Φωτιά στα Σαββατόβραδα... κι αυτοί που μείναν μοναχοί!

Μιχάλης Τσαμπάς
Φωτιά στα Σαββατόβραδα... κι αυτοί που μείναν μοναχοί!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το Σάββατο που πήραν... κάρτα επιβίβασης ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι, ανοίγοντας το δρόμο για άλλους «μεσσίες»!

Αν η πτήση της Αργεντινής για Μπουένος Άϊρες έχει καθυστέρηση, τότε δεν αποκλείεται σε κάποια αίθουσα αναμονής ο Λιονέλ Μέσι να συναντήσει και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ως εδώ ήταν κι αυτός.

Η καταπληκτική Ουρουγουάη του «φονιά» Έντινσον Καβάνι και του συγκινητικού Όσκαρ Ταμπάρεζ τον έστειλε... σπίτι του κι αυτή συνεχίζει να ονειρεύεται μέρες δόξας. Κάθε δικαίωμα έχει, αφού μαζί με την Κροατία, είναι οι δύο ομάδες που έχουν παρουσιάσει από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης την μεγαλύτερη συνέπεια και σοβαρότητα.

Στο... κόλπο φυσικά μπήκε από το απόγευμα του Σαββάτου και η Γαλλία, που μπορεί στην πρώτη φάση να παρουσιάστηκε ράθυμη κι απλά να πήρε το ελάχιστο που ήταν η πρόκριση ως πρώτη, αλλά τώρα που το τόπι «καίει» και ξεχωριζούν οι άντρες από τα παιδιά ξεχώρισε. Έστω κι αν τελικά αυτό το έκανε με ένα 19χρονο παιδί που... έγινε άντρας.

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης βίωσε μέσα σε περίπου 6 ώρες το Σάββατο της μεγάλης... σφαγής και παράλληλα το Σάββατο της μεγάλης φυγής. Είτε ποδοσφαιρικά να το δεις, είτε λόγω της χρυσόσκονης με την οποία είναι πασπαλισμένοι χρόνια τώρα, ο Μέσι και ο Κριστιάνο είναι τα δύο πιο hot ονόματα του αθλήματος. Αυτά που το ίδιο το Μουντιάλ πόνταρε πολλά πάνω τους.

Πλέον από κάποιο λαμπερό τουριστικό θέρετρο που θα κάνουν διακοπές ίσως και να βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν την εξέλιξή του. Μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι μας τέλειωσαν νωρίς. Αρχικά σκέφτηκα ότι πιθανότατα να τέλειωσαν και γενικότερα από το κεφάλαιο Μουντιάλ καθώς στο Κατάρ, τον χειμώνα (μη το ξεχνάτε αυτό) ο ένας θα είναι 35 κι ο άλλος 37.

Την... φώναξα την σκέψη αυτή και σε μια κουβέντα λίγων λεπτών που έκανα στο γραφείο, ο Γιώργος Κοντογεώργης από το τμήμα διεθνών με «έψησε» ότι ο Κριστιάνο θα συνεχίσει 1000%. «Μην πάει κι άλλα 2 ακόμη Μουντιάλ» ήταν η ατάκα. Θετικός είναι και για τον Μέσι. Εγώ γι' αυτόν στοιχηματίζω πάντως ότι στη Ρωσία έπεσε η αυλαία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με αρνητικό πρόσημο.

Από τον Αργεντίνο είχαμε πάρει τέτοια σημάδια με το «καλημέρα» της διοργάνωσης. Ανύπαρκτη εμφάνιση και χαμένο πέναλτι κόντρα στην Ισλανδία, μπήκε με το αριστερό στο γήπεδα της Ρωσίας. Ο CR7 από την άλλη μας... έφτιαξε με το καλημέρα. Χατ τρικ και τρομερή παράσταση με αντίπαλο την Ισπανία.

Ισπανία – Ρωσία με 300+ ειδικά στοιχήματα και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Τι καλύτερο ορεκτικό προκειμένου η όρεξη να ανοίξει και να μας τρέχουν τα σάλια στη συνέχεια; Μάταια... Το κυρίως πιάτο «δεν βγήκε ποτέ από τον φούρνο». Όπως η Πορτογαλία, έτσι κι ο Ρονάλντο πέρασαν κάτω από τον πήχη των προσδοκιών και μετά την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία κι αυτή της Ευρώπης γυρίζει στη βάση της νωρίτερα του αναμενόμενου.

Παράξενο συναίσθημα πλέον ένα Μουντιάλ που από την αρχή του δεν είχε Ιταλία και Ολλανδία και τώρα στα... μισά του χαιρέτισαν ήδη Γερμανία και Αργεντινή. Η Πορτογαλία μπορεί λόγω CR7 και Euro2016 να είναι απώλεια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει στο ράφι με τις παραπάνω. Και μην ξεχνάτε ότι απλά πέρασε μόλις η πρώτη μέρα των νοκ άουτ, αφού υπάρχουν κι άλλα βαριά χαρτιά με... πονηρές αποστολές όπως η Αγγλία που θα αντιμετωπίσει την Κολομβία, η Ισπανία την διοργανώτρια Ρωσία, ενώ και για την Βραζιλία δεν το βάζω το χέρι μου στην φωτιά ότι θα περάσει τους μαχητές Μεξικάνους!

Το σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που το... δίπολο της τελευταίας δεκαετίας (Μέσι-Ρονάλντο) έσπασε στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι ευκαιρία να δούμε και νέα πρόσωπα (όχι άγνωστα) στην πολυθρόνα των πρώτων. Ίσως κάπως έτσι όταν φτάσει η ώρα για την απονομή εκείνης της ρημάδας της Χρυσής Μπάλας να αποκατασταθεί και καμιά αδικία.

Παίκτη που... χαιρέτισε από τους 16 του Μουντιάλ και να πήρε την Χρυσή Μπάλα δεν θυμάμαι. Eκτός αν είσαι πάλι ο CR7 και την πάρεις ακόμη κι αν δεν περάσεις όμιλο (2014).

 

Τελευταία Νέα