Παναθηναϊκός: Το βαρομετρικό... χαμηλό του Καλάθη στα playoffs

Παναθηναϊκός: Το βαρομετρικό... χαμηλό του Καλάθη στα playoffs

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Το βαρομετρικό... χαμηλό του Καλάθη στα playoffs
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποκλείστηκε και φέτος από το Final 4 της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η EuroLeague Greece γράφει για τις χαμηλές επιδόσεις του Νικ Καλάθη στα playoffs στην δεύτερη θητεία του στους «πράσινους».

Εδώ και επτά χρόνια ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να επιστρέψει στην Γη της... ευρωπαϊκής Επαγγελίας προκειμένου να πάρει μέρος στο Final 4 της EuroLeague. Άλλες φορές φτάνει στην πηγή και δεν πίνει νερό και κάποιες άλλες παραδίδεται άνευ όρων στους αντιπάλους του.

Όπως φέτος απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 3-0 ίσως να αποτυπώνει στον μεγαλύτερο βαθμό την διαφορά των δύο ομάδων, αφού οι Ισπανοί πιστοποίησαν την ανωτερότητά τους και μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο της τελικής φάσης. Τι έκανε ο Πάμπλο Λάσο; Αυτό που προσπαθούν να κάνουν και όλοι οι προπονητές που αντιμετωπίζουν τον Παναθηναϊκό. Να περιορίσουν τον Νικ Καλάθη και να τον βγάλουν εκτός αγώνα!

Ο αρχηγός των «πρασίνων» ούτε και φέτος μπόρεσε να κάνει την (μεγάλη) διαφορά στα playoffs ώστε να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε στο τελευταίο κομμάτι της regular season. Τα ποσοστά του ήταν κατώτερα του μετρίου δείχνοντας την... αχίλλειο πτέρνα του στην postseason της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Φωτεινή εξαίρεση ήταν τα περσινά playoffs όπου έκανε κάποια καλά ματς κόντρα στη Ρεάλ, ειδικά στο εντυπωσιακό Game 1, όταν και ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει για... τελευταία φορά τους Μαδριλένους.

Από τη μέρα που επέστρεψε ο Καλάθης στο «τριφύλλι» το ρεκόρ στα προημιτελικά είναι 1-12 (!) έχοντας αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός από Μπασκόνια (3-0), Φενέρμπαχτσε (3-0) και δύο φορές από τη Ρεάλ με 3-1 και 3-0 νίκες. Στα 13 αυτά παιχνίδια, ο αρχηγός των «πρασίνων» μέτρησε 10,3 πόντους κατά μέσο όρο με 39% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα, 66% στις βολές, 3,4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1,5 κλέψιμο και 2,1 λάθη. Αν μη τι άλλο «πλήρωσε» την αστοχία του στα σουτ εντός παιδιάς και το συνολικό ποσοστό του 34% (51/150).