Τσιμίκας: Το... πνευματικό παιδί των Γεωργάτου και Καμπιάσο! (pics & vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τσιμίκας: Το... πνευματικό παιδί των Γεωργάτου και Καμπιάσο! (pics & vids)

bet365

Είναι νέος, εξελίξιμος, δουλευταράς και... εκλεκτός των Γεωργάτου και Καμπιάσο! Το Gazzetta.gr παρουσιάζει τον Τσιμίκα που κερδίζει με την αξία του μία θέση στον Ολυμπιακό και πάει και για βασικός και με Καλλονή!
Από τις Σέρρες και τον Πανσερραϊκό στον Ολυμπιακό, την ομάδα Νέων και το Τσάμπιονς Λιγκ των μικρών και από εκεί στην πρώτη ομάδα. Ο γεννημένος στις 12/5/1996 Κώστας Τσιμίκας (σ.σ. που έχει έναν αδερφό που επίσης παίζει ποδόσφαιρο) υπήρξε διακαής πόθος των Πειραιωτών αλλά και του ΠΑΟΚ. Τελικώς όμως κατέληξε στο Λιμάνι διότι έκρινε πως ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του. Σε συνθήκες πρώτης ομάδας είχε αρχίσει να λειτουργεί από πέρυσι. Να παίρνει εμπειρίες από προπονήσεις και να μπαίνει σε αποστολές σε ματς Κυπέλλου. Φέτος ήταν η... χρονιά του! Ένα παιδί το οποίο ξεχώρισε προσωπικά ο Γρηγόρης Γεωργάτος και επένδυσε πάνω από την πρώτη στιγμή που τον έφερε στους Νέους (σ.σ. για δοκιμή τον Γενάρη του 2014 για να κλείσει μετά συμβόλαιο). Πριν καν ο Γεωργάτος πάρει πόστο στην πρώτη ομάδα είχε δει στον πιτσιρικά όλα τα ατού του που θα τον έφερναν ψηλά, εφόσον συνέχιζε την σκληρή δουλειά και την μεγάλη προσπάθεια.
Ο νεαρός αριστεροπόδαρος άσος αγωνίζεται με την ίδια ευκολία ως αριστερός μπακ, αλλά και ως αριστερός χαφ, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» προτιμάται στην άμυνα, ώστε να βοηθάει και με τις προωθήσεις του. Σε τρία ματς φέτος στο Κύπελλο με Πλατανιά, Παναιγιάλειο και Απόλλωνα Σμύρνης βγάζει διαρκώς θετικό πρόσημο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερος. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης έχει κάνει εξαιρετικό παιχνίδι από κάθε άποψη και ενώ είχε και την ασίστ στο 0-1 του Φουστέρ. Η πολύ καλή του εικόνα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με την δεξιά πλευρά των ερυθρόλευκων που είχε φανερό πρόβλημα. Σε ένα τραγικό γήπεδο έβαλε τα πόδια του στην... φωτιά, έδωσε σκληρές μάχες, έπεφτε με δύναμη στην μπάλα και με καίρια τάκλιν και γενικά τα έδωσε όλα.
Ο Φουστέρ μάλιστα επειδή γνωρίζει πολύ καλά πως η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο και επειδή είναι πάντα δίπλα στους «μικρούς», έτρεξε κατευθείαν στον νεαρό μπακ του Ολυμπιακού για να τον ευχαριστήσει. Τον πήρε αγκαλιά και τον ευχαρίστησε για την εξαιρετική πάσα που του έβγαλε, «ανεβάζοντας» στα... ουράνια τον πιτσιρικά.
Η ασίστ Νο1, τα... φροντιστήρια του Καμπιάσο και τα εύσημα του Σίλβα
Αυτή ήταν και η δεύτερή του ασίστ, καθώς είχε βγάλει και εξαιρετική μπαλιά στον Τσόρι για την κεφαλιά - ψαράκι του για την αναμέτρηση με τον Παναιγιάλειο. Σε ένα ματς όπου ο Εστέμπαν Καμπιάσο πήγε μετά από αυτό το γκολ πρώτα σε εκείνον να τον συγχαρεί και μετά στον... κολλητό του Τσόρι. Και βέβαια είναι γνωστό πως ο Καμπιάσο κάνει και τα... φροντιστήριά του στον Ρέντη σε αυτόν αλλά και σε άλλους πιτσιρικάδες όπως ο Ζντιέλαρ. Εξάλλου μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα ο Αργεντίνος άσος συνεχάρη προσωπικά και τον Τσιμίκα και τον Σέρβο για την προσπάθειά τους ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός τον επιβράβευσε μιλώντας του και προσωπικά στον αγωνιστικό χώρο και με καλά λόγια μόλις τελείωσε το ματς. Για να ασχολείται μαζί του και ο Καμπιάσο και ο Τσόρι κάτι ξέρουν παραπάνω... Ο Τσιμίκας ήταν βασικός και στα τρία ματς του Κυπέλλου και ενώ όπως αναφέραμε και πριν κατέγραψε δύο ασίστ.
Ετοιμάζεται για βασικός και με Καλλονή
Ελλείψει Μαζουάκου, που έχει συμπληρώσει κάρτες, ο Μάρκο Σίλβα ετοιμάζει από τώρα για βασικό με την Καλλονή τον πιτσιρικά. Ο ίδιος άλλωστε τον χαρακτήρισε αντί-Μαζουάκου και αυτός και ο Σαλίνο ήταν οι βασικοί λόγοι που δεν ζήτησε άλλον αριστερό μπακ. Τον πιστεύει πολύ τον Τσιμίκα ο Ίβηρας προπονητής και θα του δώσει και άλλες ευκαιρίες. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται στις δηλώσεις του.
Δουλευταράς και... σφουγγάρι σε ότι ακούει
Δεν είναι μόνο ο Γρηγόρης Γεωργάτος που έχει από κοντά στον Ρέντη τον Τσιμίκα. Και ο Καμπιάσο και αρκετοί... παλιοί της ομάδας τον συμβουλεύουν και τον καθοδηγούν. Για το πως θα δουλεύει και το πως θα συμπεριφέρεται και στις προπονήσεις και στους αγώνες. Ο μικρός έχει μεγάλη όρεξη και δείχνει τεράστια διάθεση για πρόοδο και δουλειά. Και τους ακούει όλους πολύ προσεκτικά, διότι θέλει να πάει μπροστά και να πετύχει στον Ολυμπιακό. Τραβάει σαν... σφουγγάρι όλες τις γνώσεις που παίρνει στον Ρέντη. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη με τρομερή ταχύτητα, σωστή κάλυψη των χώρων και τακτική παιδεία. Παίζει όλη την αριστερή πλευρά, έχει πολύ καλές τοποθετήσεις αλλά και εξαιρετικό πόδι, βγάζοντας καταπληκτικές σέντρες. Και στις στημένες φάσεις όμως είναι επικίνδυνος.
Αριστερός μέσος στον Πανσερραϊκό που αναδείχθηκε από τον Γρηγορίου
Ο Τσιμίκας ως γνωστόν ξεκίνησε την διαδρομή του από τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και στην συνέχεια βρέθηκε στις Ακαδημίες του Πανσερραϊκού, ως μεσοεπιθετικός, λόγω ποιότητας.
Με εισήγηση του τότε προπονητή, Μιχάλη Γρηγορίου, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και πολύ γρήγορα ξεχώρισε και... γυάλισε σε μεγάλες ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Στον Πανσερραϊκό έπαιξε αρκετά ως αριστερός μέσος και φυσικά οφείλει και πολλά στον Γρηγορίου που τον πίστεψε και τον ανέδειξε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα