Στάικος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο... νίκησε το πρόβλημα υγείας!

Στάικος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο... νίκησε το πρόβλημα υγείας!

Νίκος Μαρούδας
Στάικος: Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο... νίκησε το πρόβλημα υγείας!

bet365

Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας παραλίγο να του αλλάξει την ζωή! Ο ίδιος όμως έδωσε την μάχη του! Την κέρδισε και φόρεσε σε επίσημο ματς την φανέλα του Παναθηναϊκού. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον 19χρονο Πασχάλη Στάικο και την περιπέτεια που τον έκανε πιο δυνατό...

Μια ιστορία από εκείνες που δείχνουν πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι παραπάνω από άθλημα είναι αυτή του Πασχάλη Στάικου... Ο 19χρονος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της πρώτης ομάδας σε επίσημο παιχνίδι την Κυριακή και μάλιστα είχε μια καλή παρουσία στα λεπτά που αγωνίστηκε, ωστόσο είχε περάσει δύσκολα μέχρι να φτάσει εκεί.

Το ταλέντο του, πλούσιο, το οποίο φάνηκε από πολύ νωρίς στην Παιανία. Όσοι τον έβλεπαν να μεγαλώνει μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, τόσο ως ποδοσφαιριστή, όσο και ως χαρακτήρα. Τον Μάιο του 2013, ήταν αρχηγός των Εφήβων του Παναθηναϊκού στο final 4 της Ξάνθης, ωστόσο λίγες μέρες μετά είδε την τύχη να του γυρνάει την πλάτη.

Ο μέσος από την Δράμα, αντιμετώπισε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο τον κράτησε αρκετά πίσω... Τον Νοέμβριο τελικά τα κατάφερε και μετά από ενάμιση χρόνο επέστρεψε δυνατός και υγιής. Όμως, όλο το προηγούμενο διάστημα είχε προσπαθήσει και πάλι να επιστρέψει, αλλά και τις δύο φορές η κατάστασή του παρουσίασε επιπλοκές κάτι που τον άφηνε και πάλι πίσω, ενώ τον έκανε να σκέφτεται και να σταματήσει το ποδόσφαιρο...

Η αγάπη του όμως γι' αυτό, του έδωσε δύναμη να παλέψει μέχρι τέλους! Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός θέλοντας να του δείξει την στήριξη του, αλλά και την πίστη στο ταλέντο και τη δύναμη του, του έδωσε και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του '14, χωρίς να γνωρίζει το πότε και αν θα επιστρέψει στη δράση.

Τελικά ο μικρός τα κατάφερε! Στις 17 Νοεμβρίου αγωνίστηκε σε ένα φιλικό των Νέων με την Αγία Παρασκευή και η χαρά του ίδιου, αλλά και όλων στον Παναθηναϊκό ήταν τεράστια. Από τότε δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα και φαίνεται πως άφησε για πάντα πίσω αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε. Βασικό μέλος των Νέων, με τον Αναστασίου να τον παρακολουθεί σε πολλά παιχνίδια, αλλά και στις προπονήσεις να μένει απόλυτα ικανοποιημένος...

Στο Περιστέρι, λοιπόν, ήταν η ώρα του. Στο 86ο λεπτό πήρε την θέση του Δώνη και τα επτά λεπτά που αγωνίστηκε ήταν χωρίς υπερβολή όλη του η ζωή! Μπήκε παθιασμένος, πάλεψε, έκλεψε, προσπάθησε να μοιράσει και έδειξε μεγάλη δίψα για να παίξει ποδόσφαιρο με την ομάδα της καρδιάς του.

Ο Πασχάλης, μίλησε στο gazzetta.gr για την πρώτη του συμμετοχή. Ευχαρίστησε τον προπονητή του, χαρακτήρισε πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεται με τον Παναθηναϊκό, ενώ φάνηκε προσγειωμένος σε ότι αφορά την δική του συμμετοχή και τη νέα χρονιά.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου μετά το πρώτο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό;

«Ανάμικτα συναισθήματα, γιατί χάσαμε, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα να παίζεις με τον Παναθηναϊκό. Μου άρεσε πολύ γενικά όλο αυτό που έζησα. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή τον προπονητή μου».

Η χρονιά τελειώσει, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την δεύτερη θέση και πάει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ... Πως βλέπεις την ομάδα για του χρόνου;

«Πιστεύω ότι τα πράγματα όταν ενσωματωθούν και οι νέοι ποδοσφαιριστές θα είναι πολύ καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός θα δείξει το πρόσωπο που πρέπει σαν Παναθηναϊκός και όλα θα πάνε καλά».

Περιμένεις να πάρεις ακόμα περισσότερες ευκαιρίες του χρόνου;

«Δεν ξέρω κάτι για του χρόνου. Εξαρτάται από την δική μου επίδοση... Θα δείξει».

Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα σεζόν;

«Νομίζω πως έχει την δυνατότητα και όσα χρειάζεται για να το πάρει, ναι»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα