Ρόντο: Το κρυφό χαρτί των Λέικερς και η υπόκλιση των ΛεΜπρόν-Ντέιβις! (pics & vids)

Ρόντο: Το κρυφό χαρτί των Λέικερς και η υπόκλιση των ΛεΜπρόν-Ντέιβις! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Ρόντο: Το κρυφό χαρτί των Λέικερς και η υπόκλιση των ΛεΜπρόν-Ντέιβις! (pics & vids)

bet365

Ο Ραζόν Ρόντο ήταν εκπληκτικός στην 4η περίοδο του Game 3 των Λέικερς με τους Ρόκετς και το gazzetta.gr γράφει για τον μπαρουτοκαπνισμένο γκαρντ των λιμνανθρώπων που θα αποτελέσει το κρυφό χαρτί του Βόγκελ στον δρόμο για τον τίτλο.

Έχει πατήσει τα 34 του ο Ραζόν Ρόντο και η εμπειρία του από τη μεγάλη σκηνή των playoffs είναι μεγάλη.

Άλλωστε ήταν ένας εκ των πρωτανιστών των Σέλτικς στο πρωτάθλημα του 2008, ενώ αποτέλεσε σημαντικότατο στέλεχος της προσπάθειας εκείνης της παρέας των Πιρς-Γκαρνέτ-Άλεν.

Φέτος προσφέρει τις υπηρεσίες του στους Λέικερς, οι οποίοι τον στερήθηκαν στον πρώτο γύρο των playoffs, όμως μετά την εμφάνιση του στο Game 3 έκανε τον Βόγκελ και τους ΛεΜπρόν-Ντέιβις να χαμογελούν.

Το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που θα αποτελέσει το κρυφό χαρτί των Λέικερς στον δρόμο για τον τίτλο και την αναγκαιότητα να γίνει ο τρίτος πόλος στην επίθεση της ομάδας του Λος Άντζελες .

Τα... όργια του στην 4η περίοδο του Game 4

Ο ΛεΜπρόν ήταν εκπληκτικός στο Game 3 με 36 πόντους και μεγάλη συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας του.

Από την άλλη ο Ντέιβις είχε 26 πόντους με 15 ριμπάουντ. Αυτούς τους 2 κυρίους τους περιμένουμε πάντα να κάνουν την μεγάλη εμφάνιση ειδικά τώρα στα playoffs που έχουν σφίξει τα γάλατα.

Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε είναι στον πολύτιμο Ραζόν Ρόντο που από τη μία έχει απελευθερώσει λιγάκι τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (ο Βασιλιάς αναγκαζόταν να παίζει πολύ ώρα στο «1») ενώ από την άλλη δείχνει στον Βόγκελ πως μπορεί να τον εμπιστευθεί για σημαντικά plays στην 4η περίοδο.

Ο Ραζόν Ρόντο ήταν ο x-factor των λιμνανθρώπων στη νίκη επί των Ρόκετς, σε ένα ματς που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε ιστορία και ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον τραυματίστηκε.

Ο 34χρονος γκαρντ βγήκε μπροστά στην 4η περίοδο και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Λέικερς. Έγινε ο 12ος παίκτης στην ιστορία των playoffs με 1000 ασίστ.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως συμμετείχε με πόντους ή ασίστ στους 23 από τους 30 πόντους της ομάδας του Λος Άντζελες στο 4ο δωδεκάλεπτο!

Οι 12 πόντοι που πέτυχε στην 4η περίοδο είναι οι περισσότεροι για παγκίκη των Λέικερς εδώ και 20 χρόνια.

Aποθέωση από ΛεΜπρόν και Ντέιβις

Ο Ραζόν είναι πολύτιμος για τη λειτουργεία των Λέικερς και επέστρεψε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Εκεί όπου κρίνοντα όλα, στα playoffs.

Οι δυο σταρ της ομάδας, ΛεΜπρόν και Ντέιβις τον αποθέωσαν με τις δηλώσεις τους.

Ο Βασιλιάς τον χαρακτήρισε ηγέτη και κλειδί για την ομάδα λίγες ώρες πριν το Game 3: «Είναι ηγέτης. Και για εμάς να τον έχουμε πίσω στα playoffs, είναι κλειδί για την ομάδα μας. Μπαίνει, πιέζει τον ρυθμό, τους βάζει όλους στο παιχνίδι και αυτά δεν φαίνονται πάντα στην στατιστική».

Ο Μόρις από την πλευρά είχε σχολιάσει: «Playoff Ρόντο φίλε. Κάνει τα πάντα στο παρκέ. Θα μας βάλει όλους στην σωστή μας θέση. Θα μας μιλήσει. Είναι εκεί για εμάς. Τα κάνει όλα σε διαφορετικό επίπεδο και είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε πίσω να οδηγεί την ομάδα».

Mετά το Game 3 ήρθε η σειρά του Άντονι Ντέιβις να τον αποθεώσει: «Το έζησα, είναι αληθινό. Ο Playoff Ρόντο είναι αληθινος. Το IQ του είναι σε άλλο επίπεδο. Ο Playoff Ρόντο είναι αληθινός και μας το έδειξε απόψε».

Απελευθέρωσε τον ΛεΜπρόν και κάνει τον Βόγκελ χαρούμενο

Ο Ρόντο δεν ήταν διαθέσιμος στον πρώτο γύρο των playoffs και πίσω από τον ΛεΜπρόν (που έπαιζε σαν point guard) δεν υπήρχε κάποιος αξιόπιστος κουμανταδόρος του παιχνιδιού των Λέικερς.

Πλέον με τον 34χρονο γκαρντ τα πράγματα απλοποιούνται για τον Βόγκελ που βρήκε τον παίκτη που θα τελειώνει τα ματς στον «1». αφού ο ΛεΜπρόν χρειάζεται και ανάσες στο κουβάλημα και κατέβασμα της μπάλας για να μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός σε άμυνα και επίθεση.

Ο Ρόντο είχε 10 πόντους και 9 ασίστ στο Game 2 της σειράς, ενώ στο 2ο παιχνίδι είχε 21 πόντους και 9 ασίστ με 8/11 σουτ, εκεί όπου έκανα ματσάρα.

Ήταν ο λόγος μαζί με τον ΛεΜπρόν, όπου οι Λέικερς πήραν διαφορά στο 4ο δωδεκάλεπτο και κατέκτησαν τη νίκη.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα