Οι επικές ευρωπαϊκές ανατροπές της Λίβερπουλ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Οι επικές ευρωπαϊκές ανατροπές της Λίβερπουλ (vids)

bet365

Έχει κάτι διαφορετικό το «Άνφιλντ»... Έχει κάτι διαφορετικό η Λίβερπουλ σε τέτοιες καταστάσεις. Έχει κάτι διαφορετικό αυτή η φανέλα... Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα παιχνίδια στα οποία οι «κόκκινοι» έχουν βρεθεί στον πάτο και βγήκαν στην επιφάνεια, κάνοντας τις νύχτες... μαγικές!

Αυτό που έγινε το βράδυ της Πέμπτης, 14 Απρίλη του 2016 στο «Άνφιλντ», ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Ή μάλλον, μπορεί να το κάνει – ίσως – μονάχα η Λίβερπουλ!

Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν βρίσκεται, οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν έχει ν' αντιμετωπίσει, όποιος κι αν κάθεται στον πάγκο της, όποιοι κι αν αγωνίζονται εκείνες τις στιγμές και ιδρώνουν τρέχοντας στο χορτάρι σαν να μην υπάρχει αύριο.

Με τη Λίβερπουλ... γίνεται!

Το 4-3 επί της Ντόρτμουντ στον επαναληπτικό προημιτελικό του φετινού Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές νύχτες του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ, μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία και μια από τις μέρες που το «Άνφιλντ» κάνει τα ... δικά του μαγικά, οδηγώντας την ομάδα σε μια νίκη που έρχεται ανέλπιστα, όμως κάνει τους οπαδούς της να μην μπορούν να κοιμηθούν από την ευτυχία!

Το gazzetta.gr, θυμίζει στιγμές που η φανέλα, έδειξε γιατί αυτή την ομάδα, πραγματικά δεν πρέπει να την ξεγράφεις ΠΟΤΕ!

Ανατροπή από δύο γκολ, όπως ακριβώς έγινε με τη Ντόρτμουντ, σημειώθηκε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA, το 1976 με αντίπαλο τη Μπριζ. Στο πρώτο παιχνίδι, στο «Άνφιλντ», με τον θρυλικό Μπομπ Πέισλι στον πάγκο, η Λίβερπουλ βρέθηκε στο 15ο λεπτό πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, όμως με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη, ήρθαν όλα τούμπα για το τελικό 3-2, με τα γκολ των Κένεντι, Κέις και Κίγκαν! Με το ισόπαλο 1-1 στη ρεβάνς, οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το τρόπαιο.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, την αγωνιστική περίοδο 1976-1977, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ήξερε πως στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης απέναντι στη Σεντ Ετιέν, έπρεπε ν' ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα από τη Γαλλία. Και το «Άνφιλντ» έκανε και πάλι τα ... μαγικά του! Ένα γκολ του Κέβιν Κίγκαν από το 2ο λεπτό της αναμέτρησης έβαλε... φωτιά στο γήπεδο για να δώσει και τεράστια ελπίδα στους οπαδούς, όμως, οι Γάλλοι ισοφάρισαν και πίστεψαν πως αυτό το γκολ θα τελείωνε την υπόθεση πρόκριση... Αμ δε! Δύο γκολ των Κένεντι και Φέαρκλαφ διαμόρφωσαν το τελικό 3-1 για να συνεχίσει η Λίβερπουλ στον θεσμό και να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του πρώτου της Κυπέλλου Πρωταθλητριών, στον τελικό με τη Γκλάντμπαχ στο Ολίμπικο της Ρώμης.

Πριν από το θαύμα της Πόλης, το 2005, οι «κόκκινοι» ζορίστηκαν πάρα πολύ για να προκριθούν από τη φάση των ομίλων, αφού όλα θα κρίνονταν στην τελευταία αγωνιστική των γκρουπ, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται στο «Άνφιλντ». Ο Ριβάλντο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 27ο λεπτό κάνει... ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για το σύνολο του Ράφα Μπενίτεθ. Η ιστορία, θα έγραφε ακόμα ένα κόκκινο έπος! Με τρία γκολ στο δεύτερο μέρος και τον Τζέραρντ να «κεραυνοβολεί» στο 86', εκείνη η νύχτα της 8ης Δεκεμβρίου του 2004, έγινε μαγική κι ονειρεμένη... «OOOOOOOOOH, ya' beauty.....»!

Ημερομηνία: 25η Μαΐου, 2005. Γήπεδο: Ataturk. Σκορ ημιχρόνου: 3-0. Τελικό κανονικής διάρκειας: 3-3. Πέναλτι: 3-2. Αυτά είναι όσα μπορούν ν' αποτυπωθούν με λόγια από εκείνη τη νύχτα που το ποδόσφαιρο έδειξε την πραγματική του μαγεία, τη δύναμή του, τους λόγους που αυτή η διαολεμένη μπάλα έχει κυριεύσει τις ζωές ημών...

Και φτάσαμε στο 2016, όπου οι Βεστφαλοί έχασαν τον ύπνο τους μη μπορώντας να διανοηθούν ό,τι συνέβη στο «Άνφιλντ» και οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τον ύπνο τους γιατί ο ενθουσιασμός και η υπερένταση από το έπος που έζησαν, δεν τους άφησαν να κοιμηθούν...

Το 0-2 του ημιχρόνου και το 1-3 στο 57', έγιναν 4-3 μέχρι το 91'. «Αισθανόμασταν ότι κάτι... γινόταν στο γήπεδο. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αρχίσαμε να γινόμαστε όλο και πιο σίγουροι για την εξέλιξη του παιχνιδιού...». Τάδε έφη, Ντίβοκ Ορίγκι. Ένα νεαρό παιδί που έπαιξε τον δικό του ρόλο. Και για να το λέει ένα νεαρό παιδί, φανταστείτε τι ακριβώς συμβαίνει εκεί μέσα...

Αυτά, τα κάνει ΜΟΝΟ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ και το παραδέχεσαι, ό,ποια ομάδα κι αν δηλώνεις πως υποστηρίζεις...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα