Κώστας Παπαδάκης: Μεγαλώνοντας με το ίνδαλμά του (vid & pics)

Κώστας Παπαδάκης: Μεγαλώνοντας με το ίνδαλμά του (vid & pics)

Άρης Λαούδης
Κώστας Παπαδάκης: Μεγαλώνοντας με το ίνδαλμά του (vid & pics)

bet365

Ποιος είναι ο πιτσιρικάς που έφυγε αγκαλιά με τον Διαμαντίδη στο τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός - Κολοσσός; Το gazzetta.gr γράφει για τον «98άρη» Κώστα Παπαδάκη που πέτυχε το... ακατόρθωτο.

Είναι από τις στιγμές εκείνες που ένα 17χρονο παιδί κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, βλέποντας μάλιστα το μεγάλο του ίνδαλμα να τον χειροκροτεί από τον πάγκο!

Από τις στιγμές εκείνες που τα δευτερόλεπτα μοιάζουν αιώνια, που τα βλέπει στο ταμπλό να περνάνε και λεει μέσα του «όχι, μην τελειώσει ποτέ»...

Οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί γνωρίζουν τον Χαραλαμπόπουλο, τον Παπαγιάννη, τον Λούντζη και τον Κόνιαρη, αλλά η πλειοψηφία δεν πρέπει να έχει ακούσει καν το όνομα «Παπαδάκης» που πάτησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον Κολοσσό και για 2 λεπτά φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε επίσημο παιχνίδι.

Ο πιτσιρικάς που στα 17του πήρε την πρώτη ευκαιρία από τον Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, πρόλαβε να πετύχει ένα τρίποντα στα 2:01 που αγωνίστηκε, είχε ακόμη ένα κλέψιμο, ένα λάθος, αλλά το μεγαλύτερο «μπράβο» που απέσπασε δεν ήταν το χειροκρότημα του κόσμου, αλλά η αγκαλιά του και τα λόγια του Δημήτρη Διαμαντίδη την ώρα που οι ομάδες αποχωρούσαν από το παρκέ.

Ποιος να του το 'λεγε του πιτσιρικά ένα χρόνο πριν, όταν ήταν παίκτης στην Triple Crown, την ακαδημία που συμμετέχει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, πως θα έφτανε η στιγμή που το αγαπημένο του «13» θα τον έκανε αγκαλιά και θα αποχωρούσε μαζί του από το γήπεδο.

Ο Κώστας Παπαδάκης είναι ένας «98άρης» με ύψος 1.90μ. που αγωνιζόταν στην ακαδημία «Triple Crown» από την πρώτη χρόνια ιδρυσής της μέχρι και πέρυσι.

Το καλοκαίρι του 2014 επρόκειτο να πάει στα Τρίκαλα με παρέμβαση του Ευθύμη Ρεντζιά, αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισε να παραμείνει ένα ακόμη χρόνο και να που δικαιώθηκε. Το καλοκαίρι του 2015 είχε φτάσει η μεγάλη στιγμή για τον ίδιο...

Το κάλεσμα του Παναθηναϊκού ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να πει «όχι». Θα είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί δίπλα στο μεγάλο του ίνδαλμα τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έστω κι αν γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να... κλέψει τη φανέλα με «13», το αγαπημένο του νούμερο, αυτό που φόρεσε όλα τα χρόνια, για να αισθάνεται λιγάκι Διαμαντίδης και να παίρνει δύναμη από το όνειρο πώς θα έρθει η στιγμή που θα παίξει δίπλα στο πρότυπό του.

Στον πολύ κόσμο ο Παπαδάκης μπορεί να μην είναι γνωστός, αλλά στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων θεωρείται από τους 98άρηδες που μπορούν να εξελιχθούν. Μέλος της εθνικής παμπαίδων κι όσοι έχουν δουλέψει μαζί του όλα αυτά τα χρόνια, μιλούν για ένα παιδί που είναι δουλευταράς, που βελτιώνεται διαρκώς και που μπορεί να κάνει καριέρα στη θέση του πλέι μέικερ.

Δεξιόχειρας, διαβάζει εξαιρετικά το παιχνίδι, βελτιώνει το σουτ και το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι πως μπορεί να πασάρει πολύ καλά για την ηλικία του. Αυτά τα στοιχεία, μεταξύ άλλων, είχε δει και ο Μίλαν Μίνιτς (συνεργάτης του Τζόρτζεβιτς στον Παναθηναϊκό) και είχε ενθουσιαστεί στη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Παπαδάκης έχει βεβαίως και πολλές αδυναμίες, με τη βασικότερη όλων το γεγονός ότι πρέπει να δουλέψει το κορμί του και να δυναμώσει. Ενα από τα... κουσούρια του για παράδειγμα είναι πως δεν του αρέσει το κρέας και είναι χαρακτηριστικό πως όλοι οι προπονητές του στην Triple Crown προσπαθούσαν να τον πείσουν να βάλει πρωτεϊνη στο σώμα του, εξηγώντας του πως η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωματοδομή του...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα