Στερν, Κόμπι, κορονοϊός: Αυτή είναι η χειρότερη σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Στερν, Κόμπι, κορονοϊός: Αυτή είναι η χειρότερη σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ (pic & vid)

bet365

Με μεγάλη διαφορά από την δεύτερη όσα τραγικά έχουν γίνει φέτος καθιστούν την σεζόν την χειρότερη στην ιστορία του ΝΒΑ.

Με τις συζητήσεις για αναβολή της σεζόν να είναι στο τραπέζι, η χθεσινή βραδιά στην Αμερική είναι η τελευταία που είδαμε μπάσκετ στο ΝΒΑ και αυτό θα ισχύσει σίγουρα για τις επόμενες 30 ημέρες. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί η πανδημία του κορονοϊού και πότε η... κανονικότητα θα επιστρέψει στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στην πιο φανταχτερή λίγκα του κόσμου.

Με σιγουριά μπορεί να πει κάποιος ότι αυτή η σεζόν είναι η χειρότερη του ΝΒΑ σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικά, πρακτικά, αλλά και σίγουρα συναισθηματικά τίποτα δεν έχει πάει καλά από το καλοκαίρι και μετά και τα άσχημα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο, με το κλίμα να μην μπορεί να καλυτερεύσει.

  • Η αρχή έγινε από τον περασμένο Οκτώβριο όταν ο Ντάριλ Μάρεϊ έκανε ένα tweet το οποίο ήταν υπέρ του Χονγκ Κονγκ που εναντιώνονταν στην Κίνα. Με την Κίνα να είναι μια από τις μεγαλύτερες πηγές χρήματος για το ΝΒΑ η κρίση ήταν τεράστια. Με το ζόρι έγιναν κάποια ματς της preseason, οι αντιδράσεις ήταν άπειρες, οι χορηγοί αποχωρούσαν ο ένας μετά τον άλλον και η πρώτη αυτή κρίση άνοιξε μια βαθιά τομή στην καλύτερη λίγκα του πλανήτη.
  • Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου το ΝΒΑ και η λίγκα θρήνησε τον χαμό του Ντέιβιντ Στερν, του κομισάριου που άλλαξε τα πάντα στο μπάσκετ και έφτιαξε αυτή την λίγκα σε αυτό το «στολίδι» που οι περισσότεροι λατρεύουν να βλέπουν. Ο χαμός του «στοίχισε» στην λίγκα, οι ομάδες φόρεσαν πένθος στις φανέλες τους και άπαντες συγκλονίστηκαν με τον χαμό ενός ανθρώπου που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είχε συσχετιστεί με τους περισσότερους.
  • Κάπου εκεί ήρθε το γεγονός που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη και έκανε τα πράγματα να φαντάζουν πιο σκοτεινά. Ήταν 26 Ιανουαρίου του 2020 όταν ο Κόμπι Μπράιαντ επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο μαζί με την 13χρονη κόρη του και άλλους 7 ανθρώπους και όλοι μαζί έχασαν την ζωή του σε συντριβή. Τα λόγια είναι περιττά μπροστά σε αυτή την τραγωδία, με το ΝΒΑ να θρηνεί σύσσωμο μπροστά στον χαμό ανθρώπων και ειδικά μπροστά στον χαμό ενός θρύλου του αθλήματος, που το επηρέασε όσο λίγοι. Ο χαμός του Κόμπι και της Τζιάνα, μαζί φυσικά και με τους υπόλοιπους ανθρώπους, ήταν και φαίνεται να είναι μια ανοιχτή πληγή, που το μοναδικό που μπορούσε να την βοηθήσει να επουλωθεί ήταν η χαρά του παιχνιδιού, όπου όλοι μαζί ενωμένοι προσπάθησαν να επαναφέρουν.

  • Τα «χτυπήματα» όμως δεν σταματούν εκεί, αφού ο κορονοϊός και η πανδημία που βιώνουμε δεν κάνει διακρίσεις. Το ΝΒΑ έχει ήδη δύο κρούσματα, ομάδες είναι σε καραντίνα και τα πάντα σταμάτησαν για τις επόμενες 30 ημέρες, χωρίς κανείς να ξέρεις πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Εκτός από την ανθρώπινη αγωνία που βιώνουν άπαντες, η οικονομική ζημιά αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη, με άπαντες να ψάχνουν την καλύτερη λύση για να βγει η λίγκα από αυτή την πολύ δύσκολη σεζόν.

Η ανθρωπότητα δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα και το μοναδικό που μένει είναι άπαντες να προσπαθήσουν με ευθύνη για το καλύτερο, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τις κρίσεις τις ποίες βιώνουμε. Άλλωστε στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα μηνύματα των ΛεΜπρον και Κάρι μετά από τις ανακοινώσεις που έκαναν αυτή την σεζόν ακόμα πιο δύσκολη.

Υπομονή και αισιοδοξία!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα