ΜακΚόλουμ: Ο παίκτης των 82π. “απειλεί” την ΑΕΚ! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
ΜακΚόλουμ: Ο παίκτης των 82π. “απειλεί” την ΑΕΚ! (pics & vids)
Ο Έρικ ΜακΚόλουμ θα βρεθεί ξανά απέναντι σε ελληνική ομάδα και το gazzetta.gr γράφει για τον άλλοτε γκαρντ του Απόλλωνα και του Πανιωνίου.

Δεν τον λες άγνωστο στο ελληνικό κοινό. Το αντίθετο. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είναι ένα όνομα που έχουμε ακούσει αρκετά τον τελευταίο καιρό και μπαίνει ξανά στις… ζωές μας, αφού σήμερα (18:30, OTE Sports 4) θ’ αποτελέσει έναν εκ των βασικών “πονοκεφάλων” του Ντράγκαν Σάκοτα.

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Πόλη με αντίπαλο τη Γαλατάσαραϊ κι είναι δεδομένο πως για να έχει η Ένωση μία τύχη παραπάνω, οφείλει να σταματήσει τον Έρικ ΜακΚόλουμ. Ο τελευταίος κάνει τη διαφορά για την τουρκική ομάδα. Το είδαμε στην πρεμιέρα. Η Γαλατά πέρασε με δυσκολία από την έδρα της Νεπτούνας (90-94) με τον ΜακΚόλουμ να τελειώνει το ματς με 32 πόντους, 5/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες και μόλις 3 λάθη!

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρει με απίστευτο ρυθμό. Αυτός είναι ο Έρικ ΜακΚόλουμ. Ένας σκόρερ ολκής, ικανός να “σκοτώσει” την αντίπαλη άμυνα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΒΕΤΟΥΛΑ

Πώς μπήκε ο Αμερικανός στη ζωή μας; Ο Νίκος Βετούλας τον έφερε στην Πάτρα το 2012 κι έδειξε από την αρχή πως πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση. Έτσι κι αλλιώς, από την αρχή της καριέρας του ήταν σκόρερ. Στο κολέγιο με το Goshen έβαλε συνολικά 2789 πόντους κι ολοκλήρωσε τη… θητεία του ως πρώτος σκόρερ όλων των εποχών, ενώ πριν έρθει στην Ελλάδα έβαζε 24.3 πόντους ανά παιχνίδι στο Ισραήλ (2011/2012). Ο Νίκος Βετούλας, λοιπόν, τον εμπιστεύτηκε και δεν έκανε λάθος. Τη σεζόν 2012-2013 ο Αμερικανός γκαρντ (γενν. το 1988, ύψος 1.88μ.) μέτρησε 15.1 πόντους κατά μέσο όρο κι έδειξε πως είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Την επόμενη σεζόν ο ΜακΚόλουμ έπαιξε ξανά στη χώρα μας. Κι έκανε ακόμα περισσότερο… θόρυβο, αφού πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις με τη φανέλα του Πανιωνίου! Το γεγονός ότι τελείωσε τη χρονιά με μέσο όρο 17.7 πόντους ανά αγώνα και ποσοστά στα τρίποντα 39.4%, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για… ανάλυση. Ο ΜακΚόλουμ ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Basket League κι αναδείχθηκε MVP του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά ο ΜακΚόλουμ είχε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του και στην Ευρώπη.

Έπαιξε με τον Πανιώνιο σε 16 αναμετρήσεις στο Eurocup κι ήταν εκ νέου ασταμάτητος. Έκανε αυτό που ξέρει να κάνει σε απίστευτο βαθμό. Σκόραρε με απίστευτο ρυθμό κι ολοκλήρωσε τη σεζόν με 20.2 πόντους κατά μέσο όρο.

ΚΙΝΑ & ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετά από δύο εντυπωσιακές σεζόν σε Απόλλωνα και Πανιώνιο, είχε έρθει η ώρα να κάνει τη… μεγάλη μεταγραφή. Πολλοί περίμεναν να παίξει σε ομάδα της Euroleague, εν τέλει, όμως, ο ΜακΚόλουμ είπε “ναι” στην Κίνα! Εκεί όπου οι άμυνες δεν παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο κι ο Αμερικανός γκαρντ έκανε… πλάκα! Θέλετε αριθμούς; Ο ΜακΚάλουμ έβαζε 39.6 πόντους ανά συμμετοχή (σ.σ. 38 ματς) και φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το show που έδωσε όταν… σταμάτησε στους 82!!! Το σχετικό video βρίσκεται στη gallery.

Φέτος το καλοκαίρι ήχησαν οι σειρήνες της Ευρώπης, υπήρχε η προοπτική της παραμονής στην Κίνα και κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά έχασε τον Κώστα Σλούκα και βγήκε στην αγορά, προκειμένου να ενισχύσει την περιφερειακή της γραμμή. Από τους πρώτους παίκτες που κοίταξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν ο ΜακΚόλουμ. Τον ξέρει πολύ καλά. Συνεργάστηκαν στον Πανιώνιο. Και τον ήθελε στον Ολυμπιακό.

Το κασέ του, όμως, ήταν πολύ υψηλό για τα λεφτά που έδιναν οι “ερυθρόλευκοι” κι εν τέλει ο Αμερικανός κατέληξε στη Γαλατάσαραϊ. Δεν φεύγει, όμως, από την… ελληνική επικαιρότητα, αφού σήμερα (18:30) θέλει να κάνει τη ζημιά στην ΑΕΚ και στον δεύτερο γύρο θα επιστρέψει στη χώρα μας...