Ντόμινικ Σολάνκε: Αυτός είναι η «κλοπή» του Κλοπ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντόμινικ Σολάνκε: Αυτός είναι η «κλοπή» του Κλοπ (vids)

bet365

Για την ώρα, ο Γιούργκεν Κλοπ τρίβει τα χέρια του έχοντας δώσει μόλις 5 εκατ.ευρώ για τον Ντόμινικ Σολάνκε και το gazzetta.gr γράφει για τον ποδοσφαιριστή που εντυπωσιάζει στο Μουντιάλ κ-20, στη Νότια Κορέα.

Σοφή αποδεικνύεται – μέχρι αυτή τη στιγμή – η κίνηση της Λίβερπουλ να πάρει τον νεαρό επιθετικό από την Τσέλσι και να έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του, προτού κάνει αυτές τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο ηλικιακού τμήματος κ-20.

Γκολ και πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στο Μεξικό, δύο γκολ, ανατροπή και πρόκριση απέναντι στην Ιταλία και... έτοιμος για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στη Βενεζουέλα!

Η Τσέλσι χάνει ένα από τα παιδιά, το μέλλον των οποίων προμηνύοταν λαμπρό έπειτα από τις επιτυχίες που σημείωνε η ομάδα Νέων του συλλόγου, με τα 5 εκατ.ευρώ να χαρακτηρίζονται... κλοπή από τον Γιούργκεν Κλοπ, αναφορικά με το value for money του ποδοσφαιριστή που προσθέτει ο Γερμανός κόουτς στο ρόστερ των «κόκκινων».

Ο Ντομινίκ Σολάνκε, βρισκόταν στα τμήματα υποδομής των «μπλε» από την ηλικία των εφτά ηττών, πίσω στο 2004 και έκτοτε εντυπωσίαζε τους ανθρώπους του συλλόγου.

Στο τμήμα Κ-18 αγωνίστηκε για πρώτη φορά ενώ ήταν μέλος της ομάδας Κ-15 και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των ακαδημιών των «μπλε» που σε τέτοιο επίπεδο έφτασε στα 20 γκολ.

Το 2014, έκανε ακόμα περισσότερο κόσμο και ανθρώπους του ποδοσφαίρου να μάθουν τ' όνομά του σκοράροντας δύο φορές απέναντι στη Φούλαμ για να βοηθήσει την Τσέλσι να κατακτήσει το Κύπελλο Νέων με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας της εθνικής ομάδας Κ-17 της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Μάλτας, πριν από τρία καλοκαίρια, ενώ, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με εννέα γκολ.

Μάλιστα, έπαιζε αρχικά σαν «δεκάρι», για να μετακινηθεί στα επόμενα ματς στην επίθεση... Μέσα σε όλα, δεν άφησε το σχολείο του και πέρασε όλα τα μαθήματα στις εξετάσεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης!

Το δυνατό σημείο του Ντομινίκ Σολάνκε, είναι η τοποθέτησή του στην περιοχή και ο τρόπος που... οσμίζεται το γκολ.

Είναι πάντοτε εκεί που πρέπει όταν υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί η μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ, λόγω και των 185 εκατοστών του κορμιού του, είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε γίνει ο νεότερος ποδοσφαιρισής της Τσέλσι που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν τον Οκτώβριο του 2014, αγωνίστηκε απέναντι στη Μάριμπορ, στην ευρεία νίκη με σκορ 6-0.

Έπαιξε μια σεζόν στη Φίτεσε, ομάδα στην οποία παραδοσιακά οι φετινοί Πρωταθλητές Αγγλίας δανείζουν ποδοσφαιριστές για να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, όμως, κουράστηκε να περιμένει τις ευκαιρίες του στην πρώτη ομάδα των «μπλε». Έτσι, αποχωρεί από το «Στάμφορντ Μπριτζ» έχοντας πανηγυρίσει το UEFA U-17 Championship, το 2014 αλλά και το UEFA Youth League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μουρίνιο τον ήθελε και φάνηκε να τον στηρίζει έχοντας ξεκαθαρίσει ότι παιδιά ηλικίας 16-17 ετών δεν πρέπει να παραχωρούνται με δανεισμό αλλά να παραμένουν στις ομάδες τους, κυνηγώντας τις σωστές και μεγάλες ευκαιρίες.

Όλα άλλαξαν, βέβαια, στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι από τα Χριστούγεννα του 2015 κι έπειτα, ενώ, ο Αντόνιο Κόντε έχει βάλει ήδη τη σφραγίδα του έπειτα από τον τρόπο που χειρίστηκε το ρόστερ για φέτος, με την ανάγκη επιστροφής στους τίτλους, την έλλειψη ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και την ευκαιρία με ελάχιστο ροτέισον οι 11αδάτοι να διατηρήσουν τη φρεσκάδα και τις δυνάμεις τους μέχρι να τερματίσουν στην κορυφή.

Λόγω και της ηλικίας του (19 ετών πλέον), ο Σολάνκε κόστισε στη Λίβερπουλ 5 εκατ.ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα τροφεία που λαμβάνει ο σύλλογος από τον οποίο αποχωρεί ο εκάστοτε νεαρός ποδοσφαιριστής.

Ο Σολάνκε και οι συμπατριώτες του, έχουν φτάσει την εθνική ομάδα της Αγγλίας, έστω και σε επίπεδο κ-20, στον πρώτο της τελικό σε μεγάλη διοργάνωση μετά από εκείνον του 1966!

Ναι, από τότε είχαν να πετύχουν κάτι αντίστοιχο τα «τρία λιοντάρια». Όσο για το συγκεκριμένο ηλικιακό τμήμα, η αμέσως προηγούμενη καλή πορεία ήταν το 1993, όταν όμως σημειώθηκε αποκλεισμός στη φάση των «4»...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα