Παναθηναϊκός: Η Ρεάλ κάνει... σπίτι της το ΟΑΚΑ

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η Ρεάλ κάνει... σπίτι της το ΟΑΚΑ
O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 16η αγωνιστική της EuroLeague (26/12, 21:00), με την ισπανική ομάδα να είναι η μοναδική με τρεις σερί νίκες στην Αθήνα και οκτώ συνεχόμενες στο σύνολο!

Αν μη τι άλλο ο Παναθηναϊκός έχει να καυχιέται για την έδρα του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και την δυναμική που δίνει το ΟΑΚΑ σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι.

Διαχρονικά έχει μία από τις πιο δυνατές έδρες στην EuroLeague, απ' όπου λίγες ομάδες έχουν καταφέρει να αποδράσουν με το «διπλό» της νίκης. Πολλώ δε μάλλον περισσότερες από δύο φορές και μάλιστα... συνεχόμενες! Ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Μπασκόνια και η Φενέρμπαχτσε κατάφεραν να μετρήσουν μέχρι δύο συνεχόμενες.

Το 3/3 της Μπαρτσελόνα

Στην ιστορία της EuroLeague μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει να μετρήσουν τρεις σερί νίκες στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και παράλληλα να «τρέχουν» ένα μεγάλο σερί απέναντι στους «πράσινους». Η πρώτη ήταν η Μπαρτσελόνα η οποία είχε εννέα συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2013 έως και τον Οκτώβριο του 2015. Από αυτό το σερί οι τρεις σερί ήταν στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά στις 31/1/2014 με 63-56 (Χουέρτας 17, Παπανικολάου 14 – Διαμαντίδης 13, Λάσμε 13) για την 5η αγωνιστική του ΤΟΡ-16, στη συνέχεια στις 19/12/2014 με 80-67 (Χουέρτας 17, Ντεσόν Τόμας 15 (!) - Φώτσης 14, Μαυροκεφαλίδης 10) για την 10η αγωνιστική της Regular Season και τέλος με 81-77 (Ντόελμαν 21, Ναβάρο 17 – Μπατίστα 16, Γκιστ 14) για την 9η αγωνιστική του ΤΟΡ-16. Έκτοτε καμία άλλη ομάδα δεν είχε καταφέρει το 3/3 στο ΟΑΚΑ μέχρι που... εμφανίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης!

Οκτώ σερί νίκες η Ρεάλ

Ο «αιώνιος» αντίπαλος των «μπλαουγκράνα» απειλεί να ισοφαρίσει το... ρεκόρ απέναντι στον Παναθηναϊκό καθώς μετράει ήδη οκτώ συνεχόμενες νίκες στα μεταξύ τους ματς, έχοντας να γνωρίσει την ήττα από τον Απρίλιο του 2018 και το πρώτο ματς των playoffs με το εκπληκτικό 95-67!

Έκτοτε η «βασίλισσα» αγνόησε... επειδικτικά την λέξη «ήττα» έχοντας νικήσει σε έξι σερί ματς των playoffs και σε άλλα δύο της regular season. Βέβαια το στοιχείο που ξεχωρίζει περισσότερο αφορά τις τρεις συνεχόμενες νίκες της μέσα στο ΟΑΚΑ και πλέον «φλερτάρει» με ένα μοναδικό ρεκόρ στην EuroLeague καθώς θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα φύγει για 4η σερί φορά με το «διπλό» από την Αθήνα. Η αρχή έγινε αμέσως μετά από εκείνο το παιχνίδι.

Συγκεκριμένα το σερί της ξεκίνησε στο δεύτερο ματς των playoffs του 2018 όταν και έκανε το break της έδρας κερδίζοντας με 89-82 (Ρέγιες 18, Κάρολ 17 – Τζέιμς 20, Πέιν 13). Μάλιστα το ίδιο σκορ είναι σημαδιακό καθώς σημειώθηκε άλλες δύο φορές έκτοτε και πάλι με νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η δεύτερη νίκη των Ισπανών στο ΟΑΚΑ σημειώθηκε για την 29η αγωνιστική της Regular Season τον περασμένο Μάρτιο με 74-73 (Ταβάρες 14, Φερνάντεθ 13 – Λάνγκφορντ 14, Καλάθης 14) ύστερα από το τρελό τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ στην εκπνοή. Το... κερασάκι στην τούρτα ήταν το 3ο ματς των περσινών playoffs στο κλειστό του ΟΑΚΑ και η νέα νίκη της Ρεάλ με 89-82 (Καμπάτσο 16, Φερνάντεθ 16 – Καλάθης 17, Λοτζέσκι 16) με την οποία «σκούπισε» το «τριφύλλι» με 3-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.