Οι μεταγραφικές ανάγκες των «μικρομεσαίων» της Super League 1

Δημήτρης Ρούσσος
Οι μεταγραφικές ανάγκες των «μικρομεσαίων» της Super League 1

bet365

Η μεταγραφική περίοδος εξελίσσεται, με τις ομάδες της Super League 1 να καλύπτουν τα κενά στο ρόστερ τους και να εξετάζουν τους στόχους για τη συνέχεια.

Κόπα ΄Άφρικα με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Στα μέσα Ιουλίου, περίπου ενάμιση μήνα πριν τη «σέντρα» του νέου πρωταθλήματος, όλες τις ομάδες πια έχουν ξεκινήσει προετοιμασία, αλλά και προχωρούν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Οι «μικρομεσαίοι» εξετάζουν περιπτώσεις που είτε τους προτείνονται, είτε αποτελούν εισηγήσεις των νέων τους προπονητών και σε κάθε περίπτωση διαμορφώνουν προοδευτικά το «προφίλ» τους ενόψει της σεζόν 2019/20, που πολλούς εξ αυτών θα τους βρει αρκετά αλλαγμένους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ:

Αστέρας Τρίπολης: 6 (Παναγιώτου, Μπόρχα Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Κρέσπι, Σουάρεθ, Ν. Μιχαήλ)

Ατρόμητος: 6 (Π. Γιακουμάκης, Βέλλιος, Χαρίσης, Γούτας, Καχίλα, Ρόσα)

Παναιτωλικός: 7 (Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Κνετ, Ντάλσιο, Μιμίτο, Ρομάν, Ταχάρ)

Λαμία: 7 (Τουράμ, Βελλίδης, Θεοδωρόπουλος, Καραγιάννης, Ανάκογλου, Ράμος, Σάλιακας)

Πανιώνιος: 7 (Παπανικολάου, Λυμπεράκης, Κιάκος, Ευαγγέλου, Χρούσιελ, Κραγιόπουλος, Δούμτσιος)

Ξάνθη: 12 (Καρασαλίδης, Στεπάνοβιτς, Πολέτο, Μπέντο, Λεωντσάκος, Τενεκές, Μαλεζάς, Γκαργκαλατζίδης, Σόσα, Αμπάντ, Φοσέρ, Σόσα)

ΑΕΛ: 7 (Φιλίποβιτς, Στάνκοβιτς, Χαλκιαδάκης, Μποριβόγιε, Γιάκος, Α. Μιχαήλ, Ντάουντα)

ΟΦΗ: 6 (Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μίγγος, Μάνος, Μαρινάκης, Φερέιρα)

Βόλος: 15 (Τσοκάνης, Γέντρισεκ, Φεράρι, Γκαραβέλης, Σαρμιέντο, Ζοάο, Μαξ, Τσαούσης, Διαμάντης, Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Κορνέζης, Μυστακίδης, Ατιγιαλάχ, Μήτογλου)

Πλέον άπαντες στρέφουν το βλέμμα τους στις ανάγκες που έχουν προκύψει είτε έπειτα από αποχωρήσεις, είτε αναφορικά με τις θέσεις που δεν αποτελούσαν προτεραιότητα και μετατέθηκαν χρονικά. Απ’ αυτές προκύπτει πως ο «κορμός» για τις περισσότερες από τις παραπάνω ομάδες έχει διαμορφωθεί και απομένουν οι «πινελιές».

Συγκεκριμένα:

Αστέρας: Οι Αρκάδες αναζητούν στην αγορά έναν κεντρικό αμυντικό κι έναν εξτρέμ, ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές τους. Τελευταία κίνηση αποτέλεσε ο Ενέκο Καπίγια, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (12/07). Εκτός απροόπτου με τις δυο τελευταίες μεταγραφές ο Μπόρχα Χιμένεθ θα έχει στα χέρια του κάθε κομμάτι του διαθέσιμου «υλικού», ώστε να διαμορφώσει τον… νέο Αστέρα Τρίπολης.

Ατρόμητος: Ένεκα προκριματικών Europa League, οι Περιστεριώτες ξεκίνησαν από νωρίς τις κινήσεις τους και δεδομένου ότι δεν είχαν αρκετά κενά να καλύψουν στην 11αδα τους, κατάφεραν να διαμορφώσουν γρήγορα το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Απομένει η απόκτηση ενός αριστερού μπακ, ώστε να πλαισιώσει τον Καρτάνη, ενώ ίσως γίνει κίνηση και για έναν εξτρέμ.

Παναιτωλικός: Επίσης με νέο προπονητή στον πάγκο τους, οι Αγρινιώτες θα εμφανιστούν αλλαγμένοι στα γήπεδα της Super League 1 τη σεζόν 2019/20. Ο Κάστρο αναζητά τους ιδανικούς για τις θέσεις των πλάγιων μπακ, όπου αναμένονται δυο μεταγραφές, ενώ υπό προϋποθέσεις θα εξεταστεί και η προσθήκη ενός ακόμα εξτρέμ, μετά τον Γιόαν Ρομάν.

Λαμία: Παρά τις επτά τον αριθμό μεταγραφές, οι Φθιωτοί έχουν ακόμα αρκετά κενά να καλύψουν στο έμψυχο υλικό τους. Η περσινή αμυντική γραμμή, πλην του Βάντερσον αποτελεί παρελθόν και εκεί ο Μάκης Χάβος καλείται να βρει τουλάχιστον τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Κασάδο που συγκεντρώνει πιθανότητες να μπορεί να καλύψει και τη θέση του αριστερού μπακ, όπου επίσης υπάρχει ανάγκη. Εξάλλου, αναζητείται σίγουρα ένας εξτρέμ, ενδεχομένως και δυο, ενώ ανάλογα με την κατάληξη της υπόθεσης της ανανέωσης του Φακούντο Μπερτόλιο ενδεχομένως ο σύλλογος κινηθεί και για επιτελικό μέσο.

Πανιώνιος: Η μη αδειοδότηση των «κυανέρυθρων» για τη σεζόν τους φέρνει αντιμέτωπους με περιορισμό μεταγραφών, αφού μπορούν να αποκτήσουν με μεταγραφή μόνο έναν παίκτη άνω των 23. Η διοίκηση επικεντρώνεται κυρίως στην απόκτηση επιθετικού, ενώ παράλληλα εξετάζονται και περιπτώσεις εξτρέμ και κυρίως επιτελικού μέσου.

Ξάνθη: Με νέο προπονητή στον πάγκο τους, τον Κίκο Ραμίρεθ, οι Ακρίτες δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα έντονα στη μεταγραφική περίοδο κι έχουν ήδη ολοκληρώσει 11 κινήσεις έναντι 13 αποχωρήσεων. Πλέον απομένει ένας εξτρέμ κι ένας φορ για να συμπληρωθεί το «παζλ» που θα κληθεί να διαμορφώσει ο Ισπανός στα Πηγάδια, ενώ δεν αποκλείεται να αποκτηθούν κι άλλοι παίκτες για τη μεσοεπιθετική γραμμή, αν επιβεβαιωθεί ότι αυτή χρήζει ενίσχυσης.

ΑΕΛ: Οι Θεσσαλοί έχουν αποκτήσει τους παίκτες που έψαχναν και πλέον θα κινηθούν μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον αυτές προκύψουν στον διάβα τους. Το ενδιαφέρον πάντως αναφορικά με τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις αναμένεται να διαμορφωθεί ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αφού οι «βυσσινί» είναι απρόβλεπτοι.

ΟΦΗ: Οι Κρητικοί άργησαν να πάρουν «μπρος», όμως κινήθηκαν στοχευμένα και διαμόρφωσαν σχετικά γρήγορα την ομάδα που θα καθοδηγήσει ο Γιώργος Σίμος. Απομένει σίγουρα η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, καθώς κι ενός αριστερού μπακ κι ενός τερματοφύλακα.

Βόλος: Με αφορμή τον προβιβασμό τους στη Super League 1, οι Θεσσαλοί κλήθηκαν να «μεταμορφωθούν», όπερ και εγένετο, με 15 μεταγραφές ήδη συμπληρωμένες! Δίχως να φαίνεται να έχουν κενά στο ρόστερ τους, ίσως ενδιαφερθούν για παίκτες κατά την εξέλιξη της προετοιμασίας, όπου ενδεχομένως παρατηρηθούν κενά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα