Τάκερ: Οι Μπακς πήραν τον... μάστορα του corner 3! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Τάκερ: Οι Μπακς πήραν τον... μάστορα του corner 3! (pics & vids)

bet365

Οι Μπακς ανέβηκαν επίπεδο με την απόκτηση του Πι Τζέι Τάκερ και το gazzetta.gr γράφει για το... πολυεργαλείο που μπορεί να δώσει την ώθηση που χρειάζονται τα ελάφια στα playoffs.

Μια σημαντική κίνηση έκαναν οι Μπακς λίγες μέρες πριν το trade deadline.

Τα... ελάφια πρόσθεσαν στο δυναμικό τους τον Πι Τζέι Τάκερ από τους Ρόκετς, ενώ έστειλαν στο Χιούστον τον Όγκουστιν και τον Ντι Τζέι Ουίλσον. Το Μιλγουόκι έβαλε στη φαρέτρα του και τον Ρόντιονς Κούρουκς, αλλά και η επιλογή 1ου γύρου για το Draft του 2022 που είχαν δώσει οι Μπακς στους Ρόκετς, παλιότερα.

Το gazzetta.gr στέκεται στο... πολυεργαλείο που πήρε η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα στοιχεία που φέρνει στα... ελάφια.

Ο... μάστορας των corner 3s!

Φέτος ο Τάκερ σε 32 αγώνες έχει 4.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ, ενώ βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του ($7.969.537). Όμως αν δεις μόνο αυτό, βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος.

Ο πρώην φόργουορντ του Άρη είναι με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης της λίγκας την τελευταία πενταετία στα corner 3s.

Ο Τάκερ έχει ευστοχήσει σε 372 τρίποντα από τη γωνία τις τελευταίες 5 σεζόν και κανείς άλλος NBAer δεν βρίσκεται κοντά σε αυτόν τον αριθμό.

Αυτό βοηθά πολύ τον τρόπο παιχνιδιού των Μπακς, οι οποίοι ψάχνουν αρκετά το τρίποντο από τη γωνία με τα split outs, ενώ αρκετές φορές που ο Γιάννης κλείνεται από 2 και 3 παίκτες στη ρακέτα, βρίσκει τον αμαρκάριστο συμπαίκτη του στη γωνία. Και πλέον θα έχει παρέα έναν... δάσκαλο σε αυτόν τον τομέα. Ο Τάκερ... ακροβολίζεται συχνά πυκνά και περιμένει την κατάλληλη πάσα για να το στάξει.

«Ο Τάκερ ίσως να είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων από τη γωνία στην ιστορία του ΝΒΑ» είχε γράψει χαρακτηριστικά στο twitter ο Ντρέιμοντ Γκριν.

Πέρυσι είχε 36% τρίποντα, ενώ τις 2 προηγούμενες σεζόν σούταρε με 37% πίσω από τη γραμμή.

Mαρκάρει όλες τις θέσεις

Φυσικά ο Τάκερ δεν είναι γνωστός μόνο για το εξαιρετικό του τρίποντο από τη γωνία. Μιλάμε για έναν σκύλο πάνω στο παρκέ, έναν άνθρωπο που παίζει εξαιρετικά άμυνα πάνω στην μπάλα και βάζει εξαιρετικά το κορμί του.

Η εξυπνάδα του, του επιτρέπει να μαρκάρει όλες τις θέσεις, αφού είναι αρκετά ευέλικτος. Πέρυσι όταν οι Ρόκετς επέλεξαν να πάνε στο πείραμα με το small ball, τον είχαν στο «5» και ήταν αναγκασμένος να μαρκάρει σέντερ που φυσικά ήταν πολύ ψηλότεροι από εκείνον.

Ο Τάκερ κάνει τους Μπακς πολύ πιο σκληρούς στην άμυνα και σίγουρα μπορεί να κατευθύνει την ομάδα με την εμπειρία του, κάτι που θα χρειαστεί στα playoffs. Η εξαιρετική του άμυνα είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για το Μιλγουόκι ενόψει playoffs. Πέρυσι κλήθηκε να μαρκάρει μέχρι και τον Άντονι Ντέιβις στα playoffs. Mάλιστα στο Game 1 το small ball των Ρόκετς κατατρόπωσε τους Λέικερς, ενώ ο Άντονι Ντέιβις, ένας από τους κορυφαίους ψηλούς της λίγκας έμεινε χωρίς πόντο στις 26 άμυνες του Πι Τζέι Τάκερ!

O Tάκερ έψαχνε μια... διέξοδο πρωταθλητισμού και το Μιλγουόκι του την έδωσε

Το κλίμα του Χιούστον δεν σήκωνε τον Τάκερ, εδώ και καιρό. Ο παίκτης έδειχνε με κάθε τρόπο πως ήθελε να φύγει. Ο έμπειρος φόργουορντ επέλεξε να μην παίξει κόντρα στους Κινγκς, ενώ ήταν υγιής επειδή είναι απογοητευμένος που οι Ρόκετς δεν τον είχαν στείλει με ανταλλαγή σε κάποιον διεκδικητή του τίτλου.

Λίγες ώρες μετά τέθηκε εκτός ομάδας για να έρθει η λύτρωση για εκείνον με την ανταλλαγή στους Μπακς. Μετά τη φυγή του φίλου του Χάρντεν, ο Τάκερ ένιωθε ξένο σώμα στο Χιούστον και οι Μπακς ήρθαν την κατάλληλη στιγμή για να τον κάνουν και πάλι να μπει με λύσσα στο παρκέ.

Ο Τάκερ ψάχνει το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του και πάει στο Μιλγουόκι για να αποτελέσει έναν από τους κορυφαίου σωματοφύλακες του Γιάννη Αντετοκούνμπο ενόψει των απαιτητικών playoffs που θα έρθουν.

 

NBA Τελευταία Νέα