Αντεμπάγιο: Φέτος κάνεις... Μπαμ! (pics & vids)

Αντεμπάγιο: Φέτος κάνεις... Μπαμ! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Αντεμπάγιο: Φέτος κάνεις... Μπαμ! (pics & vids)

bet365

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της ρακέτας σε άλλο ένα ματς των Χιτ στα playoffs και το gazzetta.gr γράφει για το... διαμάντι που δεν σταματά να... λάμπει με τις ευλογίες του Πατ Ράιλι και να ονειρεύεται τίτλο.

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης: Δεκάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Εντυπωσιακά πράγματα κάνουν οι Χιτ στα φετινά playoffs, με το όμορφο μπάσκετ που παίζουν, με την έφεση τους να γυρνούν τα ματς με το refuse to lose πνεύμα τους. Η ομάδα του Έρικ Σποέλστρα στοχεύει στον τίτλο και το φωνάζει με τις εμφανίσεις της.

Χθες η Βοστώνη έβαλε δύσκολα στο Μαϊάμι που όμως επέστρεψε από το -17 στο Game 2 και πλέον βρίσκονται στο 2-0 στους τελικούς Ανατολής.

Τα πράγματα έδειχναν να στραβώνουν για τους Χιτ, αφού στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου έχαναν για 15 πόντους και έδειχναν εγκλωβισμένοι.

Ομως η ζώνη του Σποέλστρα και το ρεσιτάλ του Μπαμ Αντεμπάγιο στο τρίτο δωδεκάλεπτο, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Χιτ που πήγαν στο 2-0.

Το gazzetta. gr στέκεται στο σέντερ-διαμάντι του Μαϊάμι που δούλεψε σκληρά και στοχεύει στην κορυφή του ΝΒΑ, κάνοντας τον θρύλο Πατ Ράιλι να τρίβει τα χέρια του.

Ο «βράχος» των Χιτ στα playoffs

O Mπαμ παλεύει με τα θηρία στα playoffs, αφού οι Χιτ στερούνται σε καλές λύσεις στις θέσεις των ψηλών (o Λέοναρντ δεν παίζει καθόλου) πλην εκείνου. Μέχρι στιγμής έχει βγει νικητής σε όλες τις μονομαχίες με.... παράσημο τις φοβερές άμυνες που έχει παίξει πάνω στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σειρά με τους Μπακς, αλλά και την τάπα νίκης στον Τέιτουμ στην παράταση του Game 1 με τους Σέλτικς.

Στους ημιτελικούς Ανατολής, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους Χιτ να προκριθούν εύκολα και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην επιθετική πολυφωνία της ομάδας. Μέτρησε 17.2 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4.4 ασίστ, ενώ σούταρε με 91% βολές και 60.1% εντός πεδιάς, δείχνοντας την ποιότητα του και το καθαρό μυαλό.

Οι απαιτήσεις μεγάλωσαν στους τελικούς Ανατολής, όπως και το άγχος για την αρμάδα του Σποέλστρα που θέλει να επιστρέψει σε τελικούς ΝΒΑ μετά το 2014.

Πάντως και εκεί ο Μπαμ ήταν ο... βράχος των Χιτ, το σημείο αναφοράς τους, ο άνθρωπος που στηρίζουν τα πάντα μέσα στη ρακέτα.

Όπως είπαμε και παραπάνω έκανε ένα από τα κορυφαία μπλοκ της ιστορίας των playoffs στον Τέιτουμ στο Game 1 και χάρισε την νίκη στο Game 1 στο Μαϊάμι. Αλλά δεν έμεινε εκεί, αφού και στο Game 2 χάρη στα... όργια του στο 3ο δωδεκάλεπτο (15 πόντοι) και τη ζώνη του Σποέλστρα, οι Χιτ θριάμβευσαν.

Στη σειρά με τους Σέλτικς μετρά 19.5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ και 1,5 μπλοκ, όντας καθοριστικός σε όλες τις σημαντικές στατιστικές κατηγορίες.

Παίζει 39 λεπτά ανά αγώνα, όμως δείχνει ακούραστος και πάντα έτοιμος να καταθέσει την ψυχή του στο παρκέ, παλεύοντας 1,2 και 3 αντιπάλους.

O Πατ Ράιλι τον λατρεύει

O πρόεδρος των Χιτ, Πατ Ράιλι είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να φτάνει σε πρωταθλήματα τόσο ως παίκτης, όσο και σαν προπονητής και σαν πρόεδρος.

Είναι ένας από τους θρύλους που γωνρίζουν πολλά και έχουν το championship DNA στις φλέβες του.

Για τον Μπαμ Αντεμπάγιο στάζει μέλι, κάτι που είχε φανεί από τις δηλώσεις του

«Είναι ο Αλόνζο Μούρνινγκ, ο Ουντόνις Χάσλεμ, ο Ντουέιν Ουέιντ. Τέτoιος παίκτης είναι ο Μπαμ. Είναι το τέλειο πακέτο», είχε πει, δείχνοντας την χαρά του για την εξέλιξη του 3ετη σέντερ.

«Θέλω να χτίσω μια ομάδα πρωταθλήτρια. Με ξέρετε, δεν έχω πολύ υπομονή. Και θέλω να χτίσω και πάλι μια ομάδα για το πρωτάθλημα. Είμαστε κοντά. Είμαστε διεκδικητές και αυτό με κάνει περήφανο», είχε πει μήνες πριν, δείχνοντας την προσμονή και την λαχτάρα του να δει τον προγραμματισμό που έχει γίνει όλη τη σεζόν να αποδίδει καρπούς.

Ένας πανέξυπνος ψηλός

Φέτος η ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα τον ετοίμασε για να τον βγάλει στην πρώτη γραμμή φέτος. Και να του δείξει πως αυτός είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας.

Η αποχώρηση του Ουάιτσαϊντ δεν μας έκανε σοφότερους. Οι Χιτ ήθελαν να μπουν σε νέα εποχή σχετικά αυτόν που κάνει κουμάντο στο ζωγραφιστό. Ακόμα ένας λόγος που δείχνει τον άρτιο προγραμματισμό του Μαϊάμι για τη σεζόν που διανύουμε.

Ο Αντεμπάγιο είναι ψηλός με υψηλο μπασκετικό I.Q. Ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ένας σέντερ που συνεχώς βάζει καινούριες κινήσεις στο παιχνίδι του και βελτιώνεται μέσα στη... ρακέτα.

Μετά τον Γιόκιτς είναι ίσως ο κορυφαίος πασέρ σέντερ της λίγκας. Αν δει κάποιος τις σκαστές που έχει κάνει στον Μπάτλερ στο Game 1 της σειράς με τους Σέλτικς, θα το καταλάβει. Tέλος για το ύψος του και τη θέση του, έχει πάρα πολύ καλό χειρισμό μπάλας, ενώ διαθέτει την εκρηκτικότητα για να δημιουργήσει πρόβλημα στον κάθε αντίπαλο.

Ένα... θηρίο που κατεβάζει τα ριμπάουντ με χαρακτηριστική άνεση, ενώ έχει βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι, κάτι που του επέτρεψε φέτος να παίξει και στο πρώτο All Star Game της καριέρας του στην 3η του σεζόν στο ΝΒΑ.

Ο Μπαμ παίζει εξαιρετικά το pick n roll με Μπατλέρ, Ναν, Χίροου και Ντράγκιτς (με τον Σλοβένο το έκανε πολλε΄ς φορές και χθες) και η φάση καταλήγει σε alley oop του Αντεμπάγιο.

Έχει φτιάξει το σουτάκι μέσης απόστασης για να αυξήσει το ρεπερτόριο του και να τραβά λίγο τους αντιπάλους από τη ρακέτα, ενώ είναι τιμιότατος στο post, τελειώνοντας φάσεις με hook ή εύκολα lay up.

Ένα παιδί που δεν σταματά να δουλεύει και αποτελεί δικαιώση των Χιτ για την επιλογή που έκαναν πριν 3 χρόνια στο draft.

Tα... μάτια του στο τρόπαιο

Οι Χιτ κάνουν εξαιρετική postseason και δεν σταματούν να ονειρεύονται την κορυφή, τον θρόνο του ΝΒΑ.

Έχουν ξεκινήσει με 10-1, κάτι που αποτελεί το 2ο κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορίας, θυμίζοντας την επίδοση των Μπουλς του Τζόρνταν το 1996, οι οποίοι στη συνέχεια έφτασαν στον τίτλο.

Ο Αντεμπάγιο γνωρίζει καλά πως το Μαϊάμι με το μπάσκετ που παίζει και τους συμπαίκτες που έχει, θα το πάει μέχρι τέλους.

Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Ντράγκιτς, Κράουντερ, Χίροου, Ναν, Ιγκουοντάλα, Ρόμπινσον και Ολίνικ συνθέτουν μια ικανότατη 9άδα παικτών, με τον Ντέρικ Τζόουνς να παίρνει λίγο χρόνο για να δίνει πράγματα σε άμυνα και επίθεση.

Οι Χιτ φτιάχθηκαν έξοχα για να μπορέσουν να χτυπήσουν τον τίτλο.

Βρίσκονται 6 νίκες μακριά από τον θρίαμβο και το διαμάντι της ομάδας, ο Μπαμ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να τους οδηγήσει στη Γη Της Επαγγελίας.

Όσο για το από που προέρχεται το Μπαμ; To Μπαμ είναι το όνομα που του έδωσε η μητέρα του σε ηλικία 1 έτους, αφού ο πιτσιρικάς τότε λάτρευε να βλέπει τους «Flintstones» και τον πρωταγωνιστή της παιδικής σειράς, Μπαμ Μπαμ!

To μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον Αντεμπάγιο ο οποίος έχει όλα τα προσόντα σε 1-2 χρόνα να ανήκει μέσα στους 3-4 κορυφαίους σέντερ της λίγκας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα