυτή την έδρα. Έτσι έπρεπε να επιβαρύνουμε κάποιους άλλους αθλητές, τους πιο έμπειρους και τα καταφέρανε πάρα πολύ καλά».

Το περασμένο καλοκαίρι η ομάδα είδε αρκετούς σημαντικούς παίκτες της, όπως οι Ψυλέας και Σίννης και Κούνας να αποχωρούν κι έτσι έπρεπε να σταθεί ξανά στα πόδια της: «Μετά από ένα περίεργο καλοκαίρι, που μας έφυγαν αρκετοί παίκτες, ψάχναμε να βρούμε αν η ομάδα θα καταφέρει να ισορροπήσει και να σταθεί στα πόδια της. Έχουμε ξεκινήσει αρκετά κάλα, από διοικητικής απόψεως. Το βασικό κομμάτι είναι αυτό. Το δεύτερο κομμάτι ήταν να φτιάξουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε την ομάδα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο εύκολα στην Α2. Αυτός είναι κι ο στόχος και γι' αυτό θα παλεύουμε κάθε αγωνιστική».

Την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται το Παγκράτι στην έδρα τους κι έτσι η μεγάλη νίκη της πρεμιέρας πρέπει να ξεχαστεί γρήγορα: «Σίγουρα πιστεύουμε ότι έχουμε ζεστάνει τον κόσμο με αυτή την πολύ μεγάλη νίκη, τώρα βέβαια κατά κάποιον τρόπο οφείλουμε να κερδίσουμε εμείς. Οπότε ενδεχομένως τώρα το άγχος το έχουμε εμείς και θα πρέπει να το αποβάλλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να ξεχάσουμε τη νίκη της πρεμιέρας και να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι. Αν κερδίσουμε θα είναι μία πάρα πολύ καλή αρχή. 2-0 στο πρωτάθλημα θα ήταν ό,τι καλύτερο!».

«Φαβορί η Νέα Κηφισιά και τα Τρίκαλα»

Ο τεχνικός του Λαυρίου θεωρεί πως απόλυτα φαβορί του πρωταθλήματος είναι η Νέα Κηφισιά και τα Τρίκαλα, ωστόσο τονίζει πως υπάρχουν ομάδες με πολύ ταλέντο: «Νομίζω ότι αυτό δεν αλλάζει. Η Νέα Κηφισιά και τα Τρίκαλα είναι φαβορί, άσχετα με τη νίκη που κάναμε μέσα στα Τρίκαλα. Πιστεύω ότι είναι πολύ έμπειρα παιδιά που έχουν παίξει σε αυτή την κατηγορία και στην Α1. Ξέρουν να διαχειρίζονται καταστάσεις σαν την χθεσινή, από κει και πέρα είναι αμφίρροπο πρωτάθλημα.

Βλέπεις καλές ομάδες, όπως ο Φιλαθλητικός που είναι πολύ νεανική ομάδα, Η Αγια Παρασκευή, οι Σέρρες παρόλο που έχασαν την πρώτη αγωνιστική. Δεν ξέρω αν ποιοτικά θα είναι καλύτερο, αλλά αμφίρροπο θα είναι σίγουρα.

Έχει δρόμο ακόμα, είναι μόλις η πρώτη αγωνιστική, που έδειξε ότι κανένας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο ότι θα κερδίσει. Θα περιμένουμε πιστεύω κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος πολλά παιχνίδια που θα είναι ανοιχτά και θα είναι δύσκολο να σταθείς και στην έδρα σου και να κάνεις μια πορεία εύκολη και με πολλές νίκες».

Η κρίση δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει τον αθλητισμό και τις ομάδες της κατηγορίας: «Επηρεάζει τον αθλητισμό. Επηρεάζει και την Α2. Τις τελευταίες δέκα μέρες, είδαμε αρκετές μεταγραφές από πολλές ομάδες., όπως περιμέναμε. Παραδείγματος χάρη ο Κόροιβος έκανε μία νίκη πολύ μεγάλη σε έκταση (σ.σ. νίκησε τον ΟΦΗ με 83-62), που πριν κανά μήνα αρκετοί ίσως έλεγαν πως θα πέσει.

Θα υπάρχουν λογικά σκαμπανεβάσματα και όπως πάντα τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία η διοικητική σταθερότητα κάθε ομάδες θα παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος».

Η ευχή του για τη νέα χρονιά είναι να υπάρχει υγεία και να κρατηθούν οι ομάδες: «Είμαστε σε μια πολύ περίεργη εποχή. Πάνω απ' όλα εύχομαι υγεία σε όλα τα παιδιά τους αθλητές, στους προπονητές στις ομάδες γενικότερα, χωρίς υγεία άλλωστε δεν καταφέρνεις τίποτα. Και το δεύτερο κομμάτι να κρατηθούν οι ομάδες μέχρι τέλους στο επίπεδο που έχουν ξεκινήσει, ώστε να δούμε ένα πρωτάθλημα που να είναι άκρως ανταγωνιστικό κι εν τέλει δίκαιο».

 

Τελευταία Νέα