Η ανάλυση του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (pics, vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (pics, vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-0 για την 23η αγωνιστική της Super League.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Οι πιστοποιημένοι αναλυτές- σπουδαστές του Ινστιτούτου Θεοχάρης Σελεμπόνης, Κωνσταντίνος Ζιούδρος και Κώστας Κολτσίδας, σε συνεργασία με το InstatScout , αναλύουν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε χθες τον Παναθηναϊκό με 2-0.
(Κάντε click στους πίνακες για να τους δείτε σε μεγάλη διάσταση)
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ
Ο Παναθηναικός ξεκίνησε τον αγώνα με 3-4-3 , ενώ από το 70' και μετά άλλαξε το σύστημά του σε 4-4-2. Παρατηρούμε πως η αμυντική του γραμμή βρίσκονταν αρκετά ψηλά και οι γραμμές μεταξύ τους είχαν μικρές αποστάσεις.
* Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-4-2,ε ενώ μετά την αποβολή του Ζαμπά διαφοροποίησε το σύστημά του σε 4-4-1. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες του είχαν μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά εκμεταλλεύτηκαν καλύτερα όλο το πλάτος του γηπέδου.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Οι δύο ομάδες είχαν ίδιο αριθμό τελικών (από 9), ενώ ο ΠΑΟΚ μία περισσότερη on tagert (4-3).
* Παρατηρούμε πως οι γηπεδούχοι είχαν από 4 τελικές (8 συνολικά, σχεδόν το σύνολό τους) τα διαστήματα 30'-45' και 75'-90, σε αντίθεση με εκείνες των φιλοξενουμένων που που ήταν «μοιρασμένες» χρονικά σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
* Αξιο αναφοράς είναι ακόμη πως ο ΠΑΟΚ παρά την αποβολή του Ζαμπά διατήρησε την ένταση στο παιχνίδι του και δημιούργησε 2 τελικές στο διάστημα 75'-90'.
*Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε τις περισσότερες επιθέσεις του από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε και από τις δύο του πτέρυγες.
* Οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή μπάλας (59%-41%) και καλύτερα ποσοστά στις «μονομαχίες» (54% -46% ).
*Οι φιλοξενούμενοι όμως υπερτερούσαν αισθητά στις πάσες-κλειδιά (11/19 58% έναντι 4/15 27% ).
MVP ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ
*Ελαβε την υψηλότερη βαθμολογία (339). Εδωσε μία ασίστ, δημιούργησε δύο ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, είχε ισάριθμες πετυχημένες πάσες-κλειδιά, όπως και μεγάλο ποσοστό στις κερδισμένες «μονομαχίες» (82%), αλλά και στις πετυχημένες ντρίμπλες.
ΤΑ ΓΚΟΛ
0-1: Εκτέλεση κόρνερ από τον Βιεϊρίνια και ο Παναθηναϊκός παίζει άμυνα ζώνης, με τον ΠΑΟΚ να έχει 3 παίκτες στην μικρή του περιοχή. Ο Ακπομ παίρνει θέση στο πρώτο δοκάρι και μετά την εκτέλεση, κάνει κίνηση μαζί με τον Κρέσπο, παρασύροντας τους αντίπαλους αμυντικούς. Ο Σάκχοφ στέκεται μπροστά στον Διούδη ο οποίος δεν καταφέρνει να μπλοκάρει την μπάλα και αυτή καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρίσκεται ο Μαουρίσιο.

0-2: Μετά από λανθασμένη απομάκρυνση των γηπεδούχων, η μπάλα καταλήγει στον Λημνιό που μεταβιβάζει στον Σάκχοφ και εκείνος κάνει κάθετη πάσα στον κενό χώρο για τον Μάτος. Ο τελευταίος από πλάγια θέση «σπάει» την μπάλα στο πέναλτι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού απομακρύνουν ξανά λανθασμένα ,ο αμαρκάριστος Ζαμπά παίρνει την κατοχή και πλάσαρε τον Διούδη απέναντι γωνία του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα