Γιαν Βέσελι: «Άφαντος» στους τελικούς (vid)

Γιαν Βέσελι: «Άφαντος» στους τελικούς (vid)
Ο Γιαν Βέσελι σε ακόμα έναν τελικό της διοργάνωσης δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες και η Euroleague Greece θυμάται τις κακές εμφανίσεις ενός από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης.

Η Φενέρμπαχτσε δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague και έπεσε από την κορυφή. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε εξαιρετική πορεία μέχρι τον τελικό, αλλά εκεί τα δεδομένα άλλαξαν και οι Ισπανοί είναι οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης.

Ένας από τους παράγοντες που δεν λειτούργησαν ήταν ο Γιαν Βέσελι, που σε ακόμα έναν τελικό δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν ήταν εκείνος που έπρεπε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία τρία χρόνια όπου η Φενέρμπαχτσε φτάνει στον τελικό της Euroleague, ο Τσέχος ψηλός δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και μένει μακρυά από τον καλό του εαυτό που δείχνει όλη την σεζόν.

Αυτό την περσινή σεζόν μπορεί να μην φάνηκε, αφού ο Γιούντο ήταν εκεί για να καλύψει το κενό, όμως δεν περνούν απαρατήρητες οι εμφανίσεις που δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν από τους κορυφαίους σέντερ της διοργάνωσης, ίσως και τον κορυφαίο και φυσικά μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης.

ΣΕΖΟΝ 2015/16, ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η πρώτη σεζόν όπου η ομάδα του Ομπράντοβιτς έφτασε σε τελικό Euroleague ήταν το 2016, όπου μετά το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα του ημιτελικού στον τελικό η Φενέρ έπρεπε να αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Βέσελι ίσως να ήταν και ο κρίσιμος παίκτης που στέρησε τον τίτλο της ομάδας του, αφού ήταν νευρικός και είναι απόλυτα χαρακτηριστικό η 1/10 βολές που είχε στα στατιστικά του.

Συνολικά τέλειωσε το ματς με 7 πόντους και 3/5 δίποντα, είχε κατεβάσει 5 ριμπάουντ και είχε μόλις 3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Βέσελι ήταν χαρακτηριστικά... κακός εκείνο το βράδυ και δεν είχε την ψυχραιμία που απαιτούνταν για ένα τέτοιο παιχνίδι.

ΣΕΖΟΝ 2016/17, ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Η περσινή χρονιά ήταν μυθική για τους Τούρκους. Με το Final 4 να γίνεται μέσα στο σπίτι τους η ευκαιρία δεν γινόταν να πάει χαμένη. Αρχικά η Φενέρ ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρέαλ Μαδρίτης και έπειτα βρήκε μπροστά της τον έτερο φιναλίστ, τον Ολυμπιακό.

Ο Βέσελι σε ακόμα έναν τελικό δεν ήταν αυτός που έπρεπε και ο Γιούντο ήταν εκείνος που βγήκε μπροστά για την ομάδα του. Κόντρα στους «ερυθρόλευκους» ο σέντερ της Φενέρ είχε 8 πόντους με 3/7 δίποντα, ενώ κατέβασε και 8 ριμπάουντ, ήταν άστοχος αλλά τελικά η ομάδα του δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στην νίκη και να βγει τελικά πρωταθλήτρια Ευρώπης.

ΣΕΖΟΝ 2017/18, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Τρεις στους τρεις τελικούς έχει παίξει τα τελευταία χρόνια η Φενέρμπαχτσε και σε ακόμα έναν ο Βέσελι δεν βοήθησε όσο θα έπρεπε να βοηθήσει, αφού φέτος δεν υπήρχε και η στήριξη του Γιούντο κάτω από τα καλάθια. Κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ο Τσέχος είχε σε 23:16 μόλις 3 πόντους με 1/4 δίποντα και 1/2 βολές, κατέβασε 5 ριμπάουντ, είχε 2 λάθη και μάζεψε μόλις έναν βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης.

Η φετινή σεζόν ήταν διαφορετική για τον Βέσελι και πάλι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Ηγήθηκε της προσπάθειας μέχρι το Final 4, έγινε το κεντρικό πρόσωπο της ομάδας του, είχε πολύ καλούς μέσους όρους, του δόθηκε ο τίτλος του καλύτερου σέντερ της διοργάνωσης, αλλά στον τελικό έμεινε και πάλι μακρυά από τον γνωστό καλό του εαυτό.