Λούκα Ντόντσιτς: Παιχταράς, αλλά κινδυνεύει να «κάψει» τον εαυτό του (vids)

Λούκα Ντόντσιτς: Παιχταράς, αλλά κινδυνεύει να «κάψει» τον εαυτό του (vids)

Αντωνία Σπανού
Λούκα Ντόντσιτς: Παιχταράς, αλλά κινδυνεύει να «κάψει» τον εαυτό του (vids)

bet365

Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε μια σπουδαία ατομική εμφάνιση, αλλά οι Μάβερικς πάλι έχασαν και εκείνος παραδέχτηκε τα λάθη του.

Δίχως κανέναν αστερίσκο ο Λούκα Ντόντσιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου μπάσκετ αυτή την στιγμή. Ο νεαρός Σλοβένος μέσα σε μόλις δύο χρόνια στο ΝΒΑ έχει τρελάνει την ιστορία, έχει σπάσει απίστευτα ρεκόρ και έχει αποδείξει ότι είναι φτιαγμένος για το μεγαλείο.

Αφού σάρωσε στην Ευρώπη ότι τίτλο υπήρχε, έχει πάει στο ΝΒΑ και οδηγεί τους Μάβερικς προς έναν νέο δρόμο. Αυτόν του πρωταθλητισμού. Σε δύο μόλις χρόνια ξέρουν άπαντες τι είναι ικανό αυτό τα ξανθομάλλικο αγόρι να κάνει στο παρκέ και έχουν μείνει έκπληκτοί, αφού ελάχιστοι το περίμεναν.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν μόλις το Νο.3 στο ντραφτ του 2018, οι Μάβερικς πήραν τον θησαυρό και πλέον κάθονται απέναντι και απολαμβάνουν το διαμάντι τους. Ο νεαρός Σλοβένος συνδυάζει ταλέντο και προσωπικότητα σε έναν συνδυασμό που δύσκολα βρίσκεις.

Δεν είναι Αμερικανός, δεν είναι καν αμερικανοθρεμένος μπασκετικά, στην Ευρώπη ανδρώθηκε, η Ισπανία έγινε το «σπίτι» του, η Euroleague άνοιξε την σκηνή της και εκείνος έδειξε ότι εδώ η σκηνή δεν τον χωράει. Έφυγε με την αγάπη και τις ευχές όλων, αλλά αυτό που κάνει στο ΝΒΑ, ελάχιστοι το πίστευαν.

Ο Λούκα έχει παίξει μόλις δύο σεζόν, έχει πάρει το βραβείο του ρούκι της σεζόν, ενώ πέρυσι βοήθησε το Ντάλας να επιστρέψει στα playoffs, όπου και εκεί έδειξε τι είναι ικανός να κάνει. Τώρα όμως τα πράγματα σοβαρεύουν, η έκπληξη μετά την ρούκι σεζόν είναι μακριά και η κριτική αρχίζει και γίνεται σε νέα βάση.

Η σεζόν ξεκίνησε με τα παραπάνω δεδομένα, αλλά κάτι, για την ώρα, δεν φαίνεται να πηγαίνει σωστά. Η τρίτη σεζόν του Λούκα στο ΝΒΑ βάρυνε τις απαιτήσεις. Και εκείνος φαίνεται μπερδεμένος.

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ

Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν ήταν ποτέ ο πιο γραμμωμένος παίκτης, αλλά φέτος η σεζόν τον βρήκε στην χειρότερη του κατάσταση. Στα 21 του και με την σεζόν να ξεκινά τα Χριστούγεννα, ο Λούκα εμφανίστηκε με πολλά παραπανίσια κιλά. Η φανέλα του στα φιλικά απέδειξε ότι έχει κοιλιά, ενώ και γενικότερα στο σώμα του είναι προφανές ότι έχει βάρος.

«Ο κόσμος στο twitter μπορεί να λέει ότι θέλει. Αλλά είναι αλήθεια ότι δεν είμαι στην καλύτερη μου κατάσταση. Αλλά ξέρεις ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα μυώδης, οπότε τι να πω;», σχολίασε ο νεαρός, αλλά το πρόβλημα δεν ήταν η εικόνα στην τηλεόραση, αλλά η εικόνα του στο παρκέ. Ο Λούκα ξεκίνησε νωθρά την σεζόν και βασικά εξαιρετικά άστοχα. Σούταρε με πολύ κακό ποσοστό στο τρίποντο, ενώ έδειχνε βαρύς, ενώ το ποσοστό του στο τρίποντο στα 4 πρώτα ματς της σεζόν ήταν 9,5%.

Οι Μάβερικς είχαν μια νίκη στα 4 πρώτα παιχνίδια που έδωσαν και φαίνεται ότι κάτι δεν έχει πάει καλά. Ο Λούκα θέλοντας και μη και έτσι ακριβώς όπως γίνεται όταν είναι εντυπωσιακός, μαζεύει και όλη την κακή κριτική πάνω του, αφού φαίνεται πως και το παιχνίδι του έχει αποκτήσει περίεργα στοιχεία. Οι μαζεμένες νίκες έσωσαν τις εντυπώσεις, αλλά και πάλι με τις δύο τελευταίες ήττες άρχισαν πάλι τα... όργανα για τον Σλοβένο γκαρντ.

TRIPLE DOUBLE ΜΕΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΧΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕ

«Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξα απαίσια. Ήμουν εγωιστής, δεν ήμουν ο εαυτός μου στο δεύτερο μέρος. Έπρεπε να παίξω καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο», ήταν τα λόγια του μετά το triple double και την ήττα από τους Μπουλς. Ο Ντόντσιτς έχει αρχίσει να γεμίζει την στατιστική του, με περίεργο τρόπο. Κατεβάζει το ριμπάουντ, τρέχει το παρκέ, σουτάρει. Η στατιστική του θυμίζει Χάρντεν ή Ουέστμπρουκ, αλλά όσο δεν συνδυάζει τα νούμερα του με την ομάδα του, σίγουρα θα γυρνάει κεφάλια.

Ο Λούκα κόντρα στο Σικάγο είχε 36 πόντους, 16 ριμπάουντ και 15 ασίστ, αλλά δεν ήταν αρκετό. Συνολικά στην σεζόν έχει 28,3 πόντους κατά μέσο όρο, με 29,8% στο τρίποντο, 10,2 ριμπάουντ, 9,4 ασίστ και 4,4 λάθη ανά παιχνίδι. Σε σχέση με τις περασμένες σεζόν του, έχει ανέβει σε ριμπάουντ και ασίστ, είναι κάτω ελάχιστα σε πόντους, ενώ έχει και το χαμηλότερο ποσοστό του στο τρίποντο.

Η παραδοχή του Ντόντσιτς για την κακή νοοτροπία του, δείχνει ότι είναι σε καλό δρόμο. Αν συνεχίσει να κοιτάζει την στατιστική του θα έχει θέμα και η ιστορία το έχει αποδείξει. Ο Λούκα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, στην προσωπική του στατιστική, μάλιστα χθες ξεπέρασε τον τεράστιο Τζόρνταν σε triple double, αλλά βλέπει ότι μόνος του είναι αδύνατον να κερδίσει.

Πρέπει να βρει την ισορροπία του, που από την αρχή της σεζόν φέτος φαίνεται κάπως περίεργη. Η κακή του κατάσταση, σε συνδυασμό με τις εμφανίσεις του γεμίζουν με κάποιο προβληματισμό τους οπαδούς, αφού δείχνει ότι ίσως έχει χάσει τον προσανατολισμό του. Πάντως, έχει δείξει ότι είναι ικανός να επιστρέψει και αυτό θα περιμένουν όλοι απ' αυτόν.

 

NBA Τελευταία Νέα