Χάρντεν: Αν συνεχίσει να πασάρει, μπορεί να γίνει ... κλειδί για τον τίτλο! (pics & vids)

Χάρντεν: Αν συνεχίσει να πασάρει, μπορεί να γίνει ... κλειδί για τον τίτλο! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χάρντεν: Αν συνεχίσει να πασάρει, μπορεί να γίνει ... κλειδί για τον τίτλο! (pics & vids)

bet365

O Tζέιμς Χάρντεν είχε 16 ασίστ κόντρα στους Ουόριορς και το gazzetta.gr γράφει για τον τρόπο που οι Νετς θα αυξήσουν τις πιθανότητες τους για τον τίτλο με τον Μούσια δημιουργό.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. |21+

Οι Νετς... πέρασαν σαν σίφουνες από το Σαν Φρανσίσκο, με τον Κέβιν Ντουράντ να πληγώνει τον πρώην συμπαίκτη του, Στεφ Κάρι.

Ο Τζέιμς Χάρντεν έκανε την καλύτερη εμφάνιση του στον τομέα της δημιουργίας από τότε που πήγε στο Μπρούκλιν, αφού μοίρασε 16 ασίστ (τις 8 από το ημίχρονο.

Το gazzetta.gr στέκεται στον τρόπο που αγωνίζεται ο Μούσιας στους Νετς, ο οποίος μπορεί να είναι καθοριστικός στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Χάρντεν πασάρει πολύ

Η τριάδα Ντουράντ-Ίρβινγκ-Χάρντεν είναι μία από τις κορυφαίες επιθετικές Big 3 στην ιστορία της λίγκας.

Το Μπρούκλιν θέλησε να παίξει τα ρέστα του φέτος και ξέρει πως οι απαιτήσεις είναι μεγάλες.

Οτιδήποτε λιγότερο από το πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία. Επίσης θα πρέπει το ταλέντο και η ποιότητα που υπάρχει στην ομάδα να νικήσει την... τρέλα τους.

Θα κριθούν πολλά από το πόσο θα βάλουν όλοι νερό στο κρασί τους και θα κάνουν πέρα τον εγωισμό τους για το καλό της ομάδας.

Χθες αναλύσαμε πόσες επιθέσεις παίρνει ο καθένας από την Big 3 στα ματς-θρίλερ και είδαμε πως ο Χάρντεν είναι λίγο ρηγμενος σε σχέση με τους άλλους 2.

Όμως αυτό δικαιολογείται από την στροφή του Χάρντεν στην πάσα, κάτι που είναι αναπόφευκτο, αφού στην ομάδα υπάρχουν 3 παικταράδες και χρειάζεται να κάνει έστω ο ένας πίσω.

Ο Χάρντεν έχει αγωνιστεί σε 14 ματς με τους Νετς και σε μόλις 2 από αυτά έχει μοιράσει λιγότερες από 2 ασίστ. Στο Μπρούκλιν ο Χάρντεν μοιράζει 11.6 ανά ματς, κάνοντας εντυπωσιακά πράγματα στην δημιουργία.

Ξέρει καλά να συνδυάζει σκορ και δημιουργία, αφού είναι ο κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της λίγκας με τουλάχιστον 30 πόντους, 10 ασίστ.

Από το ξεκίνημα του στους Νετς έδειξε πως έχει στραφεί λιγάκι στη δημιουργία, αφήνοντας τους άλλους 2 σταρ να πάρουν παραπάνω μπάλε στην επίθεση.

Στο ματς των Νετς με τους Ράπτορς Τζέιμς Χάρντεν συνέχισε το ρεσιτάλ στις ασίστ.

Ο Μούσιας έγινε ο πρώτος παίκτης που μοιράζει 10+ ασίστ στα 9 από τα 10 πρώτα ματς με μια ομάδα μετά τον Μαρκ Τζάκσον τη σεζόν 1996-97.

Ο μοναδικός που το έκανε εκτός από αυτούς τους 2 ήταν ο Νορμ Νίξον τη σεζόν 1983-84 με τους Κλίπερς.

Κορυφαίος πασέρ στη λίγκα

Πολλοί μπερδεύονται από το γεγονός πως ο Χάρντεν έκανε... παπάδες στο σκοράρισμα τα προηγούμενα χρόνια στο Χιούστον, εκεί όπου ήταν κορυφαίος σκόρερ στο ΝΒΑ τα τελευταία 3 χρόνια.

Όμως ξεχνούν το γεγονός πως το 2016-17 ήταν ο καλύτερος πασέρ στη λίγκα, κάτι που συμβαίνει και φέτος.

Ο Μούσιας μετρά 11.2 ασίστ φέτος στη σεζόν και είναι με διαφορά πρώτος. Γιανγκ και Ντόντσιτς που βρίσκονται στην 2η θέση έχουν από 9.4.

Η μπασκετική ευφυία του Χάρντεν και η ικανότητα του στη δημιουργία μπορούν να αποτελέσουν ένα... υπερόπλο στα χέρια του Στιβ Νας.

Μάλιστα κατάφερε να έχει 15+ ασίστ για 2η φορά φέτος, κάτι που έχει κάνει μόνο Ντερόν Ουίλιαμς στους Νετς πριν από αρκετά χρόνια.

Eπιπλέον μετά τη νίκη επί των Ουόριορς, ο Ιρβινγκ έδειξε έτοιμος να του δώσει τα... κλειδιά λέγοντας πως ο Μούσιας είναι ο point guard και εκείνος ο shooting guard.

Ο πασέρ Χάρντεν μπορεί να γίνει το... κλειδί

Στα κρίσιμα ματς των playoffs, θα είναι δύσκολο να είναι ευχαριστημένοι και οι 3 σταρ.

Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ αρέσκονται στο να παίρνουν προσπάθειες στα κρίσιμα και τώρα θα πρέπει να... βάλουν νερό στο κρασί τους.

Ήδη ο Χάρντεν έχει κάνει ένα βήμα πίσω και αυτό λειτουργεί για τους Νετς. Άλλωστε ο ίδιος είχε δηλώσει πως είχε κουραστεί με το να βάζει 40 πόντους σε κάθε ματς στο Χιούστον

«Στο Χιούστον έπρεπε συνεχώς να σημειώνω 40 πόντους κάθε βράδυ, για να έχουμε μία ελπίδα να κερδίσουμε. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα ήταν εξοντωτικό», είχε πει.

Αν ο Μούσιας συνεχίζει να πασάρει, αφήνοντας την... εκτέλεση στους άλλους 2, θα είναι πιο εύκολο να υπάρχει μια ισορροπία, γιατί αλλιώς χρειάζονται πολλές μπάλες γιατί και οι 3 είναι σεσημασμένοι σκόρερ.

Ο πασέρ Χάρντεν και η ικανότητα του να διαβάζει τις φάσεις μπορεί να είναι το... κλειδί των Νετς στον δρόμο για τον τίτλο. Αρκεί φυσικά να παίξουν και άμυνα οι Νετς, οι οποίοι είναι εκ των χειρότερων ομάδων στη λίγκα σε αυτόν τον τομέα.

Αν ο Χάρντεν θέλει να πάρει το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, ξέρει καλά πως μπορεί να πασάρει περισσότερο απ'οτι σε προηγούμενα playoffs.

Και φέτος είναι η μοναδική φορά που έχει συμπαίκτες με την ποιότητα του Ντουράντ και του Ίρβινγκ.

 

NBA Τελευταία Νέα