ΠΑΟΚ: Και ξανά προς τη δόξα τραβά!

ΠΑΟΚ: Και ξανά προς τη δόξα τραβά!

ΠΑΟΚ: Και ξανά προς τη δόξα τραβά!

bet365

Ο νταμπλούχος Ελλάδας, ΠΑΟΚ, μπαίνει απόψε για 60η φορά στην αφετηρία της μεγάλης κατηγορίας, με αρκετές ιστορίες να συνοδεύουν τις 59 προηγούμενες πρεμιέρες του στην ενιαία Α’ Εθνική. Το gazzetta.gr σας τις θυμίζει…

Ουντινέζε - Μίλαν με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας, ΠΑΟΚ, μπαίνει απόψε για 60η φορά στην αφετηρία της μεγάλης κατηγορίας, με αρκετές ιστορίες να συνοδεύουν τις 59 προηγούμενες πρεμιέρες του στην ενιαία Α’ Εθνική. Το gazzetta.gr σας τις θυμίζει…

Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει απόψε το βράδυ (20:00) την κούρσα της υπεράσπισης των κεκτημένων του και των δύο τίτλων που κατέκτησε πανάξια την περασμένη σεζόν. Μια πρεμιέρα που δίπλα από το όνομα του συλλόγου έχει τον αριθμό «60» (μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό είναι οι μοναδικές ομάδες που από το 1959 μέχρι σήμερα δεν έχουν χάσει ούτε ένα ματς!), μια πρεμιέρα με πολύ κόσμο να ανηφορίζει στην Τούμπα ή να παρακολουθεί την αναμέτρηση από την καινοτομία της πλατφόρμας του PAOK TV.

Οι «ασπρόμαυροι» γράφουν ιστορία σήμερα με την πρώτη μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας στη χώρα μας, μέσω του συστήματος pay per view, κι αν κρίνουμε από τις πωλήσεις μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου (24/8) το νούμερο θα ξεπεράσει σίγουρα τις 30.000 συνδρομές, ίσως και να καταγράψει ακόμη πιο εντυπωσιακά νούμερα.

Ο ΠΑΟΚτσής έχει πολλά να θυμάται όλα αυτά τα χρόνια. Από το πρώτο ματς στην νεότευκτη, τότε, Τούμπα απέναντι στους… προγόνους του Πιερικού, τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης, τον Οκτώβριο του 1959, την πρεμιέρα του Κούδα το ’68, μετά την επιστροφή του από τον Πειραιά, απεργία του ’86, τις… δανεικές φανέλες του ΟΦΗ το ’97, τις φωτιές στα Πηγάδια της Ξάνθης και τον προ διετίας αδόκητο χαμό του Χρήστου Μπακόλα πριν από το Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ (0-0). Θυμάται φυσικά και τις δύο προηγούμενες φορές (1976-77, 1985-86) που ξεκίνησε ως πρωταθλητής.

Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές, δεκάδες προπονητές έχουν γευτεί τη χαρά της συμμετοχής σ’ ένα εναρκτήριο παιχνίδι της περιόδου, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να θέλουν να συνεχίσουν το μεγάλο αήττητο σερί τους. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην κούρσα ως πρωταθλητής και από θέση ισχύος, ας μην ξεχνάμε ότι στο πρωτάθλημα οι αήττητοι πρωταθλητές της σεζόν 2018-19 μετρούν 35 παιχνίδια δίχως ήττα. Η τελευταία ήττα εντός γηπέδου ήταν από τον Αστέρα Τρίπολης στις 4 Μαρτίου του 2018 (3-2), αν και αμέσως μετά ακολούθησε ήττα από την ΑΕΚ «στα χαρτιά» στο επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην καινούργια Τούμπα, τον Οκτώβριο του 1959, ήταν δεν ήταν 5.000 κόσμος για να δουν τον ΠΑΟΚ και τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης (οι… πρόγονοι του Πιερικού) στην πρεμιέρα της ενιαίας Α’ εθνικής κατηγορίας. Ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 3-2, ωστόσο όλοι μιλούσαν για το τσουχτερό εισιτήριο, που είχε επιβάλλει η διοίκηση, θέλοντας να συγκεντρώσει χρήματα για την αποπεράτωση των έργων στο νεότευκτο γήπεδο.

ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 50% ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Η σημερινή είναι η 60η πρεμιέρα του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική. Ο απολογισμός του στα 59 προηγούμενα ματς: 29 νίκες (ποσοστό 49,2%), 20 ισοπαλίες (ποσοστό 33,9%), 10 ήττες (ποσοστό 16,9 %).

ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Ο «Δικέφαλος» έχει παίξει τις 36 από τις 59 πρεμιέρες στην Τούμπα. Από το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, ΠΑΟΚ – Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης 3-2, στις 25 Οκτωβρίου του 1959 μετράει 28 νίκες, 8 ισοπαλίες, 5 ήττες, η τελευταία τη σεζόν 2002-03 σε κεκλεισμένων των θυρών από τον Ολυμπιακό 0-2.

ΑΗΤΤΗΤΟ ΣΕΡΙ

Η τελευταία ήττα του «Δικεφάλου» σε πρεμιέρα Α’ Εθνικής σημειώθηκε την σεζόν 2007-08, στα Πηγάδια, όταν ηττήθηκε 1-0 από την Ξάνθη. Μάλιστα εκείνο το ματς ήταν το κύκνειο άσμα του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του. Έκτοτε μετράει: 8 νίκες και 3 ισοπαλίες (ΠΑΟΚ – Καλλονή 1-1, ΠΑΟΚ – Ξάνθη 0-0, Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-0).

Η «ΠΡΩΤΗ» ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΦΕΡΕΪΡΑ

Ο Αμπέλ Φερέιρα γίνεται σήμερα ο 32ος ξένος τεχνικός και συνολικά ο 38ος διαφορετικός προπονητής (Έλληνες – ξένοι) που οδηγεί τους «ασπρόμαυρους» στην πρεμιέρα της Α’ Εθνικής. Αν εξαιρέσει κανείς την παρουσία του Άγγελου Αναστασιάδη την τελευταία δεκαετία μόνο ξένοι προπονητές βρισκόταν στον πάγκο του στο ξεκίνημα μιας χρονιάς.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΣΕ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Για την πρεμιέρα του πρώτου επαγγελματικού πρωταθλήματος, στις 30 Σεπτεμβρίου του 1979, στην Ελλάδα, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε την Καβάλα με 6-2 κι αυτή παραμένει η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του «Δικεφάλου» σε πρεμιέρα της Α’ Εθνικής. Ο Γιώργος Κωστίκος είχε σημειώσει «χατ τρικ», δυο γκολ ο Κώστας Ορφανός κι ένα ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα