Γιούτα Τζαζ: Από την διάλυση εξαιτίας του κορονοϊού, στην κορυφή του ΝΒΑ με μπασκετάρα! (vids)

Γιούτα Τζαζ: Από την διάλυση εξαιτίας του κορονοϊού, στην κορυφή του ΝΒΑ με μπασκετάρα! (vids)

Αντωνία Σπανού
Γιούτα Τζαζ: Από την διάλυση εξαιτίας του κορονοϊού, στην κορυφή του ΝΒΑ με μπασκετάρα! (vids)

bet365

Οι Γιούτα Τζαζ είναι η ομάδα που κλονίστηκε περισσότερο από τον κορονοϊό, αλλά άπαντες έκαναν ένα βήμα πίσω και πλέον γράφουν ιστορία.

Ήταν ο περασμένος Μάρτιος όταν το ΝΒΑ ξαφνικά και απόλυτα χτυπήθηκε από τον κορονοϊό, με τις αντιδράσεις να είναι αλυσιδωτές. Όλα ξεκίνησαν με τον Ρούντι Γκομπέρ, ο οποίος ήταν και το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, που βρέθηκε στο ΝΒΑ.

Ο Ρούντι Γκομπέρ ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού και κόλλησε και τον Ντόνοβαν Μίτσελ. Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ότι ο Γκομπέρ έκανε πλάκα με τον ιό, ήταν ανεύθυνος απέναντι σε όλους και τελικά ήταν εκείνος που κόλλησε και τον Μίτσελ.

Η ανευθυνότητα του έκανε τους συμπαίκτες του έξαλλους, με τον Μίτσελ, ακόμα και όταν έγινε καλά να αρνείται να φτιάξουν τις σχέσεις τους.

«Είναι αλήθεια ότι δε μιλούσαμε για λίγο μετά από αυτό. Μιλήσαμε όμως, πριν λίγες μέρες και είμαστε έτοιμοι και οι δύο, να βγούμε στο γήπεδο και προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα γι’ αυτήν την ομάδα.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το να είσαι επαγγελματίες. Όλοι μας, έχουμε διαφορετικές σχέσεις. Κανείς δεν είναι τέλειος. Η δική μου με το συμπαίκτη μου, είναι μακριά από το «τέλειο», αλλά στο τέλος της ημέρας, όλοι θέλουμε το ίδιο. Όλοι θέλουμε τη νίκη. Είμαστε ενήλικες και θα κάνουμε και οι δύο, ό,τι χρειάζεται για να νικήσουμε».

Η ρήξη των δύο έφερε πάρα πολλά σενάρια για ανταλλαγή κάποιου από τους δύο και για πάρα πολύ καιρό φαινόταν πως οι Τζαζ θα πρέπει να δώσουν κάποιον από τους σταρ τους για να επέλθει η ηρεμία στην ομάδα τους. Η κρίση που πέρασαν σίγουρα δεν ήταν απλή. Οι προσωπικές σχέσεις των παικτών διαταράχθηκαν, άπαντες τα έβαλαν με τον Γκομπέρ, φοβήθηκαν και υπήρξαν λόγια που δύσκολα ξεχνιούνται.

Από εκεί και πέρα, οι Τζαζ τα κατάφεραν. Επέστρεψαν στην φούσκα δείχνοντας ότι τουλάχιστον μπορούν να συνυπάρξουν στο παρκέ και η νέα σεζόν τους βρήκε άλλη ομάδα και όχι απλά άλλη ομάδα, αλλά ως την καλύτερη ομάδα που βλέπουμε φέτος.

Ο Μίτσελ πριν την φούσκα είχε δείξει την διάθεση μέσα στο παρκέ να ξεχάσει όσα έγιναν, αλλά αυτό φάνηκε καλύτερα την φετινή σεζόν.

«Τώρα είμαστε καλά. Θα βγούμε έτοιμοι να παίξουμε. Νομίζω ότι το χειρότερο είναι ότι όλο αυτό πήρε πράγματα και όσα προσπαθούσαμε να κάνουμε. Νομίζω ότι θα παίξει ρόλο η συγκέντρωση, το να είμαστε ομάδα, προφανώς εγώ και ο Ρούντι είχαμε Covid και ό,τι έγινε, έγινε, αλλά τώρα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και να συγκεντρωθούμε στην ομάδα ως σύνολο, γιατί δεν προσπαθούμε να τραβήξουμε την προσοχή απ' ότι περνούν όλοι».

ΟΙ ΤΖΑΖ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΒΑ

Γκομπέρ και Μίτσελ, προφανώς τα έβαλαν κάτω, μέτρησαν τα δεδομένα, έβαλαν στην άκρη εγωισμούς και κατάφεραν να συμφωνήσουν, για το καλό της καριέρας τους και την ομάδας. Υπέγραψαν και οι δύο νέα συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον δείχνουν στο παρκέ, τι είναι ικανοί να κάνουν.

Με την χθεσινή τους νίκη κόντρα στους Χόρνετς, με 138-121, έγιναν η Νο.1 ομάδα στο ΝΒΑ. Είναι στο 18-5, έχουν τρεις συνεχόμενες νίκες και έχουν και 14 νίκες σε 15 παιχνίδια. Οι φετινοί Τζαζ ανεβάζουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και σουτάρουν εκπληκτικά. Στο χθεσινό ματς είχαν 52% από το τρίποντο, με 8 διαφορετικούς παίκτες να βάζουν από ένα σουτ. Ο Κλάρκσον έχει αποδειχθεί λίρα εκατό και είναι, για την ώρα ο καλύτερος 6ος παίκτης της λίγκας και οι Τζαζ έχουν ένα σύνολο, που συνθέτει ένα τέλειο παζλ.

«Παίζουμε σπουδαίο ομαδικό μπάσκετ. Πρέπει να συνεχίσουμε», σχολίασε ο Μπογκντάνοβιτς. Και όντως οι Τζαζ παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ. Όλοι έχουν ρόλο, ο πάγκος τους είναι δυνατός και τα προβλήματα τους φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Έκαναν σερί 11 νικών και έχουν κάνει τα φαβορί να ψάχνουν να βρουν το... μυστικό της επιτυχίας.

«Είναι πιθανότατα η πρώτη φορά από τότε που είμαι εδώ, που βλέπω τέτοια συγκέντρωση, από όλους στα αποδυτήρια. Νιώθω λες και παίζουμε για κάτι μεγαλύτερο, ότι έχουμε μια αποστολή», σχολίασε ο Γκομπέρ. Ο παίκτης που έκανε πλάκα και πείραζε τους συμπαίκτες του, για τον κορονοϊό, κατάλαβε πόσο σοβαρά μπορούν να στοιχίσουν αυτά τα λάθη. Άπαντες πήραν έναν ρόλο, χαίρονται για τον άλλον, αλλά πλέον υπάρχουν όρια.

Οι Τζαζ έμαθαν με τον άσχημο τρόπο, αλλά έμαθαν. Η εμπιστοσύνη χτίστηκε σε νέες βάσεις, πλέον όλοι σέβονται τον άλλον και μπασκετικά κατάφεραν να δείξουν ότι το ταλέντο και η ομαδική δουλειά μπορούν να κάνουν θαύματα.

Η ομάδα της Γιούτα χρειάστηκε να φτάσει στον πάτο και να φτιάξει ένα νέο οικοδόμημα, που μοιάζει να είναι καλύτερο από ποτέ. Διαλύθηκαν, αλλά έδειξαν ότι με σωστή διαχείριση τίποτα δεν καταστρέφεται. Η εμπειρία τους έχει κάνει όλους σοφότερους, οι ρόλοι έχουν μοιραστεί και πλέον έχουμε την τύχη να παρακολουθούμε μια εξαιρετική ομάδα, που παίζει σπουδαίο μπάσκετ στο παρκέ. Κάνουν ότι έκαναν πέρυσι, αλλά καλύτερα και αυτό... δουλεύει.

 

NBA Τελευταία Νέα