To αστέρι του Καρνέζη... (pics&vids)!

To αστέρι του Καρνέζη... (pics&vids)!

Γιώργος Βροντάκης
To αστέρι του Καρνέζη... (pics&vids)!

bet365

Ο Καρνέζης στα Γιάννενα έφτασε τις 11 συμμετοχές σε πέντε σεζόν με τον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον πορτιέρο που έχει καταφέρει να διχάσει!

Ο 27χρονος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού σίγουρα από το βράδυ της Κυριακής θα τραγουδάει Νίκο Βέρτη και το «Αν είσαι ένα αστέρι...» καθώς του... έφερε φως στην άδεια του ζωή μετά το περσινό παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Δόξα Δράμας χωρίς να δεχτεί γκολ; Παίξτο σε απόδοση 1.48 στην bwin

Ο Καρνέζης συμπληρώνει φέτος πέντε σεζόν στον Παναθηναϊκό, αλλά οι συμμετοχές του σε όλες τις διοργανώσεις είναι μόλις 11 και οι περισσότερες στο Κύπελλο Ελλάδος. Ομως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα του ξανά έδειξε εμπιστοσύνη μετά την αποβολή του μόλις στο τρίτο λεπτό φέτος στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Πορτογάλος τεχνικός τον έχρισε βασικό απέναντι στην Κέρκυρα, ακολούθησε το ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο, ενώ ο πράσινος κόουτς δικαιώθηκε με την εμφάνιση του Καρνέζη στα Γιάννενα.

Ο «Ορέ» δεν θα μπορούσε από την... καταδίκη που δέχτηκε πέρσι για το γκολ που «έφαγε» από το κέντρο του γηπέδου από τον Μίτσελ, να μην σιγοτραγουδάει: «Στο δρόμο το δικό μου τα πάντα ήταν σκοτεινά, ποτέ τα όνειρά μου δε θα΄ χαν γίνει αληθινά. Μα τώρα είσαι εδώ εσύ και έχω ξαναγεννηθεί», άλλωστε έχει αναγεννηθεί!

Αθηναίος από την... Κέρκυρα

Ας ξετυλίξουμε, όμως, σιγά – σιγά το κουβάρι της ζωής του. Ο Ορέστης Καρνέζης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στην Κέρκυρα αφού η μητέρα του κατάγεται από το νησί και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Είναι γιος του Γιάννη Καρνέζη από την Αθήνα και της νησιώτισσας Αννας Αβραμιώτη. Μάλιστα, η μητέρα του είναι γνωστή στην Κέρκυρα καθώς διατέλεσε Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου Κερκυραίων (ΑΝΕΔΚ)!

Ο «Καρνέ» είδε το πρώτο φως του ήλιου στις 11 Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα και τέσσερα χρόνια αργότερα η οικογένεια του πήρε την απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στην Κέρκυρα. Η μητέρα του είναι από το χωριό του Αγίου Ματθαίου και στον τοπικό Όμιλο Φιλάθλων (ΟΦΑΜ) γράφτηκε ο μικρός Ορέστης για να μάθει τα μυστικά της μπάλας.

Μάλιστα, τη σεζόν 1999-2000, σε ηλικία 15 ετών πήρε μέρος στην Α’ τοπική κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας, χωρίς όμως να χρησιμοποιείται συχνά! Ο Καρνέζης φαινόταν ότι έχει μέλλον μπροστά του και για αυτό κλήθηκε στη Μικτή Παίδων της ΕΠΣ Κέρκυρας.

Η μέρα που του άλλαξε τη ζωή

Δύο χρόνια μετά όλα άλλαξαν προς το καλύτερο. Τον Ιούνιο του 2001, έγινε προεπιλογή παιδιών από τις Μικτές της ΕΠΣ Κέρκυρας και των γειτονικών Ενώσεων και συγκροτήθηκε μια Μικτή Περιφερειακή ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε ως βασικός, στην φιλική αναμέτρηση με την Εθνική Παίδων που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα.

Τα μάτια του ΟΦΗ

Οι σκάουτερ που είχαν κατακλύσει το γήπεδο δεν τον άφησαν απαρατήρητο και ειδικά αυτόν του ΟΦΗ. Ο Γιάννης Πετράκης εισηγήθηκε την απόκτηση του 16χρονου τότε πορτιέρο κάτι που τελικά και έγινε λίγο καιρό αργότερα.

Λόγω του νεαρού της ηλικίας του δεν μπορούσε να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα και δόθηκε στην θυγατρική ομάδα ΟΦΗ '94, όπου αγωνιζόταν στην Δ΄ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2003 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον σύλλογο το Ηρακλείου, αλλά για ένα χρόνο έπαιξε στην ομάδα Νέων του ΟΦΗ και το επόμενο καλοκαίρι «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα!

Ο Καρνέζης από την περίοδο 2003 ως το 2007 (αφού τότε έλαμπε ο Μιχάλης Σηφάκης) δεν είχε αγωνιστεί σε κανένα επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος με την φανέλα του ΟΦΗ όμως είχε τέσσερις παρουσίες με την Εθνική Ελπίδων και έτσι τράβηξε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού που τον απέκτησε την θερινή μεταγραφική περίοδο του 2007.

«Βάπτισμα πυρός» από Πεσέιρο

Ο Ορέστης Σπυρίδωνος Καρνέζης, όπως είναι το πλήρες όνομα του, τη σεζόν 2007-08 χρησιμοποιήθηκε από τον Ζοσέ Πεσέιρο την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Τη σεζόν 2009-10 αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος απέναντι στα Γιάννενα όπου το τριφύλλι επικράτησε με 1-0 και ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός έκλεισε τη χρονιά με τρίποντο.

Τη σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια Κυπέλλου, εκ των οποίων το ένα με την ΑΕΚ που η ομάδα του έχασε την πρόκριση από προσωπικό του λάθος στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πέντε ματς, κανένα γκολ!

Ο Καρνέζης αναδείχθηκε πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδος τη σεζόν 2009-10, έχοντας μόλις μια συμμετοχή, ενώ φέτος έχει παίξει σε τρία ματς στη Super League και δύο στο Κύπελλο, χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του. Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί. Αλλά για τον «Ορέ» δεν ήταν. Εκανε ντεμπούτο στη σεζόν παίρνοντας κόκκινη κάρτα στο Περιστέρι τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Ο νεαρός πορτιέρο κράτησε το «μηδέν» σε δύο σερί αγώνες πρωταθλήματος κάτι που είχε να συμβεί στον Παναθηναϊκό από τον περσινό Γενάρη απέναντι σε Εργοτέλη (2-0) και ΠΑΟΚ στην Τούμπα (νίκη 1-0).

Η ανανέωση...

Ο Ορέστης Καρνέζης είχε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011, όμως, οι πράσινοι πρόλαβαν και του το ανανέωσαν για άλλα τέσσερα χρόνια προσφέροντας του 150.000 ευρώ ετησίως. τον Δεκέμβρη του 2010!

... και η Εθνική!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο πράσινος τερματοφύλακας έχει αγωνιστεί σε όλες τις «μικρές ηλικιακά Εθνικές μας ομάδες, δηλαδή στην Παίδων, στη Νέων και στην Ελπίδων και θέλει να αγωνιστεί και στην μεγάλη Εθνική!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΕΖΗ

ΣΕΖΟΝ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΣΥΜ.

2007-08

Super League

1

2008-09

Super League

0

2009-10

Super League

1

2010-11

Κύπελλο Ελλάδας

4

2011-12

Super League

3

2011-12

Κύπελλο

2

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα