Αντετοκούνμπο και Ουόριορς: Τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας μετακίνησης!

Αντωνία Σπανού
Αντετοκούνμπο και Ουόριορς: Τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας μετακίνησης!

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι μπροστά στην πιο σημαντική απόφαση της καριέρας του και οι Ουόριορς φαντάζουν ως ένας εκ των πιο ελκυστικών προορισμών.

Δεν λένε να σταματήσουν τα σενάρια για το μέλλον του Γιάννη Αντετοκούνμπο και φαίνεται πως έτσι θα κυλήσει ο χρόνος, μέχρι να δούμε και στην πράξη ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητάμε. Ο Έλληνας σταρ τόνισε ότι θα μείνει στο Μιλγουόκι, το ίδιο και η ομάδα του, αλλά το φετινό φθινόπωρο θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

Οι ομάδες ψάχνουν τρόπο να τον κάνουν δικό τους και οι Κλίπερς είναι εκείνοι που ακούστηκαν τελευταίοι. Πάντως εκείνοι που... ακούστηκαν πρώτοι είναι οι Ουόριορς, που φαίνεται ότι είναι εκείνοι που θα τον διεκδικήσουν πιο έντονα. Ο Κάρι ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν το... ψηστήρι και θέλει σίγουρα να έχει δίπλα του έναν τέτοιον παίκτη. Η φετινή αποτυχία του Σαν Φρανσίσκο έχει δώσει την δυνατότητα και το περιθώριο να γίνουν μεγάλες αλλαγές και ποιο είναι μεγαλύτερη αλλαγή, από το να φέρεις τον MVP στην ομάδα σου;

Οι Ουόριορς θέλουν να επιστρέψουν σε τροχιά πρωταθλητισμού και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το κάνουν, από το να πείσουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να φορέσει την φανέλα τους. Αυτή η κίνηση έχει θετικά και αρνητικά, με το fadeawayworld.net να αναλύει τα δεδομένα και το gazzetta.gr να τα καταγράφει.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΟΡΙΟΡΣ

  • Είναι μεγάλη αγορά, θα πάρει χρήματα, θα πάρει την δόξα

Αυτά που θα κερδίσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το να μετακομίσει από μια πολύ μικρή αγορά, όπως αυτή του Μιλγουόκι, σε μια από τις μεγαλύτερες είναι προφανή. Θα γίνει ο βασιλιάς των Ουόριορς και θα είναι ο μικρότερος από τους «Big Three» εκεί. Όπως ακριβώς έκανε και ο KD, ο Γιάννης θα μπορέσει να εκτοξεύσει την καριέρα του. Ο Έλληνας σταρ θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά στην καριέρα του να παίξει σε μια τεράστια αγορά και να έχει και τα οικονομικά οφέλη της.

Ο Ντουράντ ήταν σταρ και αυτός στους Θάντερ, αλλά κέρδισε πολλά παραπάνω από την παρουσία του στο Όκλαντ, αφού εκτός από την φήμη, οι χορηγικές συμφωνίες του εκτοξεύτηκαν. Ο Γιάννης στους Ουόριορς θα είναι στην επικαιρότητα κάθε στιγμή και θα έχει την προσοχή μέσα και έξω από το παρκέ. Δίπλα στους Κάρι και Τόμπσον θα κάνει τρομερή αίσθηση και η τριάδα αυτή θα κυριαρχήσει εντός και εκτός παρκέ. Αν ο Έλληνας σταρ θέλει παραπάνω χρήματα από χορηγίες, την φήμη της Καλιφόρνια και μια ευκαιρία να παίξει σε μεγάλη αγορά, έχει την ευκαιρία του.

  • Στιλ παιχνιδιού

Το στιλ του παιχνιδιού των Μπακς είναι όλο φτιαγμένο γύρω του. Μπορεί πολλοί παίκτες να ονειρεύονται κάτι τέτοιο, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες αν κάτι τέτοιο μπορεί να δώσει πρωτάθλημα. Ο Αντετοκούνμπο δεν είναι εγωιστής και σίγουρα θα προτιμά να είναι σε ένα σύστημα που θα έχει γύρω του τους καλύτερους σουτέρ της ιστορίας του ΝΒΑ.

Ο «Greek Freak» έχει αυτή την στιγμή γύρω του τους Μίντλετον και Μπουκ Λόπεζ, με 39.2% και 34.1% και σίγουρα δεν είναι τόσο καλοί όσο ο Κάρι και ο Τόμπσον. Ο Στεφ έχει 43.5% στα τρίποντα και ο Κλέι έχει 41.9% και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό με αυτούς τους σουτέρ έξω και τον Γιάννη να κυριαρχεί μέσα τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τους αντιπάλους τους.

Μπορεί ο Έλληνας παίκτης να μην έχει το σουτ του Ντουράντ, αλλά είναι εξαιρετικός στα να εκμεταλλεύεται κάθε κενό στην άμυνα, ενώ και ο ίδιος εξαιρετικός αμυντικός, που μπορεί να μαρκάρει κάθε θέση. Το να φύγει από πάνω του το βάρος του Μιλγουόκι και να μοιραστεί την ευθύνη και με άλλους ηγέτες ίσως είναι το ζητούμενο που θα έχει από την επόμενη ομάδα του.

  • Πρωταθλήματα

Η superteam που μπορούν να κάνουν οι Ουόριορς σίγουρα μπορεί να έχει μόνο έναν στόχο και αυτός θα είναι αδιαμφισβήτητος. Όπως και ο ΛεΜπρον όταν πήγε στο Μαϊάμι, έτσι και ο Γιάννης μπορεί να έχει την ευκαιρία να κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Είναι μόλις 25 ετών και θα μπορεί να δημιουργήσει μια δυναστεία. Οι «Big 3» που θα φτιάξουν έχει αρκετά χρόνια μπροστά της για να λάμψει. Η έλλειψη εγωισμού που έχουν και οι Κάρι και Τόμπσον σίγουρα βοηθάει, καθώς και το κλίμα που έχουν μεταξύ τους, τους κάνει εξαιρετικά ελκυστικούς. Αρκετά χρόνια τώρα οι Ουόριορς χαίρονται το παιχνίδι και ο Γιάννης ίσως να μην βρει ομάδα να του πηγαίνει καλύτερα απ' αυτήν.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ

  • Πίστη

Ο πρώτος και καλύτερος λόγος που ο Αντετοκούνμπο θα έπρεπε να μείνει στο Μιλγουόκι είναι και προφανής. Η πίστη του σε έναν Οργανισμό, που τον έκανε ντραφτ και τον αγαπάει σαν παιδί του. Δεν υπάρχει κανένα μεγαλύτερο όνομα στον αθλητισμό, στο Μιλγουόκι από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έφερε νέα πνοή στην πόλη και πλέον μπορεί και προσελκύει τον κόσμο ξανά στο γήπεδο, ενώ άπαντες λατρεύουν και τον χαρακτήρα του. Αυτά που έχει κάνει δύσκολα θα ξεχαστούν και φαίνεται πως έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές τους για πάντα.

Αν ο Γιάννης μείνει τα πάντα θα είναι ξεχωριστά για εκείνον στην πόλη. Το Μιλγουόκι θα έχει και επίσημα τον νέο... Θεό του και η πίστη του είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα εκτιμηθεί. Οι Μπακς έδωσαν την ευκαιρία στον Αντετοκούνμπο να γίνει MVP και οι δυο τους έχουν συνδεθεί για πάντα. Μετά τον Τζαμπάρ, ο Έλληνας σταρ έχει καταφέρει κάτι μοναδικό και αν τελικά αποφασίσει να μείνει, σε μια εποχή που τα χρήματα κινούν όλα τα νήματα, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως τα «Ελάφια» θα ξεπληρώσουν αυτή την πίστη.

  • Κληρονομιά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μια ευκαιρία να ακολουθήσει το μονοπάτι του Τζαμπάρ και να ισοφαρίσει τον μύθο ενός τεράστιου παίκτη. Ο Τζαμπάρ είναι ο ένας και μοναδικός για το Μιλγουόκι, αλλά αν η επιλογή του Γιάννη είναι τα «Ελάφια» τότε τα πράγματα πιθανότατα να αλλάξουν. Το όνομα του θα μπει δίπλα σε εκείνα του Κόμπι, του Τζόρνταν ή και του Νοβίτσκι και θα χτίσει κάτι ξεχωριστό, πράγμα που του προτείνουν αρκετοί θρύλοι του αθλήματος, όπως ο Μπάρκλεϊ και ο Μάτζικ.

Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος σταρ του Μιλγουόκι, κάτι που δύσκολα θα πετύχει αν φύγει. Οι Ουόριορς είναι ένας δημοφιλής προορισμός που μεγάλοι παίκτες πάνε και έρχονται και με αυτό το δεδομένο, γίνονται δύσκολα τα πράγματα. Με το να μείνει ο «Greek Freak» στο Μιλγουόκι μπορεί να χτίσει έναν μύθο αντάξιο του Κόμπι ή του Ντιρκ και να γίνει ο ένας και μοναδικός στην ιστορία.

  • Ένας τίτλος με τους Μπακς θα αξίζει όσο 3 με τους Ουόριορς

Αυτός είναι ένας παράγοντας που πολλοί σύγχρονοι παίκτες δεν σκέφτονται. Το να κερδίσεις έναν τίτλο με μια... δικιά σου ομάδα, έχει μεγάλη διαφορά από το να κερδίσεις έναν τίτλο, με μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτόν τον λόγο. Ίσως αυτή η άποψη είναι λίγο παλιομοδίτικη, αλλά είναι αλήθεια. Αν ο Αντετοκούνμπο μείνει στο Μιλγουόκι και κερδίσει έναν τίτλο εκεί, θα σημαίνει πολλά παραπάνω από το να πάει σε μια super team και να κυριαρχήσει. Όπως έχει συμβεί και με τον Ντουράντ, θα υπάρχει πάντα δίπλα στο όνομα του ένας τεράστιος αστερίσκος. Μπορεί τους παίκτες να μην τους νοιάζει, αλλά είναι αλήθεια πως το μετράνε οπαδοί, μίντια, αλλά και οι... παλιοί του ΝΒΑ.

Υπάρχει μεγάλη πίεση στον Έλληνα σταρ αυτή την στιγμή, για να κερδίσει έναν τίτλο, εξαιτίας κυρίως των ατομικών του βραβείων, αλλά όπως όλοι έχουν δει στο παρελθόν, θέλει χρόνο. Αν ο Γιάννης έχει υπομονή και στοχεύσει σε έναν τίτλο με τους Μπακς, θα μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων που έχουν παίξει ποτέ, ενώ θα ακολουθήσει και τον ξεχωριστό τίτλο που κουβαλούν Κόμπι και Ντιρκ.

Ο Νοβίτσκι είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα. Θα μπορούσε να είχε πάει οπουδήποτε, αλλά αυτό που έκανε το 2011 κόντρα στους Χιτ δεν θα έμοιαζε με τίποτα άλλο. Από το να είναι απλά ένας κορυφαίος παίκτης, έχει καταφέρει να λογίζεται ως ένας με την μεγαλύτερη επίδραση που πέρασαν ποτέ και αν τον ρωτήσεις θα σου πει ότι θα έκανε ακριβώς το ίδιο.

Αν ο Γιάννης πάει στους Ουόριορς θα εξασφαλίσει τίτλους, αλλά θα χάσει από τα υπόλοιπα. Τι αξίζει παραπάνω;

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα