Ντουράντ: Το κορυφαίο επιθετικό... όπλο του ΝΒΑ ονειρεύεται την επιστροφή στον θρόνο! (infographic & vid)

Ντουράντ: Το κορυφαίο επιθετικό... όπλο του ΝΒΑ ονειρεύεται την επιστροφή στον θρόνο! (infographic & vid)

Νίκος Καρφής
Ντουράντ: Το κορυφαίο επιθετικό... όπλο του ΝΒΑ ονειρεύεται την επιστροφή στον θρόνο! (infographic & vid)

bet365

Ο Κέβιν Ντουράντ φόρτωσε με 42 πόντους το καλάθι των Πέισερς και έδειξε ξανά πως είναι το κορυφαίο επιθετικό όπλο που έχει δει το ΝΒΑ εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν ο Ντουράντ είναι καλά, δεν έχει αντίπαλο. Δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι για να τον περιορίσεις, αφού ο τύπος δεν μαρκάρεται.

Έχει τόσο μεγάλο ρεπερτόριο που κάθεσαι απλά και τον χαζεύεις να βομβαρδίζει τα αντίπαλα καλάθια. Ο KD έστειλε άλλο ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, μετά τους 42 πόντους (είχε και 10 ασίστ) που έβαλε στους Πέισερς. Το gazzetta.gr γράφει για τον one of a kind, Κέβιν Ντουράντ που έχει μόνο έναν στόχο. Την επιστροφή στον θρόνο του ΝΒΑ.

Ο υγιής Ντουράντ ανήκει στο TOP 2 του ΝΒΑ

Δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς πως ο υγιής Ντουράντ, ο Ντουράντ των Ουόριορς ήταν μέσα στους 2 κορυφαίους παίκτες του πλανήτη μαζί με τον ΛεΜπρόν.

Ο KD πήρε 2 σερί πρωταθλήματα στο Γκόλντεν Στέιτ, όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε μια ομάδα που υπάρχουν και οι υπερπαίκτες Κάρι και Τόμπσον. Ουδέποτε τον… καπέλωσαν, εκείνος ήταν το πρώτο όνομα στους τελικούς. Εκείνος πήρε στα χέρια το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των τελικών.

Στους Νετς ήθελε νέες προκλήσεις και στις βραδιές του, δείχνει σε όλο τον κόσμο πως ανήκει στο ΤΟP 2 του ΝΒΑ μαζί με τον Βασιλιά Τζέιμς. Ο υγιής Ντουράντ δεν έχει αντίπαλο, μπορεί να σε διαλύσει χωρίς να ιδρώσει, χωρίς να κουραστεί.

Είναι απίθανος στον επιθετικό τομέα και διαθέτει ποιότητα που ελάχιστοι παίκτες είχαν στο παρελθόν. Ένα... καθαρόαιμο άτι που σε σκοτώνει τόσο γλυκά με τις κινήσεις του. Ο KD έδωσε άλλο ένα show κόντρα στους Πέισερς και το κοντέρ έγραψε 42 πόντους και τα έβαζε από παντού όπως βλέπετε και στο γράφημα του sofascore.

Mάλιστα ο ΚD έκανε το 57ο ματς της καριέρας του με 40+ πόντους, όντας έκτος στη συγκεκριμένη λίστα τις τελευταίες 40 σεζόν. Μόνο οι ΛεΜπρόν και Χάρντεν είναι οι εν ενεργεία παίκτες με περισσότερα.

Το Μπρούκλιν ετοιμάζεται και για τα playoffs, εκεί όπου ο KD θα έχει έναν στόχο. Το πρωτάθλημα και την επιστροφή στην κορυφή. Μια κορυφή που είχε το 2017 και το 2018, ωστόσο μετά ο σοβαρός τραυματισμός τον έριξε από εκεί και δεν τον άφησαν να συνεχίζει να είναι το Νο.1.

Φέτος έχει μια μεγάλη ευκαιρία, αφού μαζί του βρίσκονται και οι Ίρβινγκ-Χάρντεν. Με διαφορά αυτοί οι 3 κύριοι είναι η κορυφαία τριπλέτα στο ΝΒΑ και μία από τις καλύτερες στον επιθετικό τομέα που έχει δει ποτέ το ΝΒΑ.

Οτιδήποτε εκτός τον τίτλο θα είναι αποτυχία για εκείνους και φυσικά τον Κέβιν Ντουράντ που έκανε υπομονή, επέστρεψε και δείχνει έτοιμος να το πάει ξανά μέχρι το τέλος.

To πιο ολοκληρωμένο επιθετικό πακέτο της 10ετίας

Είναι ίσως ο μοναδικός παίκτης στο ΝΒΑ που δεν μαρκάρεται. Δεν μπορείς να τον… κάνεις καλά γιατί έχει 1000 τρόπους για να σε «σκοτώσει». Και το κυριότερο σουτάρει πάντα πάνω από τον προσωπικό του αντίπαλο. Σουτάρει από ψηλά και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί αμυντικός για να του παίξει καλή άμυνα.

Eίναι 2.08 και έχει τόσα… όπλα στη φαρέτρα του.

Μπορεί να σουτάρει από μακριά, να σε… εκθέσει με midrange, να εκτελέσει μετά από ντρίμπλα, να σε… «σκοτώσει» σε catch n' shoot κατάσταση.

Έχει την εκρηκτικότητα και την ντρίμπλα για να… καλπάσει σαν καθαρόαιμο άτι και να καρφώσει με λύσσα. Μπορεί να ποστάρει τον οποιονδήποτε και την κατάλληλη στιγμή να σου στάξει το υπέροχο fadeaway του.

Αναμφίβολα είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας στο ΝΒΑ, ένα… υβρίδιο που εμφανίζεται μια φορά στα 100 χρόνια.

Η ποιότητα του είναι τεράστια και μένει να δούμε αν θα αγγίξει την ετοιμότητα που είδαμε στους Ουόριορς και στα playoffs. Είναι σημαντικό να δούμε τον Ντουράντ που γνωρίζει όλο το ΝΒΑ, τον Κέβιν που ήταν φόβος και τρόμος για τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν κατά τη διάρκεια της postseason εμφανιστεί αυτός ο Κέβιν στο παρκέ, τότε όλοι οι αντίπαλοι θα έχουν πρόβλημα.

Αν ο Ντουράντ είναι στο 100% τότε οι Νετς είναι φαβορί για τίτλο, αφού και το ρόστερ τους είναι εξαιρετικό. Ο KD γύρισε… αγριεμένος και διψά για… αίμα. Τα μάτια του είναι στο τρόπαιο, στον… θρόνο που έχασε για 2 χρόνια επειδή ήταν στα πιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίστονς - Μάβερικς 105-115: Ο Ντόντσιτς έλειπε, αλλά ο Χάρνταγουεϊ έριξε 42! (vid)

Θάντερ - Πέλικανς 95-109: Νικητής ο Ζάιον, άστοχος Ποκουσέφσκι! (vid)

Πέισερς - Νετς 130-113: Ο απίθανος Ντουράντ... τράβηξε 42 και έκαψε την Ιντιάνα! (vid)

Ρόκετς - Μπακς 143-136: Ο τραυματισμός του Γιάννη στοίχισε στα... ελάφια! (vid)

Αντετοκούνμπο: Τραυματισμός με το... καλημέρα απέναντι στους Ρόκετς! (vid)

Αντετοκούνμπο: Φτιάχνει τις βολές λίγο πριν το κρισιμότερο σημείο της σεζόν! (pics)

 

NBA Τελευταία Νέα