Ποιος διεθνής έχει προσφέρει τα περισσότερα στην Εθνική; (poll)

Ποιος διεθνής έχει προσφέρει τα περισσότερα στην Εθνική; (poll)

Θοδωρής Βασίλης
Ποιος διεθνής έχει προσφέρει τα περισσότερα στην Εθνική; (poll)

bet365

Ο Βασίλης Τοροσίδης μπήκε στην πρώη πεντάδα με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και το gazzetta.gr προσπαθεί να βρει ποιος είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη προσφορά στο εθνικό συγκρότημα.

Επιστροφή* πονταρίσματος στον αγώνα AEK - Στρασβούργο, αν o Μάνι Χάρις αναδειχτεί πρώτος σκόρερ του αγώνα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο Βασίλης Τοροσίδης με την συμμετοχή του στο χθεσινό φιλικό της Ελλάδος με την Αίγυπτο έφτασε τις 96 συμμετοχές κι έπιασε τον Στράτο Αποστολάκη στην πέμπτη θέση με τις περισσότερες συμμετοχές. Πλέον, ο άσος της Μπολόνια ετοιμάζεται να ξεπεράσει τον Άγγελο Μπασινά ο οποίος έχει τέσσερις περισσότερες και βάζει πλώρη για την πρώτη τριάδα και τους τοτέμ Καραγκούνη, Ζαγοράκη και Κατσουράνη.

Με αφορμή την είσοδο του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδος στην πρώτη πεντάδα το gazzetta.gr προσπαθεί να βρει ποιος είναι ο διεθνής που έχει προσφέρει τα περισσότερα με το εθνόσημο στο στήθος.

Γιώργος Καραγκούνης (139 συμμετοχές)

Όταν ακούς Εθνική Ελλάδος το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο «τυπάρας» είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την γαλανόλευκη έχοντας 139 συμμετοχές κι έχει συνδυάσει την παρουσία του με τις σπουδαιότερες στιγμές της Εθνικής ομάδας. Έδινε τα πάντα για την Εθνική μέχρι και το τελευταίο του παιχνίδι και αποτελούσε το καλύτερο παράδειγμα για όλους.

Θοδωρής Ζαγοράκης (120 συμμετοχές)

Ο captain, αυτός που έδωσε το σύνθημα για το έπος της Πορτογαλίας. Με 120 συμμετοχές και στην δεύτερη θέση ο Ζαγοράκης είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές που μας ανάγκασαν να αγαπήσουμε ξανά την Εθνική ομάδα.

Κώστας Κατσουράνης (116 συμμετοχές)

Ο τρίτος σπουδαίος της παρέας που με την παρουσία του ανέβασε σε άλλο επίπεδο την Εθνικής. Μέλος της σπουδαίας φουρνιάς της Ελλάδος εκεί και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα ήταν από τις σημαίες και οι 116 συμμετοχές το αποδεικνύουν.

Άγγελος Μπασινάς (100 συμμετοχές)

Στην τέταρτη θέση είναι ο Άγγελος Μπασινάς ο οποίος από τα δικά του πόδια έφυγε η μπάλα για το σπουδαιότερο γκολ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκεί και αυτός στην πρώτη γραμμή δεν έχανε ματς της Εθνικής φτάνοντας σε τριψήφιο αριθμό.

Βασίλης Τοροσίδης (96 συμμετοχές)

Ο νυν αρχηγός της Εθνικής συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία για την Εθνική μας ομάδα. Βασικός και αναντικατάστατος θέλει να κλείσει την καριέρα του με την παρουσία του σε ένα Euro.

Στράτος Αποστολάκης (96 συμμετοχές)

Ο Αγρινιώτης άσος βρέθηκε στις όχι καλές εποχές της Εθνικής, αλλά παρόλα αυτά ήταν από τους βασικούς συντελεστές της σπουδαίας πρόκρισης για πρώτη φορά στην ιστορικά της χώρας σε Μουντιάλ το 1994 στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ήταν αυτός που με το γκολ-πέναλτι στην Βουδαπέστη επί της Ουγγαρίας είχε δώσει μια νίκη-χρυσάφι στον προκριματικό όμιλο.

Αντώνης Νικοπολίδης (90 συμμετοχές)

Ο καλύτερος Έλληνας τερματοφύλακας, ήταν φύλακας άγγελος για πολλά χρόνια της Εθνικής. Από τους καλύτερους της γενιάς του με σπουδαία καριέρα κυρίως στον Ολυμπιακό συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Ομοσπονδία από την θέση του προπονητή.

Άγγελος Χαριστέας (88 συμμετοχές)

Και μόνο με το γκολ του στον τελικό κόντρα στην Πορτογαλία έχει μπει στο Πάνθεον της Ελλάδος. Ο Σερραίος φορ εκτός από τις 88 συμμετοχές του έχει πετύχει και 25 γκολ και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ πίσω από τον τεράστιο Νίκο Αναστόπουλο.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (82 συμμετοχές)

Μιλάμε για τον άνθρωπο που με τα γκολ του έγραψε ιστορία. Ένα δικό του τέρμα στα μπαράζ με την Ουκρανία μας έστειλε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, και ήταν αυτός επίσης που σημείωσε το πρώτο γκολ στα χρονικά της Ελλάδας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γιώργος Σαμαράς (81 συμμετοχές)

Άλλος ένας διεθνής που έχει γράψει την δική του ιστορία με τα γαλανόλευκα. Ο 33χρονος άσος ήταν βασικό στέλεχος σε Euro και Μουντιάλ και στην Βραζιλία ήταν αυτός που με το πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε την πρόκριση στην Ελλάδα για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.



Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα σε συμμετοχές

1. Γιώργος Καραγκούνης 139
2. Θοδωρής Ζαγοράκης 120
3. Κώστας Κατσουράνης 116
4. Άγγελος Μπασινάς 100
5. Βασίλης Τοροσίδης 96
6. Στράτος Αποστολάκης 96
7. Αντώνης Νικοπολίδης 90
8. Άγγελος Χαριστέας 88
9. Δημήτρης Σαλπιγγίδης 82
10. Γιώργος Σαμαράς 81

 

Τελευταία Νέα