Ο εκπληκτικός Οθέλο Χάντερ

Μαριάννα Αξιοπούλου
Ο εκπληκτικός Οθέλο Χάντερ

bet365

Το όνομά του είναι συνώνυμο της ζήλιας. Και κόντρα στην τραγωδία του Σαίξπηρ, ο Οθέλο Χάντερ στον Ολυμπιακό την προκαλεί. To gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αμερικανό σέντερ του Ολυμπιακού!

1. Οι γονείς του είναι αμφότεροι από τη Λιβερία και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Ο Τέγκμπα Οθέλο Χάντερ, όπως είναι το πλήρες του όνομα, γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1986 και την οικογένεια συμπληρώνουν δύο ακόμα παιδιά. Ο Pleasant και ο Νιτζερέιν.

2. Το μπάσκετ μπήκε πολύ καθυστερημένα στη ζωή του Οθέλο. Για την ακρίβεια, το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε και στο οποίο σκεφτόταν να κάνει επαγγελματική καριέρα ήταν το αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Μέχρι την ηλικία των 17 ετών έπαιζε στη θέση του ακραία υποδοχέα και αφού σταμάτησε ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Ουσιαστικά έπαιξε μόνο ένα χρόνο στο γυμνάσιο του Richard J. Reynolds πριν πάει στο κολέγιο.

3. Η ατζέντα του δεν ήταν γεμάτη από κολέγια που έκαναν ουρά για να τον αποκτήσουν, ούτε υποτροφίες από τις οποίες είχε τη δυνατότητα να διαλέξει. Συνέχισε στο Hillsborough C.C., όπου μετά από δύο χρόνια είδε να έρχονται στο δρόμο του όλα εκείνα που έλειπαν πριν μερικά χρόνια. «Επέλεξα να πάω εκεί για να βρω τον εαυτό μου και να βελτιώσω τους βαθμούς μου. Κατάφερα να γίνω καλύτερος παίκτης χάρη στην προσοχή που είχα από τους προπονητές και πόσο ασχολήθηκαν μαζί μου».

4. Το πόσο βελτιώθηκε σε δύο χρόνια, το μαρτυρά η επόμενη λίστα… University of Texas, Colorado, South Florida, Oklahoma, University of Southern California, Carolina και Ohio State! Εφτά κολέγια και, μάλιστα, πρώτης κατηγορίας ενδιαφέρθηκαν για τον Οθέλο Χάντερ, ο οποίος θα επέλεγε το Ohio State. «Μόλις το επισκέφτηκα έχασα το μυαλό μου. Είδα στο γυμναστήριο και είπα «σοβαρά τώρα, εδώ θα παίζουμε;». Στην πρώτη του χρονιά στο Οχάιο έπαιξε στο φάιναλ φορ και είχε μέσο όρο 17,4 λεπτά με 5,7 πόντους και 4,5 ριμπάουντ, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι στη δεύτερή του χρονιά ήταν συμπαίκτης με τον Στέργιο Κουφό.

5. Ο Θαντ Μάτα, ο οποίος μέχρι και σήμερα συνεχίζει να είναι προπονητής στο Οχάιο συμπληρώνοντας έντεκα χρόνια, ήταν εκείνος που τον επέλεξε το 2006 και εκείνος που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Χάντερ μετά την αποφοίτησή του. «Είναι ο μοναδικός παίκτης που έχω δει να προσαρμόζεται τόσο γρήγορα και τόσο καλά από το junior NCAA σε μια ομάδα του Big-Ten». Ο Χάντερ αποφοίτησε με 27 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής, 9,9 πόντους και 6,5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

6. Σειρά είχε το όνειρο του ΝΒΑ. Με δεδομένο ότι ο Οθέλο Χάντερ δεν θα ήταν στις σίγουρες επιλογές του ντραφτ, ξεκίνησε ένα μαραθώνιο προπονήσεων! «Ήταν μια δύσκολη διαδικασία, αλλά παράλληλα όμορφη γιατί πήγα σε μέρη που δεν είχα πάει πριν στη ζωή μου. Το δύσκολο είναι ότι ζεις με μια τσάντα για ένα μήνα και δεν έχεις ρούχα για ένα μήνα σε αυτή την τσάντα. Φοράς τα ίδια ξανά και ξανά. Έφευγα από τη δύση και πήγαινα στην ανατολή και μετά πάλι στη δύση. Θεωρώ, όμως, ότι με εξαίρεση μια-δυο περιπτώσεις, όλες οι προπονήσεις πήγαν καλά».

7. Το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Στο Ντραφτ του 2008, στο οποίο ο συμπαίκτης του Κώστας Κουφός επιλέχτηκε στο νούμερο 23, ο Οθέλο Χάντερ έμεινε εκτός διαδικασίας. Θεωρήθηκε, μάλιστα, ένας από τους 14 αξιόλογους παίκτες που δεν βρήκαν θέση, σε μια λίστα που είχε και τον ΝτεΜάρκους Νέλσον του Παναθηναϊκού. Ο εκπρόσωπός του, είχε την εξήγηση… «Είναι ωραίο να ακούς το όνομά σου στη βραδιά των ντραφτ. Νιώθεις αναγνώριση. Καταλήγεις, όμως, έξι εβδομάδες αργότερα να ξυπνάς στην Ευρώπη. Υπήρχαν συμβόλαια για τον Οθέλο την παραμονή του ντραφτ, αλλά ήταν καλύτερα να κρατήσουμε τις επιλογές μας ανοικτές».

8. Το ρίσκο που πήρε ο εκπρόσωπός του, άξιζε τον κόπο. Μέσα στο καλοκαίρι οι Ατλάντα Χοκς έδωσαν συμβόλαιο στον Χάντερ, ο οποίος δεν ήταν και τόσο ψύχραιμος όταν ενημερώθηκε για τα νέα. «Άρχισα να ουρλιάζω μέσα στο αυτοκίνητο. Ήμουν με τον κολλητό μου από το junior college και προς στιγμήν νόμιζε ότι τρελάθηκα», έλεγε και συμπλήρωνε γεμάτος αυτοπεποίθηση. «Ξέρω ότι μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ. Ίσως κάποιες ομάδες να μην το πιστεύουν και το κατανοώ. Αλλά πιστεύω τόσο πολύ στον εαυτό μου, που όταν βάλω κάτι στο μυαλό μου, θα το κάνω».

9. Η αλήθεια είναι ότι το έκανε! Έπαιξε 23 ματς σε δύο χρόνια με ενδιάμεση στάση στο NBDL και μετά ξύπνησε στην… Ελλάδα. Η πρώτη ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη ήταν ο Ηλυσιακός, ο οποίος τον απέκτησε στις 17 Φεβρουαρίου του 2010 και ο Αμερικανός έπαιξε σε εννέα ματς με μέσο όρο 10,3 πόντους και 7,4 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Ακολούθησε Ιταλία, Κίνα όπου όπως παραδέχτηκε το φαγητό ήταν από μόνο του μια εμπειρία ζωής και ταυτόχρονα μια μεγάλη περιπέτεια, Ισπανία, Ουκρανία και πάλι Ιταλία, πριν έρθει η μεγάλη ευκαιρία με τον Ολυμπιακό. Ο Οθέλο Χάντερ άργησε να… ξυπνήσει στην Ευρώπη, αλλά φαίνεται πως του άρεσε καλύτερα σε αυτή την πλευρά του Ατλαντικού.

10. Τα μέρη που μεγάλωσε τα ονειρεύεται μόνο για μετά τη… συνταξιοδότησή του. «Θέλω να γυρίσω στην πόλη μου, να έχω την οικογένειά μου και τους φίλους μου», παραδέχεται, ενώ τα παιδιά είναι η μεγάλη του αδυναμία. «Αν δεν έπαιζα μπάσκετ, θα ήθελα να δουλεύω μαζί τους. Να είμαι κάτι σαν μέντορας, σαν καθοδηγητής, να έχω μαζί τους ένα μάθημα στο σχολείο και με κάθε πιθανό τρόπο να βοηθάω τα παιδιά να αναπτύσσονται ψυχικά». Έχει ακόμα χρόνο γι’ αυτό…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα