ΛαΜέλο Μπολ: Ο βενιαμίν της οικογένειας, αποδεικνύεται ο πιο ώριμος απ' όλους και σώζει την καριέρα του (pics)

Αντωνία Σπανού
ΛαΜέλο Μπολ: Ο βενιαμίν της οικογένειας, αποδεικνύεται ο πιο ώριμος απ' όλους και σώζει την καριέρα του (pics)

bet365

Ο ΛαΜέλο Μπολ, ο μικρότερος γιος μιας... περίεργης οικογένειας, ετοιμάζεται για την καριέρα του στο ΝΒΑ και αποδεικνύεται ο πιο ώριμος απ΄όλους.

Η οικογένεια Μπολ συστήθηκε με απίστευτη φόρα στο κοινό και με όσα έκανε ελάχιστοι έμειναν να συμπαθούν αρχικά τον ΛαΒάρ Μπολ και έπειτα τους τρεις γιους του, που εδώ που τα λέμε δεν έφταιξαν και κάπου. Όλα ξεκίνησαν περίπου τρία χρόνια πριν, όταν το όνομα του Λόνζο άρχιζε να... παίζει δυνατά, αφού έκανε μια καλή πορεία με το UCLA και παράλληλα άρχισε να ανεβαίνει και στο προγνωστικά για το ντραφτ.

Κάπου εκεί μπήκε στην ζωή μας ο ΛαΒαρ, αποφασισμένος να συζητιέται το όνομα της οικογένειας του για οποιονδήποτε λόγο, όπως των... Καρντάσιανς. Καλός, κακός, σχετικός με τον αθλητισμό, άσχετος δεν τον ένοιαζε τίποτα, απλά να παίζει παντού. Και αυτό άρχισε να γίνεται, αφού με τον Λόνζο να ανεβαίνει στα προγνωστικά, μαζί ανέβαινε και ο τόνος σε όσα δήλωνε στα Μέσα ο πατέρας της οικογένειας.

Τζόρνταν, Κάρι, Λέικερς δηλώσεις για όλους και για όλα, που έφτιαχναν εξαιρετικούς τίτλους και χωρίς κανείς από τους πιτσιρικάδες του να το καταλαβαίνει, βύθιζαν την εκτίμηση που είχε ο μπασκετικός κόσμος για εκείνους. Δυστυχώς για εκείνον ο Λόνζο ξεχώρισε πρώτος και έγινε το κεντρικό πρόσωπο σε μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Μπορεί οι Λέικερς να τον επέλεξαν στο Νο.2 του ντραφτ, ο 19χρονος νεαρός όμως βούλιαζε.

Όση ζημιά δεν έγινε με τις δηλώσεις για διάφορα πρόσωπα του μπάσκετ, έγινε με την δημιουργία της BBB. Η εταιρεία που έφτιαξε ο ΛαΒάρ και ανάγκασε τον νεαρό γιο του να προωθήσει μόλις στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ. «Κανείς δεν ξέρει την πραγματική ιστορία για τα παπούτσια μου. Τα ΖΟ2s που έπαιζα; Δεν ήταν έτοιμα. Ο μάνατζερ μου είχε ένα σακίδιο που είχε μέσα 4 ζευγάρια και τα άλλαζα κάθε περίοδο, γιατί σκιζόταν. Στα πρώτα παιχνίδια τα παπούτσια δεν ήταν έτοιμα. Τα φορούσα γιατί ήταν τα παπούτσια μου», παραδέχτηκε το 2019 ο Λόνζο, αλλά δεν ήθελε και πολύ φαντασία για να δει κάποιος τι συμβαίνει.

gangg wit me

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaMelo Ball (@melo) στις

Ο Λόνζο περνούσε δύσκολα εντός και εκτός παρκέ. Ο πατέρας τους είχε γίνει ένα από τα πιο αντιπαθητικά πρόσωπα στο ΝΒΑ, οι Λέικερς δεν ήθελαν να τον βλέπουν, ο γιος του δεν μπορούσε καν να φορέσει παπούτσια που τον βόλευαν και η καριέρα του κατέρρεε πριν καλά καλά ξεκινήσει. Κάπου εκεί ο ΛαΒάρ αποφάσισε, μετά από αρκετές παρατηρήσεις των Λέικερς, να αφήσει κάπως πιο ήσυχο τον Λόνζο και να... ασχοληθεί με τους δύο άλλους γιους του.

Το περίεργο στην συγκεκριμένη κατάσταση ήταν ότι οι άλλοι δύο ήταν τα δύο άκρα σε θέμα ταλέντου. Ο ΛαΜέλο, ο μικρότερος ήταν και είναι ίσως ο πιο ταλαντούχος από τους τρεις και ο ΛιΆντζελο απλά δεν έχει ταλέντο για να σταθεί επαγγελματικά. Με αυτά τα δεδομένα, ο ΛαΒάρ πήρε τους δύο νεαρούς (έπεισε τον ΛαΜέλο να αφήσει το σχολείο) και τους πήγε στην Λιθουανία και συγκεκριμένα στην Βιτάουτας. Ο χαμός που έγινε στην Λιθουανία κράτησε λίγο, τα λόγια για χρήματα που θα δίνονταν έμειναν λόγια και όλο αυτό... ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα, με τα παιδιά να μένουν και πάλι εκτεθειμένα και όποια σοβαρή ομάδα προσπάθησε να κάνει μια πιο επαγγελματική κίνηση, γρήγορα άλλαζε δρόμο.

Λίγο μετά από αυτή την εμπειρία, ένας πρώην συμπαίκτης του Μπολ δήλωσε στο ESPN. «Για τον Λαμέλο δεν ήταν καλή η εμπειρία της Λιθουανίας. Ένας πρώην συμπαίκτης μου είπε πως ο ΛαΜέλο είναι ανόητος και αλαζόνας», ήταν τα λόγια του και ο νεαρός έπρεπε να πάρει γρήγορα αποφάσεις αν ήθελε να σώσει την καριέρα του.

Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

Όλα τα παραπάνω πρόλαβαν και έγιναν μόλις σε 2 χρόνια. Κάπου εκεί όλα άρχισαν να αλλάζουν. Ο Λόνζο Μπολ έγινε trade στους Πέλικανς και τα μεγάλο λόγια του πατέρα του άρχισαν να εξαφανίζονται, ο νεαρός απαγκιστρώθηκε από την εταιρεία BBB, έστω και με ακόμα ένα σκάνδαλο, ο ΛιΆντζελο άρχισε να καταλαβαίνει ότι ίσως το επαγγελματικό μπάσκετ δεν είναι για εκείνον (έχοντας στο ενεργητικό του και ένα μεγάλο σκάνδαλο με το κολέγιο) και ο ΛαΜέλο πήρε την πιο σωστή απόφαση της ζωής του.

Άφησε άπαντες στην Αμερική, ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ιllawarra Hawks, με την λίγκα της Αυστραλίας να επενδύει σε εκείνον και εκείνος να εμφανίζεται πιο συνεπής από ποτέ. Η επιλογή να επιστρέψει στο κολέγιο δεν υπήρχε, οπότε η λύση αυτή φάνταζε μια χαρά. Και ήταν. Όλα τα άσχημα που είχαν συμβεί έμειναν πίσω και συγκεκριμένα σε μια άλλη ήπειρο. Ο ΛαΜέλο άνοιξε νέο κεφάλαιο στην καριέρα του και το έκανε εντυπωσιακά. Τα ρεκόρ που έκανε ο νεαρός και η ηρεμία που είχε επέλθει στον περίγυρο του έκαναν τις ομάδες του ΝΒΑ να... χαλαρώσουν μαζί του και να αρχίσουν να τον βλέπουν με μια προοπτική.

Το ESPN άρχισε τις πρώτες αναφορές σε εκείνον και ο νεαρός ανέβαινε με χαρακτηριστική συνέπεια τις θέσεις για το ντραφτ. Ανέβαινε τις θέσεις με την ίδια συνέπεια, με την οποία αγωνιζόταν. Έγινε μέλος της ομάδας στην οποία άνηκε, δούλεψε επαγγελματικά και το ταλέντο του άρχισε να λάμπει μέσα στο παρκέ. Γρήγορα οι ομάδες έβαλαν τους σκάουτερς να κάνουν το ταξίδι και οι πρώτες επαφές ήταν γεγονός.

Κάπως έτσι ο Μπολ έφτασε στις εκτιμήσεις στο Νο.1 για το φετινό ντραφτ και με τον ίδιο τρόπο έχει σκοπό να συνεχίσει. Η δουλειά που έκανε μόνος του είναι πολύ σκληρή και δεν αφήνει κανέναν να παίζει μαζί της. Η απόδειξη είναι ότι όταν ο πατέρας του τόλμησε να βγει από το... καβούκι του και να υποβαθμίσει τους Ουόριορς, οι οποίοι έχουν το Νο. 2 στην φετινή επιλογή, ο Μπολ αμέσως βγήκε για να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να δείξει δημόσια ότι δεν θα αφήσει κανέναν να του χαλάσει όσα έχει χτίσει.

Ο ΛαΒαρ Μπολ είχε πει ότι ο μικρός του γιος δεν μπορεί να πάει στους Ουόριορς και να κάθεται στον πάγκο εξαιτίας των Κάρι και Τόμπσον, χαρακτηριστικά είχε πει: «Ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ερχότανε από τον πάγκο». Η απάντηση ήταν άμεση και εκκωφαντική.

«Εγώ είμαι άλλο και ο πατέρας μου άλλο. Έχει την άποψη του και εγώ την δική μου. Νομίζω ότι θα μπορούσα να παίξω σε οποιαδήποτε ομάδα και θα κάνω το καλύτερο όπου και να πάω, οπότε είμαι θετικός, ότι και αν γίνει».

smiling through it all

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaMelo Ball (@melo) στις

Όπως όλα δείχνουν ο Μπολ δεν θα είναι στο Νο.1, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι έχει καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Οι ομάδες δεν τον φοβούνται πλέον και βλέπουν ότι έχουν να κάνουν με μια σοβαρή επιλογή. Στο φετινό ντραφτ, οι Τίμπεργουλβς έχουν την πρώτη επιλογή, οι Ουόριορς την δεύτερη και οι Χόρνετς την τρίτη. Οι Νικς που έχουν μιλήσει αρκετά με τον νεαρό Μπολ είναι στο νούμερο 8. «Όπου και να πάω θα είναι μια χαρά. Είναι το ΝΒΑ. Αν με βάλεις με καλούς παίκτες, νιώθω ότι θα γίνω καλύτερος. Από τότε που ήμουν μικρός, αυτός ήταν ο σκοπός μου, να πάω στο ΝΒΑ, να είμαι Νο.1 πικ».

Μπορεί οι «Λύκοι» να έχουν άλλα πράγματα στο νου τους, αλλά ο ΛαΜέλο έχει κάνει σπουδαία δουλειά με την καριέρα του. Ο 18χρονος δεν άφησε λάθος επιλογές να τον επηρεάσουν, σκέφτηκε λογικά, άφησε στην άκρη όσα τον βάραιναν και για την ηλικία του έκανε μερικές σπουδαίες επιλογές, που τον έβαλαν ξανά στον σωστό δρόμο και αυτό είναι κάτι που πρέπει όλοι να του αναγνωρίσουν. Η συνεργασία με την Puma είναι ένα κερασάκι σε μια τούρτα, που έδειξε να διαλύεται, αλλά τελικά κρατήθηκε. Ο Μπολ έχει θέσει τους κανόνες του και αυτοί τον φέρνουν σε μια πολύ καλή θέση, απ' ότι φαινόταν να είναι έναν χρόνο πριν.

Στις 18 Νοεμβρίου θα περιμένει να ακούσει το όνομα του, θα βρει την θέση του και μετά πρέπει απλά να αποδείξει ότι άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια. Το ταλέντο υπάρχει, το θέμα είναι αν θα καταφέρει να εκπλήξει όλους όσους θεώρησαν ότι το χαρτί του κάηκε. Η Νέα Υόρκη ίσως και να τον περιμένει και να ταιριάζει καλύτερα σε έναν πιτσιρικά που έχει περάσει τόσα. Οι Ουόριορς δεν τον έχουν αποκλείσει και πλέον παίζει δυνατά για κάθε ομάδα που έχει κορυφαίο πικ.

jus a lil something to show yaw since i ain’t seen the world in a min

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LaMelo Ball (@melo) στις

 

NBA Τελευταία Νέα