«Πέταξε» με Λαζαρίδη! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
«Πέταξε» με Λαζαρίδη! (vids)

bet365

Ένας αμυντικός έστειλε τον Ατρόμητο στην κορυφή! Ο Λαζαρίδης σκόραρε, οι Περιστεριώτες κέρδισαν 1-0 τον ΠΑΟΚ και... άραξαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Δυο δοκάρια οι γηπεδούχοι.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο γηπεδούχος Ατρόμητος ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3. Ο Ιτάνζ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Σκόνδρας και αριστερά ο Γιαννούλης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Λαζαρίδη και Φυτανίδη. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ιγκλέσιας και Δημούτσος.

Επιτελικός χαφ ήταν ο Μπρίτο, στα δύο "φτερά" οι Μπέλιτς (δεξιά) και Επστάιν (αριστερά) και ο Καραμάνος μοναδικός προωθημένος. Ο ΠΑΟΚ στον αντίποδα άρχισε το ματς με 4-4-2 με ρόμβο.

Ο Γλύκος ήταν στα γκολπόστ, ο Αποστολόπουλος δεξί μπακ και ο Σταφυλίδης αριστερό με τα δύο στόπερ να είναι οι Κουμαλό και Βιβιάν. Αμυντικό χαφ ήταν ο Φωτάκης, εσωτερικός δεξιά ο Λόρενς και αριστερά ο Κάτσε. Πίσω από από το επιθετικό δίδυμο των Γεωργιάδη και Αθανασιάδη ήταν ως δεκάρι ο Πέλκας.

Ανώτερος ο Ατρόμητος

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά του πρώτου μέρους ο Ατρόμητος έδειξε μεγαλύτερη κινητικότητα και επιθετική ουσία από τον ΠΑΟΚ των αρκετών ελλείψεων. Οι Περιστεριώτες πατούσαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους ενώ έβγαλαν και καλές φάσεις για γκολ.

Στο 23' υπήρξαν φωνές για πέναλτι από τον Ατρόμητο μετά από τράβηγμα του Κάτσε στον Καραμάνο, το οποίο υπήρξε, όμως λίγο πριν ο παίκτης των γηπεδούχων είχε κάνει φάουλ σε αυτόν του ΠΑΟΚ. Στο 32' έγινε μία πολύ καλή επέμβαση του Γλύκου σε σουτ του Μπέλιτς.

Δοκάρι και πίεση

Στο 36' σημειώθηκε η πιο μεγάλη φάση του πρώτου μέρους και ήταν για τον Ατρόμητο. Μετά από γύρισμα του Καραμάνου και κόντρες η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Ο Λόρενς ήταν ο τελευταίος που βρήκε την μπάλα πριν εκείνη πάει στην κάθετη δοκό του δικεφάλου του Βορρά. Στην συνέχεια ο Λαζαρίδης έκανε το σουτ με τον Γλύκο να λέει "όχι". Εν συνεχεία οι Περιστεριώτες πίεσαν ξανά για ένα γκολ. Στο 42' ήταν η σειρά του Μπέλιτς να δοκιμάσει το πόδι του δίχως όμως να βρει στόχο.

Δυνατά και στην επανάληψη

Οι Περιστεριώτες μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και στην επανάληψη. Στο 52' ο Γλύκος μπλόκαρε την κεφαλιά του Λαζαρίδη. Το πρέσινγκ των γηπεδούχων που γινόταν ψηλά συνεχίστηκε για τα καλά, δίχως όμως να μπορέσει να μετουσιώσει την υπεροχή του σε κάποιο γκολ.

Ο δικέφαλος του Βορρά σιγά σιγά κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και να αρχίσει να βγαίνει μπροστά με αξιώσεις. Στο 72' ένα καλό σουτ του Φωτάκη πέρασε πάνω από την εστία του Ιτάνζ.

Και γκολ και δοκάρι!

Στο 78' ο Ατρόμητος έκανε με δύο αμυντικούς του ότι δεν έκαναν οι επιθετικοί του στα υπόλοιπα λεπτά. Μετά από σέντρα του Φυτανίδη και κοντινή προβολή του Λαζαρίδη έγινε το 1-0 για την ομάδα του Περιστερίου.

Στο 88' ο Ατρόμητος είχε ένα ακόμα δοκάρι. Ο Ιγκλέσιας έκανε από τα πλάγια ένα σουτ με την μπάλα να αποκρούεται από τον Γλύκο και μετά να πηγαίνει στην κάθετη δοκό του.

Έτσι το ματς έληξε με 1-0 υπέρ της ομάδας του Περιστερίου. Ένα δίκαιο αποτέλεσμα με τους γηπεδούχους να έχουν πιο καλό πρόσωπο από τον ΠΑΟΚ συνολικά...

Man of the match: Ο Λαζαρίδης μαζί με τον Φυτανίδη. Και μόνο που "έφτιαξαν" και έβαλαν το νικητήριο γκολ της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ φτάνει και περισσεύει. Άλλωστε αμυντικά δεν είχαν φοβερά προβλήματα ενώ ο Λαζαρίδης είχε και άλλη φάση για γκολ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λόρενς. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων. Από μεριάς του Ατρομήτου η επιθετική του γραμμή δεν λειτούργησε όσο καλά χρειαζόταν ως προς τα "τελειώματα" των φάσεων. Στο τέλος την λύση την έδωσαν δύο αμυντικοί...

Στο ύψος του: Οι Μπρίτο και Σταφυλίδης. Αμφότεροι έκαναν ένα καλό ματς, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα τους. Ειδικά ο Σταφυλίδης δέσποσε με αρκετή ευκολία από μεριάς ΠΑΟΚ.

Η γκάφα: Ανήκει στην φάση του γκολ του Ατρομήτου στον τρόπο που λειτούργησε η άμυνά του. Από την μία ο Φυτανίδης βγάζει δίχως μεγάλη πίεση την σέντρα και από την άλλη ο Λαζαρίδης βρίσκεται μόνος και ανενόχλητος απέναντι από τον Γλύκο για το 1-0.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Τριτσώνης είχε ορισμένα προβλήματα, αλλά η παρουσία του ήταν σχετικά καλή. Ο Ατρόμητος πάντως φωνάζει για ένα πέναλτι στο 23' στο οποίο υπάρχει όντως τράβηγμα στον Καραμάνο, όμως έχει προηγηθεί φάουλ.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται κυρίως για χτύπημα στον Σταφυλίδη από το οποίο μάτωσε το χείλος του και... σήκωνε κίτρινη κάρτα. Στο γκολ της ομάδας του Περιστερίου δεν υφίσταται πάντως κανένα οφσάιντ.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλύτερος ο Ατρόμητος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι Περιστεριώτες ήταν και πιο δραστήριοι και πιο κινητικοί και πιο ουσιαστικοί (σ.σ. στο τέλος) στο επιθετικό κομμάτι. Σε όλες τις γραμμές ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο πιο μεγάλο μέρος της αναμέτρησης.

Με άλλα λόγια ήταν πιο... ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς ήξεραν πολύ καλά το τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και εάν ήταν λίγο καλύτεροι στα "τελειώματα" των φάσεων θα είχαν βάλει και άλλα γκολ.

Είχαν δύο δοκάρια και κατάφεραν χάρις σε δύο αμυντικούς τους να βρουν δίχτυα και να αποσπάσουν μία σημαντική νίκη και από ψυχολογικής και από βαθμολογικής πλευράς. Έχουν λοιπόν κάθε λόγο να χαμογελούν.

Ο ΠΑΟΚ ανέδειξε προβλήματα. Προβλήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με την δημιουργία παιχνιδιού, την επίθεση αλλά και την αντίδραση της ομάδας σε συνθήκες μεγάλης πίεσης. Μοιραία έχασε το ματς...

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν (90+ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος (68' Κούτσι), Καραμάνος, Μπέλιτς (87' Καραγκούνης).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Κάτσε (82' Λίνο), Κουμαλό, Γεωργιάδης (56' Γιάννου), Λόρενς, Φωτάκης, Πέλκας (70' Ρομπέρ), Αθανασιάδης.

Παίξε live betting στο ματς Ατρόμητος-ΠΑΟΚ στη unibet

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο της NOVA.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα