Άντρεα Φουέντες: «Δεν ανέπνεε, κάλεσα τους ναυαγοσώστες αλλά δεν αντέδρασαν»

Newsroom
Άντρεα Φουέντες: «Δεν ανέπνεε, κάλεσα τους ναυαγοσώστες αλλά δεν αντέδρασαν»

bet365

Η προπονλητρια της ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντρεα Φουέντες, εξήγησε πώς βίωσε τη διάσωση της Ανίτα Άλβαρες όταν η κολυμβήτριά της έμεινε αναίσθητη στην πισίνα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Ανίτα Άλβαρες πρωταγωνίστησε αυτή την Τετάρτη (22/6) στην πιο δραματική στιγμή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κολύμβησης στη Βουδαπέστη.

Η 25χρονη αθλήτρια έχασε τις αισθήσεις της στο νερό στο τέλος του προγράμματός της και η προπονήτριά της η Ισπανίδα Άντρεα Φουέντες -η πιο επιτυχημένη κολυμβήτρια στην ιστορία της ισπανικής κολύμβησης, με τρία ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο Ολυμπιακό, 13 μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και 11 σε Οι Ευρωπαίοι- δεν το σκέφτηκε δύο φορές και έσπευσε να τη σώσει αφού είδε ότι οι ναυαγοσώστες δεν αντέδρασαν, όπως είπε η ίδια στις ραδιοφωνικές εκπομπές «TuDiràs» του RAC 1 και «El Partidazo de COPE».

«Εκείνη βούλιαζε και κανείς δεν αντέδρασε κι έτσι πετάχτηκα»

Η Φουέντες εξήγησε τι συνέβη στο RAC1: «Ήταν πολύ έντονο. Οι γιατροί την εξέτασαν και στο τέλος ήταν καλά, η καρδιά και η αρτηριακή της πίεση ήταν φυσιολογικά, αλλά το θέμα είναι ότι δεν ανέπνεε. Νομίζω ότι δεν ανέπνεε για τουλάχιστον δύο λεπτά επειδή οι πνεύμονές της ήταν γεμάτοι νερό, αλλά καταφέραμε να την πάμε σε καλό μέρος, έκανε εμετό, έβηχε και αυτό ήταν, αλλά ήταν τρόμος».

Η Ισπανίδα προπονήτρια ανέλαβε την ομάδα συγχρονισμένης κολύμβσηςη των Ηνωμένων Πολιτειών το 2019 και δεν έχει βιώσει κάτι παρόμοιο. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν τρομερό, η Ανίτα δεν ανέπνεε. Προσπάθησα να την ξυπνήσω χτυπώντας της και ανοίγοντας το σαγόνι της», πρόσθεσε στο El Partidazo de COPE.

Η Άντρεα συνειδητοποίησε γρήγορα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κολυμβήτριά της «Κανονικά, όταν τελειώνεις μια χορογραφία είσαι τόσο κουρασμένος που το πρώτο πράγμα που θέλεις είναι να αναπνεύσεις, το χρειάζεσαι. Έχω δει ότι πήγε στον πάτο και έχω πει ότι δεν ήταν φυσιολογικό. Κάλεσα τους ναυαγοσώστες να πηδήξουν στο νερό, αλλά δεν αντέδρασαν. Κανείς δεν ήρθε και πήδηξα μέσα. Κολύμπησα προς το μέρος της όσο πιο γρήγορα μπορούσα, νομίζω ότι κολύμπησα πιο γρήγορα από ποτέ στη ζωή μου, ούτε όταν ήμουν Ολυμπιονίκης και στο τέλος την έπιασα. Ήταν ήδη στο έδαφος. Δεν ανέπνεε».

Ψάχνοντας την αιτία για αυτό που συνέβη θυμήθηκε ότι «ως αθλητές βάζουμε το σώμα μας στα άκρα, σήμερα ανακάλυψε πού είναι το όριο του».

Η προπονήτρια των ΗΠΑ , που ήταν μαζί με την Ανίτα όλο το απόγευμα της Τετάρτης, παραδέχτηκε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κολυμβήτριά της περνά παρόμοια κατάσταση. «Σε άλλη περίπτωση χρειάστηκε επίσης να τη βοηθήσω, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό». Ευτυχώς, «οι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά. Αύριο (σήμερα) θα κοιμάται όλη μέρα και μετά έχει τον τελικό της ομάδας. Θέλει να κολυμπήσει και να φύγει από τη Βουδαπέστη με το κεφάλι ψηλά. Όλοι την επευφημούν».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα