Η αλητεία (ξανα)ρίχνει τον Παναθηναϊκό στα... τάρταρα!

Μιχάλης Τσαμπάς
Η αλητεία (ξανα)ρίχνει τον Παναθηναϊκό στα... τάρταρα!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για τον Παναθηναϊκό που... βυθίζεται ακόμη περισσότερο στην αβεβαιότητα και την κρίση, επειδή έτσι θέλησαν για άλλη μια φορά οι κουκουλοφόροι «φίλοι» του που για χρόνια δρουν ανεξέλεγκτα εις βάρος του συλλόγου!

Το περασμένο καλοκαίρι... στήθηκε ένας Παναθηναϊκός «ειδικών συνθηκών». Σε μια εποχή κρίσης, στην χειρότερη στιγμή των 111 χρόνων της ιστορίας του. Μια ομάδα που θα ξεκινούσε ελέω της διοίκησής της το πρωτάθλημα με -6, χωρίς την δυνατότητα να διεκδικήσει την έξοδο σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς την δυνατότητα να κάνει ελεύθερα μεταγραφικές κινήσεις που θα ήθελε, με νεαρά παιδιά που υπό άλλες συνθήκες δύσκολα θα φορούσαν την πράσινη φανέλα και με έναν προπονητή που λόγω της αγάπης του προς τον σύλλογο αποφάσισε να... ρισκάρει το όνομά του και να μπει στη μάχη.

Με σημαντικό ντεζαβαντάζ όλα τα παραπάνω ο Παναθηναϊκός που για πολλούς ήταν στα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό, στάθηκε αγωνιστικά στα πόδια του, «έσβησε» αμέσως το βαθμολογικό μειονέκτημα, έπαιξε ειδικά στον πρώτο γύρο ωραίο ποδόσφαιρο, έβγαλε αγωνιστική υγεία, μας... σύστησε φρέσκα πρόσωπα, στάθηκε με αξιοπρέπεια στα ντέρμπι με τους άλλους «μεγάλους» και θεωρητικά μέχρι σήμερα ήταν... ζωντανός στο κόλπο της 5ης θέσης ώστε να απαλλαχθεί από την μία σεζόν τιμωρίας που επιβλήθηκε από την ΟΥΕΦΑ.

Όλη αυτή η προσπάθεια που σε μεγάλα βαθμό αγκαλιάστηκε από αρκετό κόσμο και μάλιστα στα παιχνίδια των πρώτων αγωνιστικών είχαν φτάσει να πηγαίνουν στο ΟΑΚΑ και περισσότεροι από 20.000 φίλαθλοι, αυτή η προσπάθεια που αναγνωρίστηκε ακόμη κι από αντιπάλους, το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου... ναρκοθετήθηκε για τα καλά από αυτούς που «δήθεν» αγαπούν τον σύλλογο.

Αυτούς που φορούν μια κουκούλα με τα χρώματα του συλλόγου, αλλά λίγο τους ενδιαφέρει η αγωνιστική της εικόνα. Σε όλη αυτή την προσπάθεια που άρχισαν κάποια το περασμένο καλοκαίρι σήμερα μπήκε ταφόπλακα. Το χειρότερο όλων είναι ότι και... η κουτσή Μαρία γνώριζε ότι αυτό το ματς δύσκολα θα ολοκληρωθεί ειδικά αν ο Ολυμπιακός «έπαιρνε κεφάλι στο σκορ».

Όπως δηλαδή συνέβη. Στο 53' ο Γκερέρο σκόραρε και... στο 55' έπεσε η πρώτη μολότοφ, πριν αρχίσει και η βροχή από τα δακρυγόνα. Από κει και πέρα όλα είναι ιστορία. Ακόμη ένα ντέρμπι δεν τέλειωσε ποτέ, ο Παναθηναϊκός έγινε έρμαιο των χούλιγκανς που με... αφορμή και δικαιολογία την διοίκηση Αλαφούζου κάνουν ότι θέλουν.

Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα; Απλά ο Δώνης και οι παίκτες του θα δουν σύντομα τον ιδρώτα που έχυσαν μέσα στο γήπεδο να πηγαίνουν στον... κουβά με μια «βαρβάτη» αφαίρεση βαθμών, τιμωρίας της έδρας, πρόστιμο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τον φάκελο με την άδεια) και το «τριφύλλι» θα συνεχίσει να πορεύεται με μιζέρια, εσωστρέφεια, αβεβαιότητα, έλλειψη οράματος κι όλα όσα... βυθίζουν στο σκοτάδι έναν σύλλογο με περισσότερο από έναν αιώνα ιστορίας, με δεκάδες τίτλους και διακρίσεις.


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα