Η παράδοση του Ουζουνίδη εκτός έδρας με τον ΟΦΗ: Μια νίκη ως παίκτης, μια ήττα ως προπονητής

Δημήτρης Ρούσσος
Η παράδοση του Ουζουνίδη εκτός έδρας με τον ΟΦΗ: Μια νίκη ως παίκτης, μια ήττα ως προπονητής

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει επισκεφτεί την (εκάστοτε) έδρα του ΟΦΗ 5 φορές ως προπονητής, συν άλλες 9 ως παίκτης, με την παράδοση που έχει διαμορφώσει με τον κάθε ρόλο να είναι αντίστροφη.

Οι Ηρακλειώτες υποδέχονται την Ένωση στο Γεντί Κουλέ, σε μια προσπάθεια να σηκώσουν «κεφάλι» στη φετινή Super League, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να συνεχίσουν χωρίς απώλειες την πορεία τους στο πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν την «πρόκληση» της Μπενφίκα στο Champions League.

Ως παλιά «καραβάνα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι συνηθισμένος στις επισκέψεις στην έδρα των «μελανόλευκων», έχοντας καταγράψει ήδη 14 τέτοιες από το 1990, ως παίκτης του Παναθηναϊκού, μέχρι και την περσινή σεζόν, ως προπονητής του «τριφυλιού».

Στην παράδοση που έχει διαμορφωθεί ως τώρα, τα στατιστικά έχουν το δικό τους ενδιαφέρον, αφού το ποσοστό επιτυχίας του Εβρίτη τεχνικού από το παλιό και το τωρινό του «πόστο» διαφέρουν όπως η μέρα με τη νύχτα.

Συγκεκριμένα, ως παίκτης της Ξάνθης, του Παναθηναϊκού και του Πανηλειακού, ο Ουζουνίδης έπαιξε 9 φορές ως φιλοξενούμενος στην έδρα του ΟΦΗ, μετρώντας μόλις 1 νίκη, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες. Μοναδική φορά που έφυγε πανηγυρίζοντας από το Ηράκλειο ήταν στις 17 Ιανουαρίου 1993, όταν οι «πράσινοι» επικράτησαν με 0-1, χάρη στο γκολ του Αποστολάκη, σε ένα παιχνίδι που ο ίδιος αγωνίστηκε ως βασικός για 68’.

Αντίθετα είναι τα πράγματα, όταν ο Ουζουνίδης παίζει κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ως τεχνικός. Υπό αυτή την ιδιότητα μετράει 2 νίκες (ΑΕΛ, Πανιώνιος), 2 ισοπαλίες (Ξάνθη, Πλατανιάς) και 1 ήττα, με την Ξάνθη στις 28 Ιανουαρίου 2012 (1-0).

Μένει να φανεί αν απόψε, ως προπονητής πλέον της ΑΕΚ, θα αυξήσει τα θετικά του αποτελέσματα στο Γεντί Κουλέ, ή αν θα θυμηθεί τα… δύσκολα χρόνια του εκεί ως παίκτης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα