Αήττητος με Σταντάρ Λιέγης ο Αναστασίου (pics)

Αήττητος με Σταντάρ Λιέγης ο Αναστασίου (pics)

Αήττητος με Σταντάρ Λιέγης ο Αναστασίου (pics)

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος με την Σταντάρ Λιέγης καθώς είχε σκοράρει εναντίον της με τη φανέλα της Αντερλεχτ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τη Σταντάρ Λιέγης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και έχει αρκετές πιθανότητες να προκριθεί στα πλέι οφ, καθώς οι Βέλγοι δεν είναι μεγαθήριο.

Μάλιστα, το τριφύλλι έχει μαζί του και την... προϊστορία, αφού ο Γιάννης Αναστασίου σε τρία παιχνίδια με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης δεν έχει ηττηθεί, ενώ έχει σκοράρει και απέναντι στους Βέλγους με τη φανέλα της Άντερλεχτ.

Από την Πρέβεζα.... στην Άντερλεχτ
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην ομάδα της Πρέβεζας και έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής τη σεζόν 1990-91.

Μετά την Πρέβεζα αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στον Εθνικό Πειραιώς (από το 1991 ως το 1996), πριν μετακομίσει στο Ηράκλειο και την Κρήτη για δυο χρόνια.

Ομως, χάρη στις εμφανίσεις του με τον ΟΦΗ (82 συμμετοχές και 22 γκολ) έκανε το μεγάλο βήμα για το εξωτερικό, με την Άντερλεχτ να τον αποκτά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο στο τέλος του 1998!

Με τους «μωβ» του Βελγίου, ο Γιάννης Αναστασίου έπαιξε ενάμιση χρόνο καθώς πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στις 15 Γενάρη του 1999 (απέναντι στην Μουσκρόν) και την τελευταία του στις 26 Ιουλίου του 2000 (κόντρα στην Ανόρθωση). Με αντίπαλο τους Κύπριους έκανε τη μοναδική συμμετοχή τη σεζόν 2000-01, αφού μετέπειτα μετακόμισε στην Ολλανδία και τη Ρόντα.

Δύο νίκες και μια ισοπαλία κόντρα στην Σταντάρ
Ο παλαίμαχος επιθετικός τη σεζόν 1998-99 είχε 13 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ την αγωνιστική περίοδο 1999-2000 αγωνίστηκε 10 φορές και πέτυχε 4 τέρματα!

Όσο καιρό ήταν στην Αντερλεχτ ο Γιάννης Αναστασίου δεν ηττήθηκε ποτέ από την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε ο σύλλογος των Βρυξελλών με την Σταντάρ έχοντας στο ρόστερ της τον τωρινό προπονητή του τριφυλλιού ήταν στις 2 Μαΐου του 1999 στη Λιέγη.

Τότε οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με 6-0 έχοντας αρχηγό τον Παρ Ζέτερμπεργκ (πέρασε από τον Ολυμπιακό) και χατ τρικ είχε σημειώσει ο Τόμας Ρατζίνσκι (έπαιξε στην Ξάνθη τη σεζόν 2007-08, ενώ τώρα είναι τεχνικός διευθυντής στη Λιρς αποκτώντας τον Απόστολο Βέλλιο).

Όταν ο Αναστασίου «κάρφωνε» τη Σταντάρ Λιέγης
Το επόμενο παιχνίδι των δύο ομάδων έγινε και πάλι στη Λιέγη (05-12-1999) και ήρθε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ενώ στο ματς στις Βρυξέλλες στις 6 Μαΐου του 2000, η Άντερλεχτ επικράτησε με 2-0, έχοντας ως σκόρερ τον Γιάννη Αναστασίου.

Ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού φορώντας το νούμερο 20 στην πλάτη μπήκε αλλαγή (με τον Γιαν Κόλερ στην Άντερλεχτ δεν είχε φανέλα βασικού) στη θέση του σκόρερ του πρώτου τέρματος Στόικα και αμέσως διαμόρφωσε το τελικό 2-0! Μάλιστα, στο τέλος κατέκτησε και το πρωτάθλημα Βελγίου, όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα