Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν: 2/5 προκρίσεις οι Τσέχοι έπειτα από ισοπαλία στο πρώτο ματς, 1/1 έπειτα από 0-0

Δημήτρης Ρούσσος
Ολυμπιακός - Βικτόρια Πλζεν: 2/5 προκρίσεις οι Τσέχοι έπειτα από ισοπαλία στο πρώτο ματς, 1/1 έπειτα από 0-0

bet365

Ο Ολυμπιακός επικεντρώνεται στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» με τη Βικτόρια Πλζεν, η οποία έχει μια πρόκριση έπειτα από «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της και 2/5 έπειτα από ισοπαλίες γενικά στον πρώτο αγώνα.

Η σεζόν ξεκίνησε για τους «ερυθρόλευκους», που ταξίδεψαν στην Τσεχία για να κάνουν «βήμα» πρόκρισης κι εν μέρει το κατάφεραν. Μπορεί η Βικτόρια να ταξιδεύει στη ρεβάνς της 30ης Ιουλίου προσβλέποντας σε δυο αποτελέσματα, ωστόσο αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει, τότε θα προκριθεί. Υπό αυτή τη συνθήκη, εκείνος παίζει… μπάλα στο γήπεδό του, ώστε να πανηγυρίσει.

Με το ερχόμενο παιχνίδι να απορροφά όλο το ενδιαφέρον και την ενέργεια της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, αξίζει μια «ματιά» στην ιστορία της ομάδας του Πλζεν στα καλοκαιρινά προκριματικά για το Champions και το Europa League. Εκεί σε πέντε περιπτώσεις αναδείχθηκε ισόπαλη στο πρώτο αγώνα και σε δυο εξ αυτών κατάφερε να πάρει την πρόκριση. Σημειώνεται πάντως πως στο μοναδικό εντός έδρας 0-0 που καταγράφεται σε αυτή τη λίστα, κόντρα στην Καραγμπάγκ τη σεζόν 2016/17, στη ρεβάνς οι Τσέχοι πήραν νέα ισοπαλία (1-1) που τους έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

2010/11 - 3ος προκριματικός Europa League

Βικτόρια Πλζεν - Μπεσίκτας 1-1

Μπεσίκτας - Βικτόρια Πλζεν 3-0

Οι Τσέχοι δεν διατήρησαν το προβάδισμα στο πρώτο παιχνίδι, έμειναν στην ισοπαλία και στη ρεβάνς αποκλείστηκαν εύκολα από τους ομίλους.

2014/15 - 3ος προκριματικός Europa League

Πετρολούλ - Βικτόρια Πλζεν 1-1

Βικτόρια Πλζεν - Πετρολούλ 4-1

Στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στους Ρουμάνους, απέσπασε την ισοπαλία, που όμως δεν ήταν αρκετή για τη ρεβάνς, με την Πετρολούλ να θριαμβεύει και να προκρίνεται.

2016/17 - 3ος προκριματικός Champions League

Βικτόρια Πλζεν - Καραμπάγκ 0-0

Καραμπάγκ - Βικτόρια Πλζεν 1-1

Playoffs

Λουντογκόρετς - Βικτόρια Πλζεν 2-0

Βικτόρια Πλζεν - Λουντογκόρετς 2-2

Αυτή τη φορά στα «αστέρια», όπως και τώρα, οι Τσέχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα εντός έδρας, με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν. Στη ρεβάνς απέσπασε το 1-1 και πήρε την πρόκριση για τα playoffs, όπου αποκλείστηκε από τη Λουντογκόρετς με συνολικό σκορ 4-2

2017/18 - 3ος προκριματικός Champions League

Στεάουα Βουκουρεστίου - Βικτόρια Πλζεν 2-2

Βικτόρια Πλζεν - Στεάουα Βουκουρεστίου 1-4

Η ισοπαλία στο πρώτο παιχνίδι της Ρουμανίας δεν αποδείχθηκε όσο καλό σκορ έμοιαζε για τους Τσέχους, που ηττήθηκαν κατά κράτος στη ρεβάνς της Doosan Arena και έμειναν εκτός playoffs.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη της Βικτόρια Πλζεν σε διαδικασία προκριματικών του Champions League καταγράφεται στις 28 Ιουλίου 2015, όταν έφυγε με το «διπλό» από το Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι (1-2), η οποία πάντως νίκησε με 0-2 στη ρεβάνς και την απέκλεισε. Έκτοτε μετράει 5 ισοπαλίες και 3 ήττες, ενώ μεμονωμένα εκτός έδρας 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Συνολικά στα προκριματικά της διοργάνωσης από το 2011 μέχρι τη ρεβάνς με τους Ισραηλινούς είχε το «απόλυτο» με 13 νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ αντίστοιχα καλά τα κατάφερνε και στα καλοκαιρινά προκριματικά για το Europa League με 13 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Από την πλευρά τους λοιπόν οι Πειραιώτες ελπίζουν πως στο Φάληρο θα «σφραγίσουν» τον τέταρτο αποκλεισμό της Βικτόρια Πλζεν σε έξι διπλούς αγώνες στο Champions League και τον πρώτο έπειτα από 0-0 στην έδρα της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα