Ήττες που δεν θυμίζουν... Ολυμπιακό (vids)

Αντωνία Σπανού
Ήττες που δεν θυμίζουν... Ολυμπιακό (vids)
Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχασε με 63 – 90, μια ήττα που αποτελεί μια από τις πιο βαριές στην διοργάνωση για τους «ερυθρόλευκους» και η Euroleague Greece καταγράφει τις λιγοστές, αλλά πολύ βαριές τους ήττες την φετινή σεζόν.

Την όγδοη πιο βαριά ήττα στην ευρωπαϊκή του ιστορία γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 26η αγωνιστική της Euroleague, με την Μπαρτσελόνα να είναι ισοπεδωτική και να κερδίζει με 90 – 63.

Ούτε ο ίδιος ο Πέσιτς δεν πίστευε την έκταση του σκορ και φυσικά κανείς στο ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν φάνηκε να μπορεί να αντίδραση για αν αλλάξει την κατάσταση.

Αυτό δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά την φετινή σεζόν. Είναι κάτι που δεν έχει συνηθίσει κανέναν ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αλλά φαίνεται την φετινή σεζόν να αλλάζει.

Η πορεία μέχρι τώρα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι εντυπωσιακή και αυτό το μαρτυρά και το ρεκόρ που γράφει 18 – 8.

Δεκαοχτώ νίκες έχει κάνει ο Ολυμπιακός και μάλιστα κόντρα σε κορυφαίους αντιπάλους και μόλις 8 ήττες, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν στοιχεία συντριβής.

Τα παιχνίδια που ξεφεύγουν από τον Σπανούλη και τους υπόλοιπους ερυθρόλευκους δύσκολα γυρνάνε και αυτό είναι αυτό το στοιχείο που δείχνει να έχει αλλάξει την φετινή σεζόν και να είναι εκείνο που προβληματίζει πιο πολύ και τον κόσμο.

Οι ήττες δεν είναι πολλές και η βαθμολογική θέση μόνο ως επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού με το σημερινό ματς (16/3) της ΤΣΣΚΑ με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, ο Ολυμπιακός μπορεί να παραμείνει ακόμα και στην 2η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Αυτό που... πονάει στις ήττες είναι ότι οι πιο πολλές είναι βαριές και ακόμα και αν το σκορ γύρισε στο τέλος και δεν φαντάζει «τρομερό», στις περισσότερες περιπτώσεις η διαφορά είχε ανοίξει πολύ πριν την ολοκλήρωση των 40 λεπτών.

Το κοινό χαρακτηριστικό των ηττών είναι εκείνο που προκαλεί ανησυχία και η Euroleague Greece θυμάται την πορεία μέχρι και το βράδυ της 15ης του Μάρτη στο ΣΕΦ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Ολυμπιακός δύο από τις πιο βαριές του φετινές ήττες τις έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί οι «μπλαουγκράνα» να μην κατάφεραν τίποτα στην Ευρώπη την φετινή σεζόν και να έχασαν το τρένο της πρόκρισης από πολύ νωρίς, με πολλά προβλήματα να πρέπει να ξεπεραστούν πάντως όπως δείχνει το τελικό αποτέλεσμα μάλλον βρήκαν τις αδυναμίες του Ολυμπιακού στο έπακρο.

Για την 5η αγωνιστική της διοργάνωσης οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τους φετινή ήττα στην διοργάνωση και αυτή έκανε... θόρυβο. Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Πάλαου Μπλαουγκράνα» και γνώρισε βαριά ήττα με 73 – 51, κάτι που προβλημάτισε, αλλά ήταν πολύ νωρίς για να κριθεί.

Μετά 21 αγωνιστικές οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά όντας σε πολύ διαφορετικές θέσεις, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Η Μπαρτσελόνα έχοντας νέο προπονητή και αρκετές απώλειες από την αποστολή κέρδισε ολοκληρωτικά την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου και το τελικό σκορ σίγουρα αφήνει προβληματισμό στο Φάληρο.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Για την 17η αγωνιστική της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Βιτόρια για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, η οποία και πάλι ήταν μια ομάδα με πολύ διαφορετικούς στόχους από τους δευτεραθλητές της περσινής σεζόν.

Το τελικό σκορ, 86 – 54, δείχνει ότι ακόμα συντριβή συνέβη για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Βάσκοι δεν χαρίστηκαν, κυριάρχησαν στο παιχνίδι και οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να αντιδράσουν.

Έχασαν με κάτω τα χέρια, το σκορ πήρε έκταση για ακόμα μια φορά και ακόμα μια βαριά ήττα γράφτηκε στην φετινή «ερυθρόλευκη» ιστορία της φετινής Euroleague.

ΧΙΜΚΙ

Μετά την Μπασκόνια ο Ολυμπιακός αντέδρασε, πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στην Μακάμπι και άμβλυνε τις εντυπώσεις, αλλά αυτό κράτησε λίγο. Το ταξίδι στην Μόσχα ήταν καταστροφικό και ακόμα μια άσχημη ήττα προστέθηκε στις υπόλοιπες. Η Χίμκι σκόρπισε τον Ολυμπιακό με 82 – 54 και η γκρίνια μαζί με την κριτική έκαναν για ακόμα μια φορά την εμφάνιση τους.

Για ακόμα ένα παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» κατέρρευσαν εντελώς, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και το σκορ απλά έπαιρνε έκταση όσο περνούσε η ώρα. Η ήττα αυτή ήρθε να προστεθεί στις υπόλοιπες «κακές» φετινές απώλειες του Ολυμπιακού και να κάνει σαφές το πρόβλημα που αντιμετωπίζει όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ακόμα μια ομάδα που κέρδισε κατά κράτος τον Ολυμπιακό στην φετινή διοργάνωση. Το τελικό σκορ ήταν 89 – 78, αλλά το παιχνίδι χάθηκε για τα καλά στην 4η περίοδο. Ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, το ξέσπασμα και επιμέρους σκορ του Ερυθρού Αστέρα στην τέταρτη περίοδο που ήταν 32 – 15 δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης για ακόμα μια φορά.

Αυτή η βαριά ήττα και μάλιστα από ομάδα που και πάλι είναι αποκλεισμένη από την συνέχεια έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κριτική για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Οι ήττες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός φέτος είναι ελάχιστες, η κατάταξη τον φέρνει στις θέσεις πλεονεκτήματος τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά το εύρος είναι εκείνο που κάθε φορά ανοίγει την συζήτηση για την φετινή αντίδραση των παικτών του.