Τζέιλεν Μπράουν: Ψυχάρα εντός κι εκτός παρκέ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ο Τζέιλεν Μπράουν πήρε... φωτιά κόντρα στους Μάτζικ με 10 τρίποντα και το gazzetta.gr στέκεται στον σταρ των Σέλτικς που δεν σταματά να βελτιώνεται και η δράση του επεκτείνεται πολύ πιο μακριά από τις 4 γραμμές του γηπέδου.

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Κόντρα στους Μάτζικ έδειξε για άλλη μια φορά πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πως φέτος είναι η χρονιά του.

Ο Τζέιλεν Μπράουν πέτυχε 10 τρίποντα κόντρα στο Ορλάντο, παλεύοντας να ανεβάσει τους Σέλτικς στην βαθμολογία της Ανατολής.

Το gazzetta.gr γράφει για τον ιδιαίτερο all star της Βοστώνης που δεν θα σταματήσει ποτέ στη ζωή του να παλεύει εντός μα πολύ παραπάνω εκτός παρκέ, εκεί όπου υπάρχουν τα αληθινά προβλήματα και τα βιώνουν αρκετοί συνάνθρωποι μας.

Έγινε All Star και δεν σταματά να βελτιώνεται

Στη Βοστώνη οι προβολείς παίζουν περισσότερο στον Τζέισον Τέιτουμ, ωστόσο ο Τζέιλεν Μπράουν είναι πάντα εκεί, άξιος συμπαραστάτης.

Ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει, κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα σε άμυνα κι επίθεση. Επιτέλους οι κόποι ανταμείφθηκαν φέτος και βρέθηκε στην γιορτή των κορυφαίων για πρώτη φορά.

Μέχρι στιγμής μετρά 24.4 πόντους, 5.5 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 38.3% στα τρίποντα μέσα στη σεζόν. Είναι ένας... σκύλος και στις 2 μεριές του παρκέ, ενώ δείχνει να αντέχει την πίεση σε οριακά ματς.

Μια σεζόν γεμάτη ρεκόρ

Φέτος ο Τζέιλεν το έχει πάει σε άλλο επίπεδο και δεν σταματά τα ρεκόρ. Το πρώτο αφορά και τον Τέιτουμ.

Οι δύο σταρ των Σέλτικς άγγιξαν ένα μοναδικό ρεκόρ των δύο θρύλων της ομάδας από τα μέσα της δεκαετίας του '80. Ύστερα από τα οκτώ πρώτα ματς της σεζόν στο ΝΒΑ μέτρησαν 425 πόντους, όπερ και σημαίνει 53,1 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς. Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Σέλτικς!

Η καλύτερη ανήκει στους Λάρι Μπερντ και Κέβιν ΜακΧέιλ οι οποίοι στα οκτώ πρώτα παιχνίδια της σεζόν 1986-87 είχε έναν πόντο περισσότερο (426 ήτοι 53,3 πόντοι κατά μέσο όρο).

Επιπλέον έκανε και την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κόντρα στο Μέμφις. Ο γκαρντ των Σέλτικς έκαψε τους Γκρίζλις με 42 πόντους σε τρία δωδεκάλεπτα! Ένα πελώριο ρεκόρ καριέρας. Και χωρίς να πατήσει στο παρκέ για το τελευταίο δωδεκάλεπτο. Και με απίστευτα στατιστικά, αφού μέτρησε 15/21 σουτ και 7/10 τρίποντα!

Και δεν σταματάμε εδώ. Ο Μπράουν έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που τελειώνει ένα ματς με 33 πόντους, έχοντας αγωνιστεί λιγότερο από 20 λεπτά! Απέναντι στους Καβαλίερς ο Μπράουν το κατάφερε, γεμίζοντας την στατιστική του με 10/16 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 4/4 βολές!

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος στις 18 Δεκεμβρίου 2014 και δη σε αγώνα των Θάντερ κόντρα στους Ουόριορς, είχε πετύχει 30 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Για να φτάσουμε στο αδιανόητο βράδυ που είχε με τους Μάτζικ, αφού τελείωσε την αναμέτρηση με 10 τρίποντα. Απίθανος!

Κάτι παραπάνω από ένας καλός παίκτης.

Ο Τζέιλεν Μπράουν είναι ένα ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο άτομο που δεν σταματά να μάχεται για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Toν περασμένο Μάη ήταν ένας από τους NBAers που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του ρατσισμού, αφήνοντας το πληκτρολόγιο και το twitter και κατεβαίνοντας στους δρόμους για να γίνει ένα με τους διαδηλωτές που διαμαρτυρόντουσαν για τη δολοφονία του Φλόιντ. Ήθελε να περάσει το μήνυμα του κατά του ρατσισμού, του μίσους και των διακρίσεων, δείχνοντας σε όλα πως ορισμένα πράγματα είναι πολύ σημαντικότερα από το μπάσκετ.

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε 15 ώρες από τη Βοστώνη μέχρι την Ατλάντα για να γίνει ένα με τους διαδηλωτές.

Δίπλα στην ιστορική απόφαση των Μπακς

Οι Μπακς πήραν την ιστορική απόφαση να μην κατέβουν να παίξουν κόντρα στους Μάτζικ και με αυτό τον τρόπο έστειλαν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση κατά του ρατσισμού, του μίσους και των φυλετικών διακρίσεων.

Στη συνάντηση που έγινε τότε αρκετοί παίκτες ήθελαν να ακούσουν την εξήγηση των Μπακς για το γεγονός πως δεν ενημέρωσαν πριν πάρουν την απόφαση. Εκεί μίλησε ο Τζέιλεν Μπράουν των Σέλτικς και τόνισε πως τα... ελάφια δεν έχουν να εξηγήσουν τίποτα και σε κανέναν. Επίσης ανέφερε πως στηρίζει απόλυτα αυτό που έκαναν.

Τα συγκινητικά λόγια για τον Τζέικομπ Μπλέικ

Ο γκαρντ των Μπόστον Σέλτικς είχε σταθεί και στο νέο συμβάν αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν.

«Ήταν καταδικασμένος κακοποιός, είχε ιστορικό αστυνομικής βαρβαρότητας, πιθανότατα να είχε όπλο. Όμως αυτό το πλαίσιο δεν είναι εξοικειωμένο με Αφροαμερικανούς και ούτε σημαίνει θάνατο ή πυροβολισμούς για επτά φορές.

Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των Αφροαμερικανών και των έγχρωμων ανθρώπων έχουν ιστορικό με την αστυνομία. Είναι απόρροια της συστηματικής καταπίεση, της έλλειψης εκπαίδευσης, των οικονομικών ευκαιριών και της στέγασης. Οι περισσότεροι έγχρωμοι, οι περισσότερες κοινότητες μειονοτήτων, έχουν προβλήματα με την αστυνομία.

Το ερώτημα που θα ήθελα να κάνω είναι το εξής: Πιστεύει η Αμερική ότι οι μαύροι ή οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι απολίτιστοι και άγριοι ή απλά είμαστε προϊόντα στους χώρους και στο περιβάλλον όπου συμμετέχουμε; Αυτή είναι η ερώτηση που θα ήθελα να κάνω στην Αμερική. Και η Αμερική έχει αποδείξει την απάντησή της ξανά και ξανά. Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα; Δεν είναι άνθρωπος ο Τζέικομπ Μπλέικ;

Δεν με νοιάζει αν έκανε κάτι πριν από 10 χρόνια, πριν από 10 ημέρες ή πριν από 10 λεπτά. Εάν έχει εκτίσει την ποινή του και έχει απελευθερωθεί πίσω στην κοινωνία, αξίζει ακόμα να αντιμετωπιστεί σαν άνθρωπος! Δεν αξίζει να πυροβοληθεί στην πλάτη επτά φορές με την πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Τα παιδιά του δεν θα το παρακολουθήσουν ποτέ αυτό, η οικογένειά του δεν θα το καταλάβει ποτέ, και, ειλικρινά, ούτε και εγώ. Οι φίλαθλοι του μπάσκετ δημοσιεύουν τη φανέλα μου όλη την ώρα με το νούμερο 7. Όμως κάθε φορά που κοιτάζω τώρα τη φανέλα μου , αυτό που βλέπω είναι ένας μαύρος να πυροβολείται επτά φορές. Το μόνο που βλέπει η Αμερική είναι το φόντο του ή το ιστορικό του Είναι πιο εύκολο να το δεις αυτό από το να βλέπεις την αλήθεια».

«Το restart είναι κάτι "μεγαλύτερο" από εμάς»!

«Μπορώ να μιλήσω για τον εαυτό μου καλύτερα από τον καθένα. Θέλω να το ξεκαθαρίσω: Δεν ήθελα να πάω στο Ορλάντο. Είχα ανησυχίες, όχι μόνο για την κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και σχετικές με τον κορονοϊό, αλλά και κάποια οικογενειακά προβλήματα επίσης.

Αλλά, όταν κατάλαβα την ευκαιρία που μας δίνει ο σύλλογος και το ΝΒΑ να παίξουμε για κάτι που είναι μεγαλύτερο από τον εαυτό μου, τότε άλλαξα γνώμη», είπε και διευκρίνiσε:

«Σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου, όταν θα είμαι εκεί. Να εμπνεύσω και να ρίξω φως σε πράγματα που παραμελούνται και ελπίζω το ΝΒΑ και ο σύλλογός μας να το καταλάβουν», είχε πει ο Τζέιλεν για το restart της λίγκας που έγινε στη φούσκα του Ορλάντο.