Ποια είναι η μεγαλύτερη απώλεια της φετινής Euroleague; (vids & poll)

Αντωνία Σπανού
Ποια είναι η μεγαλύτερη απώλεια της φετινής Euroleague; (vids & poll)
Πολλοί είναι εκείνοι που μπήκαν στο αεροπλάνο για να έρθουν στην Euroleague αυτό το καλοκαίρι, λίγοι και καλοί πάντως είναι εκείνοι που θα κυνηγήσουν το όνειρο του ΝΒΑ. H Euroleague Greece μετρά τις... απώλειες της διοργάνωσης για τον μαγικό κόσμο και σας καλεί να επιλέξετε ποιος θα σας λείψει πιο πολύ.

Χθες (20/9) είδαμε ποιοι παίκτες επέλεξαν να αφήσουν πίσω τους το όνειρο του ΝΒΑ και αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της Euroleague, σήμερα (21/09) θα θυμηθούμε αυτούς που πήραν την απόφαση να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα τους. Μπορεί αρκετοί να επέλεξαν να έρθουν από την Αμερική στην Ευρώπη και λιγότεροι να δοκιμάσουν την τύχη τους στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, αλλά τα ονόματα που μας... άφησαν είναι αρκετά εντυπωσιακά.

Η φυγή δεν είναι από τις μεγαλύτερες που έχουμε δει και αυτό δείχνει πόσο έχει εντυπωσιάσει το νέο format της Euroleague, αλλά εκείνοι που είχαν τις προτάσεις αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και το ταλέντο τους στον... πυρήνα του μπάσκετ.

Η Euroleague Greece παρουσιάζει εκείνους που έφυγαν για το ΝΒΑ και σας καλεί να επιλέξετε εκείνον που θα μας... λείψει πιο πολύ απ' όλους.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ, ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΜΑΒΕΡΙΚΣ

Τι να πει κανείς για το αγαπημένο παιδί της Ευρώπης και τον παίκτη με τις μεγαλύτερες προοπτικές...

Ο MVP της περσινής διοργάνωσης και μόλις 19 χρονών γκαρντ επιλέχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο από τους Ντάλας Μάβερικς στο φετινό ντραφτ και πήρε την απόφαση, αφού τα σάρωσε όλα στα μέρη μας, να ξεκινήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. Ο Σλοβένος πιτσιρικάς δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, είδαμε από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει και το μόνο ερώτημα που μένει αν ταβάνι του είναι ο ουρανός.

Οι πάντα... περίεργοι με τους Ευρωπαίους Αμερικάνοι περιμένουν να τον δουν στο παρκέ πριν τον κρίνουν, αλλά η μπασκετική Ευρώπη γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η απώλεια του αστεριού της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι τεράστια. Ο Ντόντσιτς είναι πανέτοιμος να ανοίξει τα φτερά του και θα παραμείνει για πάντα ένα «παιδί» της Euroleague που θα κάνει υπερήφανους όλους τους Ευρωπαίους με την επιτυχία του στον «μαγικό» κόσμο.

ΜΠΡΑΝΤ ΟΥΟΝΑΜΕΙΚΕΡ, ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ – ΣΕΛΤΙΚΣ

Ο Μπραντ Ουοναμέικερ πάλεψε, δούλεψε, δεν απογοητεύτηκε και πλέον μπορεί να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. Από το 2011 που δεν κατάφερε καν να γίνει επιλογή στο ντραφτ, αποφάσισε να έρθει στην Ευρώπη να δείξει τι αξίζει, να φτάσει μέχρι την Φενέρμπαχτσε και φέτος πήρε την ευκαιρία που περίμενε. Από την νέα σεζόν ταξιδεύει στην Βοστόνη και θα αγωνίζεται με την φανέλα των Σέλτικς.

Μετά από την εξαιρετική του σεζόν με τους Τούρκους και τον τελικό της Euroleague στο Βελιγράδι, ο γκαρντ αποφάσισε να ζήσει το όνειρο, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και θα δώσει τα πάντα για πετύχει. Άλλωστε αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που έχει μάθει. Να αγωνίζεται...

ΤΖΟΝΑ ΜΠΟΛΤΕΝ, ΜΑΚΑΜΠΙ – ΣΙΞΕΡΣ

Ο Τζόνα Μπόλντεν ήρθε με φιλοδοξίες στην Ευρώπη, έπαιξε μια σεζόν με την FMP, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τρία χρόνια, αλλά το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ. Οι Σίξερς είχαν τα δικαιώματα του στο ΝΒΑ και μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε στην Euroleague με την «Ομάδα του Λαού» (6,9 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,2 κλεψίματα), ήρθε η ώρα για... επιστροφή. Στις 25 Ιουλίου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα η ένταξη του στο ρόστερ της ομάδας των Σίξερς για τα επόμενα 4 χρόνια με συμβόλαιο συνολικής αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΤΟΜΑΣ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ, ΧΙΜΚΙ – ΧΟΚΣ

Ο Τόμας Ρόμπινσον μετά από το... ευρωπαϊκό του διάλειμμα και το πέρασμα του από την Χίμκι και την Euroleague επιστρέφει στο ΝΒΑ και τους Χοκς. Έχοντας μια καλή χρονιά την προηγούμενη σεζόν, αλλά και έναν σοβαρό τραυματισμό, πλέον επαναπατρίζεται και επιστρέφει στον «μαγικό» κόσμο για να συνεχίσει την πορεία του εκεί. Από το 2012 που επιλέχθηκε στην 5η θέση του ντραφτ μέτρησε 313 παιχνίδια με Ρόκετς, Μπλέιζερς, Σίξερς, Νετς και Λέικερς και αυτό το καλοκαίρι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Χοκς.

ΤΖΕΙΜΣ ΝΑΝΑΛΙ, ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΕ – ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ

Μετά από 2 χρόνια στην Φενέρμπαχτσε και όντας πλέον στα 28 του ο Τζέιμς Νάναλι έκανε πράξη κάτι που ήθελε διακαώς. Υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα 2 χρόνια με τους Τίμπεργουλβς και μετακομίζει στο ΝΒΑ για να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Την περσινή σεζόν στην Euroleague ο Αμερικανός είχε μέσο όρο 9.3 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.3 ασίστ.

ΡΟΝΤΙΟΝΣ ΚΟΥΡΟΥΚΣ, ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΝΕΤΣ

Ο νεαρός φόργουορντ με την μικρή θητεία στην Ευρώπη, πήρε... άρωμα από Euroleague και πλέον το μέλλον του είναι στο ΝΒΑ.

O 20χρονος Λετονός που άνηκε στην Μπαρτσελόνα από το 2015 και θεωρείται τεράστιο ταλέντο, έγινε ντραφτ στην 40η θέση και πλέον οι Νετς αποφάσισαν να τον εμπιστευτούν και να δώσουν μέλλον στην συνεργασία τους. Η ομάδα του Μπρόυκλιν πλήρωσε την ρήτρα του, τον έκανε δικό της και υπέγραψε συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια με όρο που λέει ότι αν ο παίκτης επιλέξει να επιστρέψει στην Ευρώπη, αυτό θα γίνει μόνο για τους «μπλαουγκράνα».