Έγραψαν ιστορία κόντρα στις ελληνικές ομάδες!

Γιώργος Βροντάκης
Έγραψαν ιστορία κόντρα στις ελληνικές ομάδες!

bet365

Μάλμε, Γκινγκάμπ και Εστορίλ νίκησαν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα και ο Γιώργος Βροντάκης γράφει για τις απίστευτες πρωτιές που έκαναν με τις ελληνικές ομάδες!

Το 2014 έμελλε να είναι η χρονιά που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία τριών μικρών ομάδων στο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο λόγος για την σουηδική Μάλμε, τη γαλλική Γκινγκάμπ και την πορτογαλική Εστορίλ. Τι τις συνδέει; Οτι κατάφεραν την επιτυχία τους απέναντι σε ελληνικές ομάδες, την ίδια εβδομάδα, την ίδια αγωνιστική, με το ίδιο σκορ, στο γήπεδο τους, αλλά σε διαφορετική ευρωπαϊκή διοργάνωση!

«Σεφτέ» σε όμιλο Champions League
Την αρχή έκανε την Τετάρτη η Μάλμε, όταν και επικράτησε του Ολυμπιακού με 2-0 για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Η σουηδική ομάδα που γιορτάζει φέτος 104 χρόνια ζωής, αγωνίζεται στα Κύπελλα Ευρώπης από το 1965, όμως, η μοίρα την έφερε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης απέναντι στον πρωταθλητή Ελλάδος, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ...

Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της Γκινγκάμπ
Την Μάλμε ακολούθησε (χρονικά) η Γκινγκάμπ. Η φετινή ουραγός του Σαμπιονά φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο «Ντε Ρουντουρού» και κατάφερε να πετύχει την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της.

Η γαλλική ομάδα πριν αντιμετωπίσει τον «δικέφαλο» είχε έχει μόλις 5 συμμετοχές στην Ευρώπη με απολογισμό 4 ήττες και μια ισοπαλία! Έπειτα από 102 χρόνια ζωής η Γκινγκάμπ έγραψε ιστορία κόντρα στον ΠΑΟΚ, καθώς το 2-0 με σκόρερ τον Μαρβό θα το θυμάται για πάντα ως την πρώτη νίκη της ομάδας σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

«Χρυσή» στιγμή για την Εστορίλ
Λίγο αργότερα από το ματς στη Γαλλία διεξήχθη η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εστορίλ στην Πορτογαλία. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν και αυτοί με 2-0, με τους Πορτογάλους να πετυχαίνουν την πρώτη νίκη της ιστορίας τους σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Εστορίλ ιδρύθηκε το 1939 και φέτος συμμετέχει για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η πρώτη της ήταν πέρσι! Η ομάδα του Ζοσέ Κουσέιρο κατάφερε στο 12ο της ματς στην Ευρώπη να πανηγυρίσει νίκη σε όμιλο, αλλά ταυτόχρονα και την μεγαλύτερη στην ιστορία της.

Άλλωστε, οι Πορτογάλοι είχαν μέχρι πρότινος νικήσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League την Χαποέλ Ραμάτ Γκαν (1-0) και στον τέταρτο γύρο την αυστριακή Πάσινγκ (2-0 και 2-1).

Ας δούμε, όμως, τι κάνουν αυτές οι τρεις ομάδες που νίκησαν τις ελληνικές στα πρωταθλήματα τους...

Η ουραγός Γκινγκάμπ, η παραπαίουσα Εστορίλ και η πρωταθλήτρια Μάλμε
Η Εστορίλ έπειτα από 6 αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει 5 βαθμούς και βρίσκεται στην 15η θέση (από τις 18 ομάδες) με 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες (9-14 τα τέρματα) και απέχει από τη ζώνη του υποβιβασμού μόλις ένα βαθμό.

Η Γκινγκάμπ έπειτα από 8 αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος είναι στην τελευταία θέση με μόλις 6 βαθμούς (2 νίκες, 6 ήττες). Η ομάδα που σκόραρε δις στον ΠΑΟΚ έχει πετύχει μόλις 4 γκολ στο Σαμπιονά και έχει δεχτεί 12!

Τέλος, η Μάλμε έχει εξασφαλίσει ξανά το πρωτάθλημα Σουηδίας, καθώς έπειτα από 26 αγωνιστικές έχει διαφορά 9 βαθμών από τη δεύτερη Γκέτεμποργκ και απομένουν τέσσερα ματς για το φινάλε. Απολογισμός της; 16 νίκες, 8 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες (52-25 τα γκολ).

Έχει ανέβει τόσο πολύ το επίπεδο των ομάδων σε Πορτογαλία, Σουηδία και Γαλλία ή έχει πέσει πάρα πολύ το ελληνικό; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα