Κοσάνοβιτς vs Βούκοβιτς

Κώστας Ζάλιαρης
Κοσάνοβιτς vs Βούκοβιτς

bet365

Το gazzetta.gr συνοψίζει τα στοιχεία των Σέρβων αμυντικών που διεκδικεί ο Ολυμπιακός, σε ένα... άτυπο crash test ανάμεσα στον Μίλος Κοσάνοβιτς και τον Γιάγκος Βούκοβιτς.

Α Σουηδίας, Γκέτεμποργκ - Χάλμσταντ ώρα 20:00. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Από το βράδυ της Κυριακής, το gazzetta.gr σάς ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση αναφορικά με τον στόπερ που θέλει να φέρει στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός και τις εξελίξεις γύρω από τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο μεν Βούκοβιτς της Κόνιασπορ έχει μιλήσει με τους «ερυθρόλευκους» όμως ο τουρκικός σύλλογος δεν έχει δώσει το «ok», ενώ, ο Κοσάνοβιτς είναι... κλεισμένος εδώ και μέρες, περιμένοντας απλά ένα μήνυμα για να πάρει το αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα αφήνοντας τη Σταντάρ Λιέγης.

Το gazzetta.gr κάνει μια μικρή σύνοψη των δύο στόπερ (αριστεροπόδαροι και οι δύο, ελάχιστες συμμετοχές ως μπακ), ένας εκ των οποίων κατά πάσα πιθανότητα θα ενσωματωθεί στο ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Μπεσνίκ Χάσι...

Μίλος Κοσάνοβιτς: Αμυντικός που προσφέρει τις υπηρεσίες του κυρίως στις θέσεις των στόπερ, αλλά μπορεί να τοποθετηθεί και στα άκρα, κυρίως αριστερά από τη στιγμή που τον βολεύει και το καλό του πόδι από εκείνη την πλευρά. Ανήκει από το 2016 στη Σταντάρ Λιέγης, το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το 2020.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο αντιμετώπισε πολύ σοβαρό πρόβλημα καθώς υπέστη ρήξη χιαστών που τον άφησε εκτός δράσης από τον Μάιο μέχρι και τον Νοέμβρη του 2016, για να επανέλθει σταδιακά στα πλάνα του προπονητή του και σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς. Αυτό, είναι το μοναδικό καταγεγραμμένο σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού που έχει να επιδείξει στην καριέρα του μέχρι και την ηλικία των 27 ετών.

Βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά και παρουσιάζεται, λόγω και της σωματοδομής του, αποτελεσματικός στο δυνατό παιχνίδι, πράγμα που ευνοεί κάθε στόπερ και φυσικά του δίνει πόντους όσον αφορά την παρουσία του στο κέντρο της άμυνας.

Εκτός από την πατρίδα του, όπου έχει αγωνιστεί στη δεύτερη ομάδα της Βοϊβοντίνα και τη Μλάντοστ, έχει περάσει από την Πολωνία για λογαριασμό της Κρακόβια, ενώ στο Βέλγιο, πριν από τη Σταντάρ (με την οποία στέφθηκε Κυπελλούχος το 2016), βρέθηκε στη Μέχελεν για 2,5 χρόνια. Από το 2015 είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Ανδρών της Σερβίας, όμως έχει μόλις μια συμμετοχή με το συγκεκριμένο τμήμα...

Γιάγκος Βούκοβιτς: Ποδοσφαιριστής που ανήκει στην Κόνιασπορ μέχρι και το 2019.

Αριστεροπόδαρος, στόπερ με... κλίση προς τ' αριστερά, έχει παίξει περισσότερες φορές στα άκρα της άμυνας σε σχέση με τον Κοσάνοβιτς.

Έχει αλλάξει περισσότερες ομάδες σε σχέση με τον προαναφερθέντα ομόλογό του, αφού ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα στη Σερβία και έχοντας κάνει το πρώτο βήμα στη Ραντ – αρχικά ως δανεικός κι έπειτα ως κανονική μεταγραφή – ο 29χρονος άσος της Κόνιασπορ έχει αγωνιστεί και στην Ολλανδία, προτού φτάσει στους Τούρκους.

Έχει συμμετοχές με τις Ρόντα και Αϊντχόφεν, ενώ βρέθηκε στη Βοϊβοντίνα σε μια σύντομη επιστροφή στην πατρίδα του, προτού μεταγραφεί το 2014 στην Κόνιασπορ. Η τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του με την νυν ομάδα του σημειώθηκε τον χειμώνα του 2016 και η διάρκεια του συμφωνητικού ήταν τετραετής.

Παρ' όλα αυτά, ο παίκτης δεν δίνει το «παρών» στην προετοιμασία του τουρκικού συλλόγου αφού περιμένει να τα βρει ο Ολυμπιακός με την Κόνιασπορ ώστε να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Έχει εμπειρία και από το Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο συμμετείχε τόσο την περασμένη αγωνιστική περίοδο στη φάση των ομίλων, όσο και τις χρονιές 2009-2010 και 2010-2011 με τη φανέλα της PSV Αϊντχόφεν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα