Όταν ο Λάσο (δεν) ρωτήθηκε για τον Μπουρούση!

Αντώνης Καλκαβούρας
Όταν ο Λάσο (δεν) ρωτήθηκε για τον Μπουρούση!

bet365

Το gazzetta.gr φωτίζει πως αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της Ρεάλ το νέο “βασιλιά του μπάσκετ της Βασκονίας”, σύμφωνα με τους φιλάθλους της Λαμποράλ. Το δώρο της “βασίλισσας” στον Μπουρούση και η φωτογραφία με τις γιαγιάδες στην τράπεζα.

Στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού (96-89) και την εξαιρετική του εμφάνιση (28π., 12ρ., 3ασ. & 4κλ.) στην 1η φάση της Ευρωλίγκα (23/10), είχε δηλώσει ότι δεν ήξερε καν, πότε ήταν προγραμματισμένη η πρώτη συνάντηση της Λαμποράλ Κούτσα με την πρώην ομάδα του. Η ερώτηση είχε εύλογο νόημα και είχε να κάνει με την ανεξήγητη απόφαση του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, να τον παραγκωνίσει – εντελώς ξαφνικά στα μέσα της περυσινής χρονιάς – στην άκρη του πάγκου και μετά την κατάκτηση όλων των τίτλων (Super Copa, Copa del Rey, Liga ACB και Euroleague), το περασμένο καλοκαίρι, να εισηγηθεί τη λύση του συμβολαίου του (είχε διάρκεια μέχρι το 2016)!

Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Μπουρούση, που έλυσε κοινή συναινέσει (με διόλου ευκαταφρόνητη αποζημίωση) και σε πολύ καλό κλίμα τη συνεργασία του με την “βασίλισσα” και μετά από μία ακόμη θετική παρουσία σε διεθνή διοργάνωση (Ευρωμπάσκετ) με την Εθνική ομάδα, επέλεξε να αγνοήσει τις “σειρήνες” των ηγεμονικών προτάσεων από την Κίνα και να παραμείνει κάτοικος Ισπανίας, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα της Βιτόρια. Έκτοτε, όποτε πατάει στο παρκέ, ο 32χρονος διεθνής σέντερ αγωνίζεται λες και έχει κάτι να αποδείξει και η απόδοσή του με τη φανέλα της άλλοτε κραταιάς Ταού, κυμαίνεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, που μετά από τους πρώτους 3 μήνες της σεζόν, βάσει αριθμών, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος και της Ευρωλίγκα.

Ποιος δεν θέλει να κερδίσει αυτόν που τον έδιωξε;

Όλα αυτά, όμως, ίσχυαν και μέχρι την 12η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και σίγουρα πριν από το πρώτο συναπάντημα της εφετινής χρονιάς με τον Πάμπλο Λάσο και την ομάδα τη φανέλας της οποίας φορούσε τα δύο τελευταία χρόνια. Το τι έγινε στο ματς της “Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα” μπροστά σε ένα κοινό 15.500 θεατών (ρεκόρ στην ιστορία της Liga ACB) και το πόσο κομβική ήταν η συμβολή του έμπειρου Καρδιτσιώτη ψηλού (24π., 8ρ. & 3κλ.) στη νίκη (86-80) των Βάσκων, σίγουρα το ξέρουν όλοι οι Έλληνες μπασκετόφιλοι. Αυτό που ενδεχομένως να μην ξέρουν, όμως, είναι τι επακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα, όταν το αγαπημένο παιδί των “aficionados” της Λαμποράλ Κούτσα, πήγε να χαιρετήσει τους παλιούς του συμπαίκτες αλλά και τα μέλη της διοίκησης της Ρεάλ, που είχαν ταξιδέψει με την αποστολή...

Οι αγκαλιές με τους πρώην συμπαίκτες και ο διάλογος με τον αντιπρόεδρο!

Η πιο εγκάρδια συνομιλία που είχε και συνοδεύτηκε με ένθερμο εναγκαλισμό έγινε με τον Σέρχιο “Τσάτσο” Ροντρίγκεζ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε (20π. & 8ασ.) για να αποφύγουν την ήττα οι Μαδριλένοι. Ματσιούλις, Ρίβερς, Αγιόν, Νοτσιόνι, Κάρολ και Ρέγιες συνεχάρησαν τον Μπουρούση για την εμφάνισή του αλλά και για την συνολική απόδοσή του στην εφετινή σεζόν, αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ ο αντιπρόεδρος της ομάδας Χουάν Κάρλος Σάντσεζ αγκάλιασε τον Έλληνα άσο και πριν του παραδώσει το δώρο του Φλορεντίνο Πέρεθ (ένα συλλεκτικό Rolex) για τους τέσσερις τίτλους της περυσινής σεζόν, του είπε: «Εγώ ξέρεις πόσο πολύ σ' αγαπάω και ποια ήταν η δική μου θέση...»

Ο νέος “βασιλιάς” του μπάσκετ στην Βασκονία!

Θα αναρωτιέστε αν υπήρξε επαφή του MVP της αγωνιστικής στο ισπανικό πρωτάθλημα, με το πρώην προπονητή του... Ο Μπουρούσης ήταν αυτός που τον χαιρέτησε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του ευχήθηκε “καλή χρονιά” και μετά το ματς και τις καθιερωμένες χαιρετούρες με τους αντιπάλους και πρώην συμπαίκτες, επέλεξε να στραφεί προς την εξέδρα και να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της ομάδας του για την συγκλονιστική τους συμπαράσταση. Ο Έλληνας διεθνής σέντερ, άλλωστε, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των συζητήσεων που κάνουν οι κάτοικοι της Βιτόρια σχετικά με την ομάδα τους, υπογράφει πάρα πολλά αυτόγραφα κάθε φορά που βγαίνει από το γήπεδο και την επομένη της νίκης επί της Ρεάλ, δέχθηκε με χαρά τα συγχαρητήρια και το αίτημα δύο ηλικιωμένων κυριών που τον αναγνώρισαν μέσα στην τράπεζα!

Από το “σκάσε και παίξε” στο “ωραίος τύπος και κορυφαίος σέντερ”!

Το εύλογο ερώτημα, όμως, δεν απευθύνθηκε ποτέ στον Πάμπλο Λάσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξής Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Λαμποράλ Κούτσα-Ρεάλ. “Πως είναι δυνατόν να μην χρειάζεται στη Ρεάλ, ένας παίκτης που έβαλε στα καλάθια όλους τους ψηλούς της; Επειδή είστε από την Βασκονία, να υποθέσουμε ότι ήταν ένα δώρο προς μία ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας σας”, θα ρωτούσε κάλλιστα να ρωτήσει ένας Έλληνας δημοσιογράφος! Έτσι ο 48χρονος τεχνικός απλά κλήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για τον Γιάννη Μπουρούση. «Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός σέντερ για τον οποίο τρέφω μεγάλο σεβασμό. Παράλληλα, είναι κι ένας πολύ ωραίος τύπος και χαίρομαι που πέρυσι κερδίσαμε όλα τα τρόπαια μαζί!», είπε ο γίγας Παύλος χαμογελώντας με αμηχανία, χωρίς να πείσει κανέναν για την εγκαρδιότητα της απάντησής του... Πέρυσι τέτοια εποχή, άλλωστε, του έλεγε “σκάσε και παίξε” σε ζωντανή σύνδεση κατά τη διάρκεια τάϊμ-άουτ στο Βελιγράδι...

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα