Δεν θα κατέβουμε στην Ομόνοια, αλλά σκεφτείτε και τα ανέκδοτα με τα Φερόε…

Μιχάλης Τσαμπάς
Δεν θα κατέβουμε στην Ομόνοια, αλλά σκεφτείτε και τα ανέκδοτα με τα Φερόε…

bet365

Η νίκη στο Λιχτενστάιν δεν θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ελληνική ποδοσφαιρική ιστορία, όμως ο Μιχάλης Τσαμπάς θυμάται και βραδιές με ανάλογης δυναμικότητας αντιπάλους που κατέληξαν σε... Βατερλώ!

Είναι προφανές ότι το διπλό στο Πριγκιπάτο που βρίσκεται στους πρόποδες των Άλπεων, δεν πρόκειται να εμπνεύσει τον Βασίλη Σαμπράκο για το «ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΥΜΑ» Νο2.

Όμως αν σκεφτούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν… γίναμε ανέκδοτο και φάγαμε τα μούτρα μας σε τουριστικά ταξίδια τύπου Νησιών Φερόε, τότε το 0-2 στο Λιχτενστάιν μόνο ικανοποίηση πρέπει να αφήνει από το γεγονός ότι η δουλειά έγινε και χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά.

Ή μάλλον μόνο με… αμυχές καθώς υπάρχει το πλήγμα με τον Μήτρογλου. Άλλωστε από αγώνες με ομάδες τύπου Λιχτενστάιν, Γιβραλτάρ, Σαν Μαρίνο, Νησιά Φερόε και «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις», κακά τα ψέματα πλην των βαθμών της νίκης τίποτα άλλο ουσιαστικά δεν έχεις να κερδίσεις. Δεν θα σε αποθεώσει κανείς επειδή επικράτησες κόντρα σε… ψαράδες, ερασιτέχνες και επιπλοποιούς. Αν όμως κάτι στραβώσει το κάζο θα είναι μεγάλο, όπως και η ζημιά στη συνέχεια του δρόμου.

Για σκεφτείτε να μην βρίσκαμε εκείνο το γκολ του Φορτούνη στα χασομέρια του πρώτου μέρους και να κολλάγαμε με το… καλημέρα σε αυτό το κρατίδιο της Κεντρικής Ευρώπης. Πως θα ήταν η επόμενη μέρα; Με τι ψυχολογία οι διεθνείς θα έμπαιναν στο αεροπλάνο για Ζένιτσα;

Πώς να ρεφάρεις μια ανεπανάληπτη γκέλα; Υπό αυτή την έννοια ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα. Όλα πήγαν καλά στο Λιχτενστάιν, το ξεκίνημα έγινε με το δεξί, το τρίποντο μπήκε στο σακούλι της νέας εποχής και όταν μπουν και τα γκολ από τις ευκαιρίες η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Στα καλά της βραδιάς οι δύο ασίστ, το γεγονός ότι ο Φορτούνης είναι σε φόρμα και με τα γαλανόλευκα και σκοράρει, το πρώτο γκολ του Δώνη, τα τρεξίματα του Ζέκα, η επανεμφάνιση με σταθερότητα του Σιόβα.

Στα αρνητικά η απώλεια του Μήτρογλου που προστίθεται σε άλλες σημαντικές για τη συνέχεια, αλλά και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες σε έναν όμιλο που στο… ταμείο του θα μετρήσουν ίσως και τα γκολ. Όμως το Λιχτενστάιν είναι ιστορία πια… Φρέσκα κουλούρια μπροστά μας. Η Βοσνία επόμενος αντίπαλος και ίσως ο σημαντικότερος στην υπόθεση απευθείας πρόκριση στο Euro2020. Οπότε με το… καλημέρα η νέα εθνική έχει μπροστά της μια μεγάλη πρόκριση για αποτέλεσμα στην Ζένιτσα.

Ευκαιρία να… ζυγιστεί καλύτερα και για το που βρίσκεται μετά την αλλαγή προπονητή και την αλλαγή πολλών προσώπων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα