Aφού είστε ανίκανοι, σωστά αποφασίσατε!

Aφού είστε ανίκανοι, σωστά αποφασίσατε!

bet365

Για 2η φορά σε μια τετραετία πάμε σε «κεκλεισμένων των θυρών» τελικό και ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την ανικανότητα και το… βόλεμα όλων των υπευθύνων!

Επιστροφή χρημάτων* στο Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ και σούπερ αποδόσεις στην Premier League από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Το βράδυ του Σαββάτου, εκεί στα επίσημα του ΟΑΚΑ, ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, οι ιδιοκτήτες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, Ιβάν Σαββίδης και Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά κι ένα… σωρό παρατρεχάμενοί τους, αναπαυτικά στις πολυθρόνες θα παρακολουθούν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ήρεμοι, χωρίς σκοτούρες στο μυαλό τους. Το ίδιο ήρεμοι θα είναι και οι επικεφαλής της αστυνομίας, που είναι υπεύθυνοι για τα μέτρα του τελικού. Ποια μέτρα δηλαδή; Τι να φυλάξουν;

Ποτέ κανένα κάθισμα δεν σηκώθηκε από την θέση του για να χτυπήσει το άλλο… Οπότε κι αυτοί θα είναι θεατές χωρίς εισιτήριο. Ούτε καν πρόσκληση σαν αυτές που θα μοιράσει το Υπουργείο ως… σφραγίδα μιας ακόμη αποτυχίας του. Όλα αυτά για έναν… τελικό-γιορτή.

Ο 2ος τελικός μέσα σε μια 4ετία που θα γίνει σε άδειο Ολυμπιακό Στάδιο. Είχε προηγηθεί και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Το πρωί της Δευτέρας βγήκε και τυπικά η απόφαση που επιβεβαιώνει αυτό που οι πάντες γνώριζαν εδώ και πολλές μέρες.

Ήταν φανερό άλλωστε πως ούτε ο Βασιλειάδης, ούτε η ΕΠΟ, αλλά ούτε η αστυνομία είχαν στο μυαλό τους το παραμικρό πλάνο για έναν τελικό με φιλάθλους τόσο της ΑΕΚ, όσο και του ΠΑΟΚ. Το έδειξαν και στην προηγούμενη σύσκεψη-φιάσκο.

Η λογική Κοντονή «λουκέτο σε όλα και προχωράμε» θριάμβευσε για άλλη μια φορά, με μεγάλο ηττημένο φυσικά το ελληνικό ποδόσφαιρο που συνεχίζει να κάνει βήματα πίσω, παρά την φράση-ανέκδοτο της ανακοίνωσης για «μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης».

Προφανώς και αναβάθμιση δεν γίνεται με κλειστές θύρες. Ένας… κρύος τελικός, χωρίς ατμόσφαιρα δεν αναβαθμίζει κανένα άθλημα. Ας το έριχναν στο… κέρμα για τον κάτοχο. Ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια θα υπήρχε.

Από σήμερα μέχρι και το Σάββατο θα αρχίσει ο γνωστός «χαρτοπόλεμος» όλων των πλευρών για αποποίηση ευθυνών. Ήδη ο Βασιλειάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο, πρόλαβε και… έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων. Το… μπαλάκι θα μεταφερθεί σε διάφορα τερέν.

Το σίγουρο είναι ένα. Όλες οι πλευρές βολεύτηκαν με την απόφαση αυτή, που εξ αρχής επιθυμούσαν. Το Υπουργείο 20 μέρες πριν τις εκλογές έχει προφανώς με άλλα πράγματα να ασχοληθεί από το να μπλέκει με τον τελικό. Όλα στον βωμό της ψηφοθηρίας…

Η διοίκηση Γραμμένου είναι ανίκανη να βρει μια έδρα για την εθνική ομάδα, σιγά μην διοργάνωνε τελικό με οπαδούς.

Η Αστυνομία, στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο, θα ανακοίνωσε μια σειρά από «δρακόντεια μέτρα» που ποτέ δεν ίσχυσαν. Οπότε τώρα η μόνη ευθύνη είναι να οδηγήσει με ασφάλεια τα πούλμαν των ομάδων στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ.

Οι ΠΑΕ, χαλαρές κι αυτές… Αφού δεν είναι σε θέση να ελέγξουν 100-200-300 άτομα, προτιμούν να… θυσιάσουν 20.000 κόσμο για να μην ξεκινήσουν με μείον την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κάπως έτσι οδηγούμαστε σε έναν ακόμη ντροπιαστικό τελικό. Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα θριάμβευσαν.

Αν και με μια δεύτερη σκέψη, αφού είναι άχρηστοι να διοργανώσουν σωστά έναν τελικό με 40-45.000 κόσμο, καλύτερα τελικά έτσι. Από τα να… χύνονται το Σαββατόβραδο «κροκοδείλια δάκρυα» και να βλέπουμε live ανοιγμένα κεφάλια και μαχαιρώματα…

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα