Οι μεταγραφικές... κλοπές!

Οι μεταγραφικές... κλοπές!

bet365

H AEK πήρε από τα... χέρια του Ολυμπιακού τον Πέτρο Μάνταλο και το gazzetta.gr παρουσιάζει τις σπουδαιότερες μεταγραφικές «κλοπές» των τελευταίων χρόνων.

Η Ένωση κατάφερε να κάνει το... κόλπο γκρόσο τα τελευταία 24ωρα, αφού ήρθε σε συμφωνία για τον νεαρό άσο της Ξάνθης κάνοντάς τον δικό της, παρά το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα έδειχνε σχεδόν «κλεισμένος» από τους «ερυθρόλευκους». Η «κλοπή» του Μάνταλου από τον Δικέφαλο ήταν μόνο μία από τις πολλές που έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στις κατά καιρούς μεταγραφικές περιόδους, με τους παίκτες να αποτελούν στην προκειμένη περίπτωση το... λάβαρο των ομάδων που τους απέκτησαν, από τους μεγάλους αντιπάλους τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά κι εκτός από μία νίκη... γοήτρου, αποτέλεσαν για τις ομάδες που πήγαν και πολύ σημαντικές μονάδες, πρωταγωνιστώντας με τις φανέλες τους. Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10+1 περιπτώσεις που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια, με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το «μπαμ» με Μάνταλο!

Αν έπρεπε να ιεραρχηθούν σε έναν πίνακα τα παραδείγματα που έχουμε συγκεντρώσει, τότε αναμφίβολα ο Πέτρος Μάνταλος θα κατατασσόταν στην κορυφή του. Ο λόγος απλός, αφού αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στα χρονικά όπου ανάμεσα σε μία ομάδα που κατακτάει συνεχώς το πρωτάθλημα και σε κάποια άλλη που αγωνίζεται δύο κατηγορίες χαμηλότερα (έστω κι αν μαζί της θα έπαιζε από την Football League), o παίκτης κόντρα όλα τα προγνωστικά προτίμησε τη δεύτερη. Φυσικά μιλάμε για μία περίπτωση... ειδικών συνθηκών, ήτοι την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, που έχει αφήσει ήδη το στίγμα της μελλοντικής πρωταγωνίστριας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από Παιανία... Λιμάνι

Διψήφιο αριθμό έφτασαν τα πρωτοσέλιδα τον περασμένο χειμώνα, που έκαναν λόγο για τον... κλεισμένο Τομάς Ντε Βινσέντι από τον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης μάλιστα εμφανιζόταν αν είχε συμφωνήσει με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα προφορικά (πολύ πιθανό να είχε συμβεί), έχοντας πειστεί πως με το Τριφύλλι θα είχε την ευκαιρία να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία μεγάλη ομάδα και να... εκτινάξει την καριέρα του, δείχνοντας το ταλέντο του. Παρ' όλα αυτά το «μπάσιμο» του Ολυμπιακού αποδείχτηκε καθοριστικό για να... χάσει τον δρόμο προς την Παιανία ο Αργεντινός άσος και με την «πίεση» τελικά της ομάδας του, να καταλήξει στο μεγάλο Λιμάνι

Από τα γραφεία του Παναθηναϊκού... στην ΑΕΚ!

Τρίτη χρονικά περίπτωση στις μεταγραφικές «κλοπές», αποτελεί αυτή του Δημήτρη Ανάκογλου, με τον Παναθηναϊκό να είναι ξανά το... θύμα της ιστορίας. Οι «πράσινοι» είχαν για περισσότερο από έναν χρόνο τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Πανσερραϊκού στο στόχαστρό τους και τελικά οι προσπάθειές τους για να τον κάνουν δικό τους, έδειχναν να πιάνουν τόπο τον περασμένο Γενάρη. Όλα έδειχναν πως ο Ανάκογλου θα υπέγραψε στο Τριφύλλι, μιας και ο παίκτης έφτασε μέχρι και στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ. Την τελευταία στιγμή ωστόσο ο Παναθηναϊκός φέρεται να του προσέφερε λιγότερα χρήματα από αυτά που είχαν συμφωνηθεί αρχικά και με την... αρωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη, η ΑΕΚ κατάφερε να κάνει το κόλπο γκρόσο.

Το «κόλπο» Τζίγγερ με Σπυρόπουλο

Ο Νίκος Σπυρόπουλος αγωνίστηκε για 3,5 χρόνια στον Πανιώνιο, τον τελευταίο 1,5 ωστόσο είχε κάνει σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων κι επόμενο ήταν να τραβήξει επάνω του τα βλέμματα των «αιωνίων». Πιο κοντά ωστόσο στην απόκτησή του εμφανιζόταν για μεγάλο διάστημα να βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μέχρι το σημείο να γίνεται λόγος και για... τελειωμένη deal με τον «Ιστορικό». Τον Γενάρη του 2008 ωστόσο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κινήθηκε πιο γρήγορα και καταβάλλοντας περί τα 2 εκατ. ευρώ στους Νεοσμυρνιώτες, τον πήρε... κάτω από τη μύτη του μεγάλου αντιπάλου.

Η... εκδίκηση με Αβραάμ

Μία πρώτης τάξεως απάντηση στην «κλοπή» Σπυρόπουλου έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» μόλις λίγους μήνες μετά την απώλεια του διεθνούς μπακ από το Τριφύλλι. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αποτελούσε τον «βράχο» της άμυνας του Άρη κι έδειχνε από το 2008 ότι επρόκειτο για έναν από τους μελλοντικούς καλύτερους Έλληνες στόπερ. Τα προγνωστικά φυσικά δεν διαψεύστηκαν και κάπως έτσι ήταν λογικό ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «καίγονταν» για να τον κάνουν δικό τους. Οι «πράσινοι» ιδίως εμφανίζονταν να βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτησή του και στο πρώτο μάλιστα καλοκαίρι της πολυμετοχικότητας υπέστησαν μία σημαντική επικοινωνιακή ήττα. Το Τριφύλλι άλλωστε τα είχε βρει σε όλα με τους Θεσσαλονικείς, αλλά ο παίκτης... προτίμησε Λιμάνι! Οι «ερυθρόλευκοι» έδιναν τα ίδια χρήματα με τον Παναθηναϊκό στον Άρη, ήτοι 2,5 εκατ. ευρώ κι εν τέλει ήταν οι νικητές στη συγκεκριμένη μεταγραφική «μάχη».

Έξι μήνες σε... Ολυμπιακό-ΠΑΟ, τελικά «κιτρινόμαυρος»!

Από τον Γενάρη του 2006 ο ελληνικός Τύπος παρουσίαζε τον Παναγιώτη Λαγό ως... παίκτη του πότε Ολυμπιακού και πότε του Παναθηναϊκού. Εκείνη την περίοδο άλλωστε ο νεαρός μεσοεπιθετικός συστηνόταν στο ελληνικό κοινό ως το next big thing του ποδοσφαίρου της χώρας μας, έχοντας ήδη ψηφιστεί ως το μεγαλύτερο ταλέντο της Ελλάδας. Εν τέλει μάλιστα ο άσος του Ηρακλή πήρε και δεύτερη σερί σεζόν τον συγκεκριμένο τίτλο. Ποια ήταν η κατάληξή του; Λίγους μήνες αργότερα η ΑΕΚ ανακοίνωνε την απόκτησή του...

Διπλό «κόλπο» με Μάντζιο-Τζιόλη!

Τον Γενάρη του 2005 ο Παναθηναϊκός έκανε δικούς του δύο από τους πλέον ελπιδοφόρους -εκείνη την εποχή- Έλληνες παίκτες από το μεγάλη «φυτώριο» του Πανιωνίου. Βαγγέλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης έγιναν παίκτες του Τριφυλλιού κι όλα αυτά ενώ για μεγάλο διάστημα, ιδίως σε ό,τι αφορά τον πρώτο, εμφανίζονταν ένα βήμα πριν τον Ολυμπιακό. Οι ίδιοι οι παίκτες μάλιστα παραδέχτηκαν στη συνέχεια τις επαφές τους με τους Πειραιώτες, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να κάνουν τελικά την... ανατροπή.

Οκκάς με παρέμβαση... Τίγρη

Ο Γιαννάκης (συνηθιζόταν να προσφωνείται με το υποκοριστικό του) Οκκάς έκανε προσφυγή κατά του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2003 λόγω των οφειλομένων του με τις φήμες μάλιστα της εποχής να αναφέρουν πως αυτό συνέβη κατόπιν... υπόδειξης του Ολυμπιακού. Όπως γίνεται κατανοητό ο Κύπριος περιφερειακός επιθετικός εμφανιζόταν έτοιμος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, παρ' όλα αυτά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενώ δεν είχε κανέναν θεσμικό ρόλο στην ΑΕΚ, βγήκε μπροστά κι έκανε... δώρο τον παίκτη στον φίλο του, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Μόνο μία σεζόν έμεινε πάντως στην Ένωση, αφού στη έπειτα μετακόμισε στον Ολυμπιακό, μένοντας για μία τριετία.

«Μιχαλάκη είσαι τρέλα, με την πράσινη φανέλα...»

... φώναζαν οι φίλοι του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2001. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου φορούσε τη φανέλα με το Τριφύλλι στο στήθος και η μεγαλύτερη μεταγραφή μεταξύ ελληνικών ομάδων ήταν γεγονός. Ο Ολυμπιακός έδινε επίσης μάχη για να αποκτήσει τον Κύπριο επιθετικό που προερχόταν από ακόμα μία εκπληκτική σεζόν με τον Ηρακλή, αλλά το μόνο που κατάφερε εν τέλει ήταν να εκτοξεύσει την τιμή του. Ποια ήταν αυτή; Ούτε λίγο, ούτε πολύ 2,7 δις δραχμές έβγαλε από τα ταμεία του ο Παναθηναϊκός για να τον κάνει δικό του! Παράλληλα έδωσε στον Γηραιό και με κανονική μεταγραφή τους Χαλκιά, Νασιόπουλο και Κουτσουρέ, ήτοι μιλώντας σε ευρώ το κόστος έφτασε στα 10 εκατ. ευρώ (μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα)! Έστω και με τέσσερα χρόνια... καθυστέρηση πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» τον έκαναν δικό τους και μάλιστα χωρίς να δώσουν ευρώ...

Η μεγάλη «κλοπή» του Κωστή

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφικές κόντρες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και σίγουρα μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ήταν αυτή για την απόκτηση του Χρήστου Κωστή. Τον πιο αδικημένο ίσως Έλληνα ποδοσφαιριστή, βάσει ταλέντου και της καριέρας που τελικά έκανε, αφού «χτυπήθηκε» από πολλούς τραυματισμούς. Έχοντας εντυπωσιάσει όλη τη φίλαθλη Ελλάδα με τα επιτεύγματά του στον Ηρακλή, το καλοκαίρι του 1994 είχε φτάσει η στιγμή για τη μεγάλη μεταγραφή.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ έδιναν μάχη... στήθος με στήθος για να τον κάνουν δικό τους και οι Πειραιώτες έδειχναν πως θα είναι τελικά οι «νικητές». Ο παίκτης μάλιστα μπαίνοντας στο αεροδρόμιο από τη Θεσσαλονίκη φέρεται να είχε την πληροφόρηση πως όδευε προς τους «ερυθρόλευκους», αλλά η Ένωση καταθέτοντας τελικά καλύτερη οικονομικά πρόταση, έντυσε τον παίκτη στα κιτρινόμαυρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα