Mια... #unmissable εμπειρία Champions League!

Μιχάλης Τσαμπάς
Mια... #unmissable εμπειρία Champions League!

bet365

H Λίβερπουλ είναι από το βράδυ του Σαββάτου η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και ο Μιχάλης Τσαμπάς έχοντας ζήσει ένα «μαγικό 48ωρο» στη Μαδρίτη, καταθέτει εικόνες από ένα αξέχαστο ταξίδι...

Το ραντεβού ήταν για τις 4 τα ξημερώματα Παρασκευής στο «Ελ. Βενιζέλος». Βάρβαρη ώρα. Ειδικά όταν πας σερί. Όχι από μπουζούκια, αλλά από το γραφείο. Λίγες ώρες νωρίτερα παρακολουθούσα την... αγγαρεία της εθνικής ομάδας στην Τουρκία. Λίγες ώρες αργότερα θα φώναζαν «παρών» στον τελικό του Champions League στην Μαδρίτη, έχοντας την τύχη να είμαι στο... club των εκλεκτών της Heineken.

Κατανοητό ότι το... έπαθλο ήταν τέτοιο, που λες χαλάλι και σε ξενύχτι, χαλάλι και σε όσες ώρες χρειαστεί να μείνεις μακριά από την «αγκαλιά του Μορφέα». Αθήνα-Μόναχο το πρώτο σκέλος του ταξιδιού, σε μια ήρεμη πτήση όπου κυριάρχησε το «ροχαλητό» των περισσότερων επιβατών. Αναμενόμενο. Άλλωστε η μέρα θα ήταν μεγάλη και όσο περισσότερο δυνάμεις εξασφάλιζες τόσο το καλύτερο.

Ένα μικρό... break περίπου μισής ώρας, στο αεροδρόμιο της γερμανικής μεγαλούπολης κι από εκεί η επόμενη πτήση με τελικό προορισμό την Μαδρίτη! Στο 2ο δίωρο πτήσεων, σαφώς η καμπίνα του αεροσκάφους απέκτησε περισσότερη... ζωντάνια από τους επιβάτες που πλέον είχαν όρεξη για κουβέντα και δεν έκρυβαν την προσμονή τους για τα όσα θα συναντούσαν τον επόμενο 48ωρο.

Οι... εξομολογήσεις των πρωταθλητών Ευρώπης του 2004 στον Βασίλη Σαμπράκο μέσα από τις σελίδες του «Εξηγώντας το Θαύμα» ήταν για μένα η καλύτερη συντροφιά ώστε να περάσει χωρίς να το καταλάβω σχετικά γρήγορα η διαδικασία «απογείωση-ταξίδι-προσγείωση».

Η άφιξη επί ισπανικού εδάφους από το πρώτο... βήμα σου έδινε να καταλάβεις για τα καλά ότι είσαι «μέλος» σε ένα μεγάλο πάρτι. Αυτό του τελικού. Οι μεγάλες οθόνες του αεροδρομίου παίζουν στιγμιότυπα από την πορεία της Λίβερπουλ και της Τότεναμ προς τον τελικό του Wanda Metropolitano, ενώ κάθε αίθουσα έχει... ντυθεί στα χρώματα του σπουδαίου αγώνα με το «Μadrid 19 FINAL» να κυριαρχεί παντού ως... υπογραφή!

Αφού ο ιμάντας αποσκευών, φέρνει στην ώρα του την βαλίτσα (οπότε κι αυτό το άγχος της... ανταπόκρισης φεύγει), πλέον το πολυτελές πούλμαν περιμένει για το επόμενο στάδιο της απόλυτης εμπειρίας, όπως είναι το 48ωρο ενός τελικού Champions League.

Πριν καλά-καλά πάρουμε θέση στα αναπαυτικά καθίσματα, οι οθόνες του λεωφορείου μας... στέλνουν το μήνυμα. «Λίβερπουλ και Σαλάχ». Τι άλλο δηλαδή θα πρέπει να μας πουν για να κατανοήσουμε τι θα γίνει περίπου 30 ώρες αργότερα; «Το 'βλεπες, το ΄παιξες;» όπως έλεγε παλιότερα και η γνωστή διαφήμιση...

Επόμενος προορισμός το ξενοδοχείο στο κέντρο της Μαδρίτης, όμως ο οδηγός θέλοντας να μας... ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη, δεν είχε πρόβλημα να «ξοδέψει» μερικά χιλιόμετρα παραπάνω ώστε να περάσουμε έξω από το «διαστημικό» Wanda Metropolitano!

Tα συνεργεία της ΟΥΕΦΑ και τα δεκάδες βανάκια τηλεοπτικών σταθμών από όλο τον πλανήτη, «μαρτυρούσαν» με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτός ο τόπος, που είναι στη... μέση του πουθενά, σύντομα θα γίνει το κέντρο του ποδοσφαιρικού πλανήτη!

Αφού έγιναν τα τυπικά «τσεκαρίσματα» στο ξενοδοχείο και το απαραίτητο φρεσκάρισμα, η Puerta Del Sol ήταν ο επόμενος σταθμός. Από τα πλέον κεντρικά σημεία της Μαδρίτης, εκεί όπου είχε στηθεί το ποδοσφαιρικό πανηγύρι.

Χιλιάδες κόσμου, πάρα την αφόρητη ζέστη, δεν άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, απολάμβαναν τις μπύρες και κυριαρχούσαν με το τραγούδι τους, έχοντας προϊδεάσει τους πάντες για το τι θα ακολουθούσε. Οι φανέλες με τον «πετεινό» ήταν εμφανώς λιγότερες, οπότε δεν μπορούσε να δημιουργηθεί και κάποιος πυρήνας που θα ξεσήκωνε τα πλήθη!

Το... κλου της πρώτης ημέρας του ταξιδιού που διοργάνωσε με άψογο τρόπο η Heineken, ήταν το μεγάλο πάρτι προς τιμήν των προσκεκλημένων της από κάθε γωνιά του πλανήτη! Σε έναν καταπληκτικό κήπο, όπου ξεχώριζε το διώροφο αρχοντικό, το οποίο μεταξύ άλλων φιλοξένησε για αρκετές ώρες και το «ιερό δισκοπότηρο», εκατοντάδες φίλοι του ποδοσφαίρου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα πάντα! Στην κυριολεξία τα πάντα.

Όπως για παράδειγμα το να φωτογραφηθούν με την «κούπα» του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα να απολαμβάνουν υπέροχες ισπανικές γεύσεις και παγωμένη μπύρα έχοντας δίπλα τους τον Μουρίνιο, τον Πίρλο, τον Καφού, τον Ντελ Πιέρο, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Γκοβού. «Μυθικά» ονόματα του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην Μαδρίτη για να παρακολουθήσουν κι αυτοί τον τελικό.

Όμως η λαμπερή βραδιά δεν είχε μόνο ποδόσφαιρο. Άλλωστε η Ισπανία δεν είναι μόνο η πατρίδα της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα! Η τέχνη έχει το δικό της μεγάλο κομμάτι. Ο χορός. Το φλαμένγκο. Ο συγκεκριμένος χορός του πάθους είχε την τιμητική του και έκανε ακόμη πιο όμορφη την βραδιά όταν... παντρεύτηκε με την παρουσίαση του τροπαίου στους προσκεκλημένους.

Αν μη τι άλλο το... πρώτο πιάτο της Παρασκευής ήταν εντυπωσιακό.

Όμως ξημέρωσε Σάββατο! Η μεγάλη μέρα. Το κυρίως μενού είναι έτοιμο για να... σερβιριστεί. Η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε και η ώρα της σέντρας πλησίαζε. Για να περάσει ακόμη πιο γρήγορα και μένοντας φυσικά πάντα σε mood ποδοσφαίρου δεν ήταν δυνατό να περάσει μια μέρα στην Μαδρίτη χωρίς... προσκύνημα στο «ναό της μπάλας». Ναι, καλά καταλάβατε.

Ένα tour στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στην έδρα της Ρεάλ. Στα άδυτα του «βασιλικού» γηπέδου είχες μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζήσεις ακόμη περισσότερο τον μύθο του συγκεκριμένου club. Μια μοναδική ευκαιρία να ζήσεις την ίδια την ιστορία του αθλήματος, να... αναπνεύσεις από κανονικό ποδόσφαιρο, να μάθεις.

Μια επίσκεψη που ίσως θα έπρεπε να είναι... υποχρεωτική για τον κάθε επισκέπτη της Μαδρίτης. Βέβαια ίσως και να είναι βλέποντας και τις τεράστιες ουρές δεκάδων μέτρων που είχαν σχηματιστεί έξω από τις θύρες του γηπέδου...

Ο τελικός πλησιάζει ακόμη περισσότερο. Δεν χρειάζεται το ρολόι για να το καταλάβεις. Ο τρόπος που κινούνται οι Άγγλοι οπαδοί ή για την ακρίβεια αυτοί της Λίβερπουλ (αποτέλεσαν συντριπτική πλειοψηφία στην πόλη), είναι αυτός που στο υπενθυμίζει. Κάθε γωνιά της Μαδρίτης. Μετρό, πλατείες, καφέ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, λεωφόροι είχαν... σφραγίδα από τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης.

Ένα «κόκκινο ποτάμι» που εμφανίζονταν από παντού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο μερικές ώρες πριν από την σέντρα του τελικού, το... Τότεναμ κομμάτι έκανε αισθητή την παρουσία του. Πλέον η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει για τα καλά! Η επίσκεψη στο Champions Village, που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Wanda Metropolitano ήταν η «προθέρμανση» για αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο τεράστιος χώρος όπου η Heineken φιλοξένησε και παράλληλα περιποιήθηκε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους της, σε έβαζε ακόμη περισσότερο στο κλίμα! Πόσες φορές άλλωστε στη ζωή του έχει κανείς την ευκαιρία μαζί με την μπύρα του να απολαμβάνει κι ένα κομμάτι πίτσα από το κατάστημα του Αντρέα Πίρλο και μάλιστα παρόντος του «Maestro»; Aν αυτό δεν έχει θέση στο μπλοκάκι με τις «εμπειρίες ζωής» τότε τι έχει;

Καλά φάγαμε, καλά ήπιαμε όμως έφτασε και η ώρα για την «απόλυτη δράση».

Οι διοργανωτές του ταξιδιού είχαν φροντίσει ώστε σε ένα μεγαλοπρεπέστατο γήπεδο, οι θέσεις να είναι αυτές που σε έκαναν... για τα καλά μέρος του παιχνιδιού. Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές σε απόσταση αναπνοής! Μια γιορτή αστέρων και χρωμάτων, που παρακαλούσες να μην τελειώσει, ακόμη κι αν αμιγώς το ποδοσφαιρικό θέαμα δεν ήταν αυτό που θα μείνει στην ιστορία. Όμως ακόμη και γι' αυτό υπήρχαν τρόποι να αποζημιωθείς.

Ο ένας ήταν ο τρόπος που οι οπαδοί των νέων πρωταθλητών Ευρώπης πανηγύρισαν την 6η «κούπα με μεγάλα αυτιά» της ιστορίας τους! Είτε είσαι φίλος των reds είτε όχι, δεν μπορούσε παρά να... υποκλιθείς σε ότι εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια σου. Ο άλλος ήταν το... αποχαιρετιστήριο party λίγες ώρες αφού τα φώτα στο Wanda Metropolitano έσβηναν σιγά-σιγά.

Η «πράσινη» μπύρα (που για τις ανάγκες της διοργάνωσης ντύθηκε και σε κόκκινη κι άσπρη συλλεκτική έκδοση) σε περασμένες δεκαετίες είχε καθιερώσει το θρυλικό σλόγκαν «καμιά σχέση με τις άλλες». Φαντάζει και στις μέρες μας επίκαιρο όσο ποτέ... Εμπειρία τελικού. Καμιά σχέση με τις άλλες!


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα