«Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να μιλάει»!

Αντώνης Καλκαβούρας
«Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να μιλάει»!

bet365

Ο σκόρερ του 2ου τέρματος του Πλατανιά, Ηλίας Αναστασάκος, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι οι μεγάλες ομάδες δεν πρέπει να ασχολούνται με την διαιτησία, ειδικότερα όταν έχουν ευνοηθεί και αποθεώνει τον “θρησκευόμενο” Αναστασιάδη.

O 34χρονος επιθετικός υπέγραψε το καλοκαίρι στον Πλατανιά, μετά από μία τριετία (2009-2012) στον Ατρόμητο κι έναν επιτυχημένο χρόνο (2008-2009) στον ΠΑΟΚ και το 2ο γκολ του στο εφετινό πρωτάθλημα, έμελλε να έρθει από ένα πέναλτι που δεν έγινε ποτέ και καταλογίστηκε από τον διαιτητή Αρετόπουλο, στο χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Κάνε εγγραφή στη unibet και πάρε μπόνους 100%

Ο λόγος για τον Ηλία Αναστασάκο, που δεν “μάσησε τα λόγια του” μιλώντας στο gazzetta.gr για την πρώτη νίκη της ομάδας του μετά από 4 αγωνιστικές στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη...

«Μεγαλύτερη σημασία από τους τρεις βαθμούς της νίκης μας, έχει το γεγονός ότι πετύχαμε τον Παναθηναϊκό στην καλύτερη στιγμή του στην εφετινή σεζόν – μετά από δύο σπουδαίες νίκες επί του ΠΑΟΚ και της Μάριμπορ και με νέο προπονητή – ενώ βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι με την αλλαγή προπονητή και είχαμε να κερδίσουμε από τις αρχές Οκτωβρίου! Δε νικήσαμε απλά, είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, παίξαμε μπάλα και δίκαια πήραμε το “τρίποντο”!»

- Μία νίκη που αφιερώθηκε στον πρόσφατα αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της εφηβικής σας ομάδας, Ζαχαρία Καραντωνάκη, ο οποίος “χάθηκε” σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα...

«Όλη την εβδομάδα, το κλίμα ήταν πολύ βαρύ στην ομάδα... Το δυστυχές αυτό περιστατικό, όμως, νομίζω ότι μας πείσμωσε και κατά έναν τρόπο μας βοήθησε να μπούμε ψυχωμένα μέσα στο γήπεδο... Η αφιέρωση ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε εμείς γι' αυτό το άτυχο παλικάρι... Θέλω να ευχηθώ συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου στην οικογένειά του...»

- Νομίζω ότι δεν είχες συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άγγελο Αναστασιάδη... Θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε πόσο σας βοήθησε ο ερχομός του στην ομάδα και πόσο θρήσκος είναι τελικά;

«Η όποια αλλαγή προπονητή συμβαίνει σε κάθε ομάδα, συνήθως έχει θετικά αποτελέσματα! Στην περίπτωση ενός τόσο έμπειρου προπονητή, όπως ο κ. Αναστασιάδης ακόμη περισσότερο... Πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον... Όσον αφορά το πόσο θρησκευόμενος είναι, η πίστη του στον Θεό και ο τρόπος που την επικοινωνεί νομίζω ότι συνέβαλλε πολύ στο να πιστέψουμε κι εμείς στις δυνατότητές μας και να πετύχουμε μία τόσο σημαντική νίκη... Η πλειοψηφία των παικτών της ομάδας, άλλωστε, πόσο μάλλον οι περισσότεροι Έλληνες, νομίζω ότι λίγο έως πολύ, βαθιά μέσα μας, πιστεύουμε στο Θεό...»

- Πολύς θόρυβος έχει γίνει από χθες για την διαιτησία του Αρετόπουλου στο παιχνίδι... Θεωρείς ότι επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα;

«Δεν μ' αρέσει να μιλάω για την διαιτησία, γιατί είναι ένας παράγοντας που στο παρελθόν έχει ευνοήσει ή αδικήσει όλες τις ομάδες! Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μιλάει για διαιτητικά λάθη και να επιρρίπτει τις ευθύνες της ήττας του στον διαιτητή, όταν την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα με την Μάριμπορ για το Europa League, του δόθηκαν δύο πέναλτι που δεν ήταν... Απλά, σε μία χρονική στιγμή που είχε πάρει τα πάνω του, έτυχε κι έχασε από μία νεοφώτιστη ομάδα, γι' αυτό έγινες και τόσος ντόρος! Είναι μεγάλη ομάδα ο Παναθηναϊκός και δεν χάνει εύκολα και γι' αυτό η νίκη μας πήρε μεγαλύτερη αξία...»

- Πιστεύεις, δηλαδή, ότι έγιναν ανθρώπινα λάθη και δεν υπήρχε πρόθεση;

«Σας ξαναλέω ότι κι εμείς έχουμε αδικηθεί στο παρελθόν, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες κατά καιρούς... Δεν πρέπει η διαιτησία να αποτελεί δικαιολογία, όταν χάνει μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός...»

- Στην βαθμολογία, πάντως, έχει έναν βαθμό περισσότερο από τον Πλατανιά και απέχει 16 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή...

«Δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να έχει, αυτό που ξέρω είναι ότι παραμένει μεγάλη ομάδα και σίγουρα θα ανακάμψει... Ίσως, χθες, οι παίκτες του να ήταν κουρασμένοι από τον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης και γι' αυτό να μην έπαιξαν τόσο καλό. Σίγουρα η θέση που έχει έως τώρα στην βαθμολογία, δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία και το όνομα του συλλόγου, ωστόσο, θεωρώ ότι θα ανακάμψει και στο τέλος, θα πάρει αυτό που του αξίζει, δηλαδή θα τερματίσει μέσα στις πρώτες θέσεις...»

- Μία από τις προηγούμενές σου ομάδες, ο ΠΑΟΚ “έκοψε” βαθμό χθες από τον Ολυμπιακό και διατήρησε την διαφορά που τους χωρίζει στην βαθμολογία... Πιστεύεις ότι μπορεί να απειλήσει τους “ερυθρόλευκους” στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Είναι μία καινούρια ομάδα, με νέο προπονητή και ιδιοκτήτη και κάνει αργά και σταθερά βήματα σε ανοδική πορεία... Για την ώρα, δεν πρέπει να διακατέχεται από την πίεση του πρωταθλητισμού αλλά να έχει αρκετή υπομονή για να θέσει τις απαραίτητες βάσεις που θα της επιτρέψουν να εκτοξευτεί μέσα στα επόμενα χρόνια...»

- Πως βρέθηκες στα Χανιά και πως είναι η κατάσταση στην ομάδα καθώς πλησιάζουμε στα μισά του πρωταθλήματος;

«Είχα ακούσει ότι ο Πλατανιάς διοικείται από σοβαρούς ανθρώπους που έχουν λυμένα όλα τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών, σ' ένα πρωτάθλημα που αυτό σπανίζει, οπότε δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να υπογράψω το συμβόλαιο που μου πρότειναν. Σίγουρα, ο σύλλογος είναι πρωτάρης στην Superleague και υπάρχει μία κάποια απειρία σε όλα τα επίπεδα, αλλά αυτό που μετράει είναι η διάθεση όλων των ανθρώπων του να προσφέρουν... Αγωνιστικά, ξεκινήσαμε πολύ καλά τη σεζόν, στη συνέχεια κάναμε μία αναμενόμενη “κοιλιά” και η χθεσινή νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα μας βοηθήσει να ξαναβρούμε τον δρόμο μας... Προσπαθήσαμε, τρέξαμε, δημιουργήσαμε φάσεις... Γενικά κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας και σίγουρα πήραμε τη νίκη με την μεγαλύτερη αξία μέχρι στιγμής...»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα