Η ανάλυση του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (pics & vid)

Gazzetta team
Η ανάλυση του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout με πίνακες και βίντεο τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο πιστοποιημένος αναλυτής- σπουδαστής του Ινστιτούτου Αχιλλέας Βάγγερ, σε συνεργασία με το InstatScout, αναλύει το 1-0 που επικράτησε ο ΠΑΟΚ της ΑΕΚ.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΑΧΘΗΚΑΝ
* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-4-2, καθώς ο Πέλκας πλαισίωνε τον Ακπομ στην επιθετική γραμμή. Παρατηρούμε πως ο Ζαμπά προωθούνταν από τα δεξιά πιο συχνά από ότι ο Μπίσεσβαρ στην αριστερή πτέρυγα, καθώς ο τελευταίος συνέκλινε στον άξονα.
* Η ΑΕΚ παρατάχθηκε και τελείωσε τον αγώνα με 4-2-3-1. Ο Μπακάκης είχε περισσότερες προωθήσεις από τη δεξιά πλευρά αντί του Χουλτ στην αριστερή, ενώ και ο Μπογιέ έπαιζε πιο ψηλά από ότι ο Μπακασέτας.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Στις τελικές υπερτερεί ο ΠΑΟΚ (13/5 on target), έναντι της ΑΕΚ (12, 3 on target).
* Το διάστημα που η Ενωση παρουσιάστηκε περισσότερο απειλητική ήταν το 30λεπτο 45'-75'. Η πίεση της τυπικά φιλοξενούμενης ομάδας φαίνεται και από το ποσοστό κατοχής της μπάλας. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν μοιρασμένο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 63%.
* Οι μονομαχίες του παιχνιδιού ήταν σχετικά μοιρασμένες, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο παρατηρήθηκε απόλυτη ισορροπία (από 50),
* Στις συνολικές πάσες η ΑΕΚ είχε περισσότερες πετυχημένες (463 έναντι 397), όμως στις πάσες κλειδιά ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή (9/11 έναντι 2/6).
* Ο τομέας που η ΑΕΚ ξεχώρισε είναι οι φορές που απείλησε από στατικές φάσεις συγκριτικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς είχε 15 προσπάθειες, έναντι 3 των τυπικά γηπεδούχων. Επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν επιχείρησε επιθέσεις από κόρνερ.
* Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να κάνει τις περισσότερες και τις πιο πετυχημένες επιθέσεις του από την δεξιά του πλευρά, ενώ από τον άξονα είχε μόνο μια πετυχημένη ενέργεια. Στον αντίποδα η ΑΕΚ επέλεξε την αριστερή της πλευρά, αφού από τον άξονα και δεξιά είχε μόνο από μια πετυχημένη ενέργεια.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΑΟΚ
*Ο Πασχαλάκης έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στο Index (300) και ο Ζαμπά την χαμηλότερη (202). Ο τελευταίος κατέγραψε μόνο 2/10 κερδισμένες μονομαχίες και καμία πετυχημένη ντρίμπλα (4 απόπειρες). Τέλος ο Ακπόμ στον δείκτη xGoals ήταν πρώτος με διαφορά, δείχνοντας πως αποτελούσε την κύρια απειλή για την αντίπαλη εστία.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΕΚ
* Ο Μπακάκης που τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (262), με οριακή διαφορά από τον Μπάρκα (
Υψηλότερη βαθμολογία: Μπακάκης (262) παρά την αντικατάσταση του είχε τον υψηλότερη συντελεστή απόδοσης στο σύστημα Index με μικρή διαφορά από τον Μπάρκα . Είχε 8 στις 10 κερδισμένες μονομαχίες. Ο Ponce είχε τον χαμηλότερο συντελεστή απόδοσης από της αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ (202). Κέρδισε μόνο το 23% από τις συνολικές μονομαχίες και είχε 43% συνολικές πετυχημένες ενέργειες.
MVP ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ
ΤΟ ΓΚΟΛ
Ο Μπίσεσβαρ κλείστηκε από τρεις αμυνόμενους της ΑΕΚ και έδωσε πίσω πάσα στον Κάνιας.
Ο Ισπανός χωρίς ιδιαίτερη πίεση επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το σώμα παίκτη της ΑΕΚ και άλλαξε πορεία.
Κατέληξε στον Πέλκα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αμυντική λειτουργία δύο αμυντικών της Ενωσης και πέρασε ανάμεσα τους.
Στην εξέλιξη της φάσης «έκοψε» στον Ακπομ , ο οποίος βρέθηκε σε καλύτερη θέση από τον Τσιγκρίνσκι και σκόραρε με ωραίο γυριστό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα